Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?
Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.
24 éves vagyok.
Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.
Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.
Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.
Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.
Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.
Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?
Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.
Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.
De itt nem szimplán a lakásról van szó (ugyan már, ahogy írtál, átlag pár a sajátját is 1 élet alatt szedi össze), hanem arról is, hogy a kérdező tök hálátlan, pedig a szülei fizetik mindenét 24 éves létére, neki egy szalmaszálat nem kell keresztbe tennie, sőt 26 éves (!!) koráig finanszírozzák a jelek szerint, és erre kb. azt nyögi be a kérdező, milyen sz*r szülei vannak, meg ő nincs támogatva.
Basszus, azért ennyi idős felnőtt ember tegyen már magáért is valamit, kezdjen már el kicsit dolgozni az életén meg a saját vagyonán. Nem normális, ha valakit kiraknak 18 évesen, de annak se hajbókoljunk már, hogy 24 évesen ennyure életképtelen valaki, hogy még egy kaucióra valót se tudott összeszedni hétvégi vagy nyári diákmelóból.
Szerintem nem normális, ha egy szülő nem támogatja a gyereket, de te nem vagy gyerek, és téged támogatnak.
Elmondjam, milyen az, amikor nem támogatnak? És ez még csak nem is egy szélsőség lesz, figyelj: kis faluban éltek a szüleim, mindketten dolgoztak, minimálbért kerestek, volt egy kistestvérem, és amikor gimis voltam már mondogatták, hogy nem tudják, hogy lesz pénzük az egyetememre.
Így hát 17 évesen már a Tesco kasszában ültem nyáron és kb. minden pénzt félretettem, meg amit rokonoktól kaptam ünnepekre stb. Ebből kifizettem az egyetemi kollégiumot, és azonnal nekiálltam munkát keresni, amint 19 évesen elkezdtem az egyetemet, ott a városban.
Tehát nekem nem is volt lehetőségem otthon lakni, mert messzi kis faluból lehetetlen bejárni, és pénzt sem kaptam havi 5000 ft-on kívül, meg havi egy ebédet kaptam, mikor hazamentem látogatóba.
Én sem csak a lábamat lógattam egyetemen, de szabadidőmben muszáj volt dolgoznom, ezért mentem. Mit meg nem adtam volna, hogy ha nem kell 3 másik lánnyal egy szobában élnem, ahol van egy darab csap, egy darab szék, egy kis ágy, egy darab polc és egy szűk pici szekrény nekem... Te meg 24 éves felnőtt ember létedre a gyerekszobádból panaszkodsz, hogy nem támogatnak. Hogy nem érzed, hogy mennyire gáz vagy??
Ember 24 eves vagy felnott
A szuleidnek sem jogi sem moralis felelossege nincs mar veled szemben!
Pakolj ossze es koltozz el.
Cicbogar a lanyom 21 eves 2m megtakaritasa van.
16 eves kora ota dolgozik... Manapsag egyetem mellett. Szar orarenddel neha ejszakazik, hetvegezik de havi 180-200e keres vele
Teged mi tart vissza???
Akik dolgoznak egyetem mellett, komoly összegeket megkeresve, azok milyen karra járnak?
Orvosi, gyógyszerészeti mellett is lehet?
Nem jartam orvosira, de volt egy exem, aki igen. O nem tudott mellette dolgozni.
Viszont az egyik diakmelon, ahol voltam, volt egy srac, aki gyogyszeresznek tanult, o dolgozott, heti 25 oraban. Teljes allas szerintem nappalin kb kizart, vagy az tenyleg nagyon bufeszak, ahol meg kb kotelezo orak sincsenek. Mert ha meg eloadasokra nem jarsz be, oke, de vannak kotelezo orak.
De azert ez alkat kerdese is, van, aki konnyebben tanul, van, aki nem, igy tobb szabadidore van szuksege a tanulasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!