Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, ha a...

Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?

Figyelt kérdés

Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.

24 éves vagyok.

Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.

Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.

Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.

Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.

Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.

Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?

Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.

Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.

2023. jún. 29. 22:06
 31/97 anonim ***** válasza:
25%

„Itt a nyári szünet, lehet melózni”

Egy életen át dolgozni fog… 70 éves koráig, ha egyáltalán él addig.

Akik pedig azt írják, hogy csövezik otthon, azok tényleg totális tévképzetek között élik az életüket. Nehogy már ne legyen elvárható, minimum szint egy szülőtől az, hogy tanulmányai alatt fedelet és ételt biztosít a gyerekének… Bezzeg az majd jó lenne, ha öreg napjaikban havi 1 alkalomnál sűrűbben nyitná rájuk az ajtót.

A kérdező remek átlagot hoz egy elvileg nem is könnyű szakon. Legyen ennyi elég fiatalon. Meg lesz a diplomája, lehetőleg el is tud vele helyezkedni és keres majd pénzt azzal amihez ért.

2023. jún. 30. 04:03
 32/97 anonim ***** válasza:
85%
24 éves vagy és még nem dolgozol. Szerintem ezzel már rég elvagy indítva. Sokan már diákként 16-17 évesen suli mellett dolgoznak. Ha nem is ennyire korán, de 20 min évesen te is elkezdhetted volna, és akkor már lenne félre tett pénzed. 24 évesen még mindig eltartanak és azt állítod, hogy nem vagy elindítva...pfujjj
2023. jún. 30. 05:30
 33/97 anonim ***** válasza:
13%
Akik szidják a "mai fiatalokat" persze nem veszik figyelembe azt a fokú inflációt, hogy manapság egy ember kb ki se tud fizetni egy albérletet egyedül egy átlag fizetésből.
2023. jún. 30. 05:50
 34/97 anonim ***** válasza:
83%

"Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el,"

Ja, pár mondattal előtte még dolgozni akartál. Most akkor tkp az az elvárás, hogy te külön akarsz élni, fizessék?

2023. jún. 30. 05:56
 35/97 anonim ***** válasza:
84%

"Minek csinál valaki gyereket, ha el sem tudja, akarja indítani az életben?"

A probléma csupán az, hogy a kérdező el lett indítva. 24 éves, egyetemre jár, nem dolgozik.

2023. jún. 30. 06:01
 36/97 anonim ***** válasza:
78%
Ha itt bárki azt hiszi a szülőnek kutya kötelessége az egyetemet is állni a felnőtt gyerekének... Tévedésben van..
2023. jún. 30. 06:28
 37/97 anonim ***** válasza:
1%

Élelmiszerre szükség van!!!

Szerintem mindenképpen jó lenne privátban leveleznünk Kérdező. Nem vagyok mai fiatal, középkorú vagyok.

Ha nem akarsz feleslegesen idegösszeomlást kapni a kioktatások özönétől, akkor majd tudod, hogyan érj el engem.

Édesanyámat is 13 évig tartottam életben, mert annyira ki volt merülve a felesleges hajszában. Végül csak feladta 65 évesen. (Illetve hagyták meghalni. Nekem pedig a mai napig nincs "jogom" feljelentés tenni...)

Szerencsés boldogulást kívánok Neked! Valahogyan csak eléred a célodat.

2023. jún. 30. 06:33
 38/97 anonim ***** válasza:
80%

De, 26 éves korodig eltartottnak lenni és dolgozni igenis kiváltság és luxus. Oké, hogy az ember nem teszi ki a gyerekét 18 évesen, de ember, mire egyáltalán befejezed a képzést, már 8(!!!) éve keresőképes felnőtt ember vagy, ennyi éven át egy forintot nem kérnek tőled, sőt, és akkor még te szólod le őket ahelyett, hogy megköszönnéd?

Azért a lóf*sznak is van vége. Mi a tökömet csináltál 18-22 éves korod között 3-4 évig? Emelt érettségit, ne égess már ki, amellett is bőven megettél volna dolgozni. Sőt, levelezőre is mehettél volna tanulni és amellett dolgozni.

Én nem szólom le a mai generációt, de tényleg gáz, amit csinálsz. 31 vagyok, basszus, 25 évesen már megvolt a diplomám, akkor házasodtam és vettük meg a telkünket a férjemmel, és mindezt úgy, hogy 18 éves koromban elköltöztem, és én is munka mellett tanultam, mint sokan. Nem mondom, hogy mindenkinek így kell csinálni, csak hogy ezek után megdöbbenek sokszor, mennyire semmirevaló vagy te is, meg sok hozzád hasonló (ja, és én már most teszek félre a gyerekeimnek, te hogy fogsz, ha így nekiállva az életnek, még akkor is albérletben élsz majd, mire felnőnek?)

Szedd már össze magad kicsit, és ennyire ne legyél életképtelen.

2023. jún. 30. 06:36
 39/97 anonim ***** válasza:
95%

"Nem akar elengedni" egy 24 évest nem kell elengedni. Fogod magad és mész.

Vegyél fel személyi kölcsönt, ha csak ilyen kis összeg kell. De elég nehéz amúgy elhinni, hogy 24 évesen nincs minimum 100 ezred félretéve, ha eddig eltartottak.

2023. jún. 30. 06:44
 40/97 anonim ***** válasza:
95%
80e diákhitel egy hónapra, megvan a kaució. Elköltözöl, nem tiltja senki a munkát. Hajrá.
2023. jún. 30. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!