Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?
Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.
24 éves vagyok.
Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.
Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.
Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.
Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.
Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.
Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?
Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.
Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.
Engem nem tamogattak, pedig tudtak volna...de mégis léptem, tettem azért hogy eltudjak menni.
A szüleiden nem valtoztathatsz.
Viszont itt a nyár...már sok diák melózik 16 évesen is. Hajrá.
Engem sem támogatnak, és igen, rosszul esik, mégha tudom is, hogy nem kötelességük.
Anyám nem tud segíteni. Apámnak van fullextrás háza, lakása kiadva albérletbe, 3 autója, annyi pénze , hogy bármikor vehetne egy lakást vagy házat, de ő inkább most nyaralót vesz meg tavat. Folyton dicsekszik, hogy itt voltak, ott voltak, mennyit fizettek, mit vettek stb. Én ezzel szemben albérletben nyomorgok. Számolgatom a pénzt, hogy mit vehetek meg és mit nem. Nem bírok magamnak venni semmit pl egy ruha, parfüm, szórakozás, kikapcsolódás nagyon ritkán jön össze. Fizetés előtti héten meg kb kuporgatok. Főzni már csak hétvégén szoktam, hétköznap marad a szendvics.
Szerintem ez minden, csak nem normális.
Tudja, hogy számolgatom a pénzt és nem vehetek magamnak semmit.
Mondja, hogy kérjek, ha kell, de akkor meg azt hallgatom tőle, hogy ezt is ő vette, azt is ő vette, ő mindig csak ad és ad, cserébe nem kap semmit, bezzeg ő mindig segít. Meg hogy hova teszem én a pénzt, más is tud spórolni, ha ő kisegített pénzzel vagy vett ezt vagy azt, akkor a különbözetnek meg kellene lennie. Szerinte nagy lábon élek, mert néha veszek üdítőt vagy rágcsát. Pont ő mondja ezt, mikor ő mindent megvesz, ami megtetszik neki meg utazgat. Nyilván ezért nem kérek tőle semmit. Ha ad magától, azt elfogadom, de nagy része annak is a boltra megy el.
66-os: akkor csak számíthatsz apádra! Azt a kis kellemetlenséget meg el kell viselnie az egódnak, hogy az apád a saját pénzén mindent megvesz magának, amit csak akar.
Szerintem jobb lenne kérni, mint nyomorogni, de te tudod!
64# arról nem a szüleid tehetnek, hogy rosszul fizető állásod van és nem jössz ki hó végén.. válts munkahelyet, vagy keress másodállást.
Komolyan.. eszem fszom megáll. Ti normálisak vagytok?
Kérni nincs pofád, csak sírni meg szidni a szülőket..
68!
Szerinted az a normális, hogy az ember nyomorog, és menjen még egy munkahelyre dolgozni? Te normális vagy? Egyáltalán nem normális, hogy embereknek így kell élnie, mert ilyen szar fizetések és ilyen albérlet, lakás és élelmiszerárak vannak.
Gondolom rendszerváltásnál majd tapsikolsz, de különben a kisujjadat sem mozdítod, hogy jobb világ legyen!
Mert apádat szidni, elvárni és várni a sült galambot ahelyett,hogy tennél önmagadért normális.. igaz?
Apád segítene, csak egy szabadba kerülne, de ugye derogál kinyitni a szádat és kérni.. de fel vagy háborodva amiért apád nem pumpál pénzzel, csak mert szerinted megtehetné..az persze eszedbe sem jut, hogy halála után te örökölsz..
Mikor fogják megérteni a hozzád hasonló picsogó kisgyerekek, hogy nem a szülőt kellene szidni meg lehúzni, mert balfsz módjára nem jutsz egyről a kettőre, hanem felnőlni végre és felelősséget vállalni..?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!