Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek normális, ha a...

Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?

Figyelt kérdés

Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.

24 éves vagyok.

Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.

Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.

Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.

Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.

Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.

Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?

Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.

Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.

2023. jún. 29. 22:06
 11/97 anonim ***** válasza:
84%
18 éves a fiam és diákmelózik. Pont azért, hogy majd pár 3v múlva elköltözhessen a saját pénzéből. Te eddig mit csináltál? Itt a nyári szünet, lehet melózni, összeszedsz kaucióra valót és mehetsz albiba.
2023. jún. 29. 22:38
 12/97 anonim ***** válasza:
84%

9#

Gondolom Te vagy az aki szokásosan nyervog, és szídja a szüleit, mert nem tolták a segge alá a kocsit meg a lakást..

Tipik a mai életképtelen fiatalok gondolkodása..

Kérdező mond te úgy őszintén bele gondoltál már abba, hogy 24 évesen ki van nyalva a segged, a szüleid eltartanak, és ahelyett, hogy hisztis kisgyerekként viselkednél, helyette végre elkezdenél felnőtt módjára őnmagadról gondoskodni?

Mikor akarsz végre felelősséget vállalni?

Jaaa , hogy ahhoz előbb anyuci apuci kontója kell?

Nem. Itt a nyár, menj el dolgozni.

Attól,hogy anyádék kifizetnek egy albérletet még nem lesz munkád.

2023. jún. 29. 22:49
 13/97 anonim ***** válasza:
88%

Nekem pofám leszakad "Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?"

Otthon csővezel, anyádék finanszíroznak mindent, meséld el mivel nem támogatnak? Szerinted ez mi ha nem támogatás?

2023. jún. 29. 22:52
 14/97 A kérdező kommentje:
Azért álljon már meg a menet.. mi az, hogy csövezek? Egyetemre járok, tanulok, nem büfészak, tartom a 4,5-ös átlagot, már van egy szakmám is. És ez neked csövezés? Köszönöm, nem tudtam, hogy ez azt jelenti.
2023. jún. 29. 22:54
 15/97 anonim ***** válasza:
56%

Még mennyi bőrt szeretnél lehúzni a szüleidről?

Tipikus mai generáció.. otthon csőveznek, eltartják őket, évekig el lébecolnak az egyetemen, többször váltanak..nem tesznek le semmit az asztalra, de sírnak , hogy az az szar szívtelen szülő nem tett a segge alá lakást, nem indította el az életben..

🤦

2023. jún. 29. 23:03
 16/97 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem az, hogy a szüleid etetnek és adnak egy tetőt a fejed felé az a minimum, legalább addig, amíg tanulsz. Ezzel nincsen kinyalva a segge a kérdezőnek, ez alap dolog, ha gyereket vállalsz, tökmindegy, hogy 10 vagy 24 éves.

Szerintem igazán segíthetnének albérletben neked, ha megtehetik, de természetesen nem elvárható dolog.

Menj el dolgozni a nyáron, szedd össze a pénzt, találd meg a munkád, amiből fedezed az albit és akkor menj.

2023. jún. 29. 23:04
 17/97 A kérdező kommentje:

Köszönöm, kedves utolsó, ez lesz, más választásom nem maradt.

Utolsó előtti, te meg tanulj meg írni, “csöveznek”, nem csőveznek, és majd utána pattogj, köszi!

2023. jún. 29. 23:06
 18/97 anonim ***** válasza:
68%

Az én szüleim annó "vettek nekem" egy lakást, hogy majd oda költözzek, HA férjhez mentem. A bökkenő az volt, hogy 10 percre vettek lakást magukról, illetve ezerszer megmondtam nekik, hogy nem fogok ebben a városban lakni.

Amikor megkérdeztem tőlük, hogy miért nem támogattak soha engem, mikor megtehették volna, természetesen az volt a válaszuk, hogy de hát vettek egy lakást nekem, ha oda költöztem volna, akkor kaptam volna támogatást, így nem.

2023. jún. 29. 23:07
 19/97 anonim ***** válasza:
88%
Az normális, hogy önállósodni akarsz, azt viszont nem várhatod, hogy a szüleid indítsanak el. Akkor hol az önállóság ha az ő pénzükön akarsz neki vágni?😅
2023. jún. 29. 23:24
 20/97 A kérdező kommentje:

Fentebb írtam, nem tudtam a kötött órarendem miatt normálisan dolgozni, ergo nagyobb megtakarításom nincs.

Sohasem kértem nagyobb dolgokat, magamat ruházom, és hasonló dolgok a kevés ösztöndíjamból, telefont is magamnak vettem még 3-4 éve, sőt, ha valami program van a barátaimmal kikapcsolódás gyanánt, azt is magamnak állom.

Az meg, hogy etetnek, itatnak, szerintem alapvető dolog, aki gyereket vállal, az gondolom tudja, mivel jár.

Nem huzamosabb időre kértem a pénzelést, csak az első hónapra, de igaz, mit követelőzök, meg várok el ilyen dolgokat.. nem lehet mindenkinek ugyanolyan a nézőpontja.

2023. jún. 29. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!