Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, ha a...

Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?

Figyelt kérdés

Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.

24 éves vagyok.

Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.

Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.

Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.

Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.

Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.

Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?

Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.

Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.

2023. jún. 29. 22:06
 81/97 anonim ***** válasza:
84%

73-as nagyon igazad van.

A Kérdezőnek fogalma sincs, hogy milyen szerencses.

15 éves koromban kezdtem dolgozni nyaranta. Gyűjtöttem a pénzt.

16 éves koromtól havi 5000 volt a zsebpénzem, és abból magamnak kellett megoldanom a ruháimat, kozmetikai cikkeket. Csak főztek és mostak rám.

Érettségi után anyámat kirúgták, nem talált munkát, továbbtanulás helyett mehettem én dolgozni, hogy legalább én ne kerüljek pénzbe nekik, és adtam bele a rezsibe is havi 20ezer forintot.

20 évesen elköltöztem albiba, 22 évesen beiratkoztam főiskolába, levelezőre és munka mellett tanultam, lediplomáztam.

Neked, kedves Kérdező, ki van nyalva a segged.

Te is dolgozhattál volna akár az elmúlt 6-8 évben nyaranta, és akkor most lenne pénzed elköltözni.

Ne másoktól várd a megoldást, itt a nyár, menj szépen dolgozni. Így leszel szépen önálló.

2023. jún. 30. 21:50
 82/97 anonim ***** válasza:
34%
2m megtakarítás az kb mogyorók és mellette az egész fiatalságát, szabadidejét elvesztette.
2023. jún. 30. 21:53
 83/97 anonim ***** válasza:
92%

#82 Én nem érzem, hogy elvesztettem a fiatalságom csak azért, mert dolgoztam nyaranta, meg tanulás mellett. Sőt. Ugyanúgy jártam bulizni, szórakozni, kerti partikra, moziba, kirándulni, nyaralni stb Egyáltalán nincs és nem is volt unalmas életem.

Szerintem inkább hasznomra vált a munka, mert sok tapasztalatot is szereztem ezáltal.

(81)

2023. jún. 30. 22:23
 84/97 anonim ***** válasza:
75%

"Sohasem kértem nagyobb dolgokat, magamat ruházom, és hasonló dolgok"

"Csak" ingyen eszel iszol, laksz és az ösztöndíjad is a tiéd.

Úgy látszik azon a bizonyos egyetemen nem osztják a józan paraszti eszét.

2023. jún. 30. 22:29
 85/97 anonim ***** válasza:
87%
Eszet*
2023. jún. 30. 22:29
 86/97 A kérdező kommentje:
Hm, kapok 11.000 Ft ösztöndíjat.. tudod, hogy a mai árak mellett ez körülbelül a nesze semmi, fogd meg jól kategória.
2023. jún. 30. 23:40
 87/97 anonim ***** válasza:
92%
Tudom, dolgozom és eltartom magam.
2023. júl. 1. 00:28
 88/97 anonim ***** válasza:
92%

Mondjuk arról nem volt szó, higy a kerdező orvosira járna, főleg, hogy épp levelezőre akar atmenni. Orvosin nincs levelező 😅

Amúgy ja, orvosi mellett nemigen lehet erdemiem dolgozni, de aki orvosira megy, annak nyilvan kell lenni egy 6 eves tervnek, hogy hogy fogja anyagilag az egyetemet vegigcsinálni.

2023. júl. 1. 08:55
 89/97 anonim ***** válasza:
93%
Biztosan nem orvosira jár, ha 4 évest csinál. Valamilyen bachelor képzés lesz, szóval lehetne dolgozni is mellette. Csak nem akar. Még nyáron sem, amikor nincs oktatás.
2023. júl. 1. 09:02
 90/97 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, de mi a tökömért nem mentél el életed elmúlt 6-7 évében soha dolgozni hétvégén vagy nyaranta, mint más önálló(!) felnőtt emberek?

Anyádék pont azért nem akarják, hogy elköltözz, mert látják, hogy ilyen önállótlan, életre nem való vagy és tudják, hogy nem állnád meg a helyed, ha neked el kéne menned dolgozni és abból önállóan megélned, miközben még se nem dolgoztál, se nem raktál félre egy forintot sem. Fél év múlva rohannál haza, hogy nem jössz ki a pénzedből, adjanak már.

2023. júl. 1. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!