Szerintetek normális, ha a szülő nem támogatja a gyermekét?
Tanulok, egyetemre jarok (nappalin) még most nem dolgozom, de szeretnek, és külön szeretnek koltozni.
24 éves vagyok.
Otthon feldobtam ezt a témát, jött a kiakadas, hogy minek dolgozni, tanuljak, pihenjek, meg nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem.
Meg hogy majd ok kiszámolják, hogy nekem megeri-e elköltözni, de ha elmegyek, ő biztos hogy nem fog pénzelni, jott ez a valasz. Ja, mellesleg azt sem igazan engedi, hogy tagozatot váltsak, és levelezore menjek.
Én csak annyit kertem volna, hogy indítsanak el, szerintem ez lenne a szülő dolga.
Más be sem jelenti, csak lelép, én meg szerettem volna ezt beszelni, és segitseget kerni, de helyette kaptam ezt.
Nem vagyok egy buta ember szerintem, nem elek kicsapongó életmódot, sem egyéb hasonlo dolog, ami miatt ezeket mondhatná.
Kicsit onallosodni szeretnek, de meggátol benne, és jön azzal is, hogy miert nem jó itt nekem?
Teszem hozza, faluban lakunk, ahol a lehetőség 0, varosba szeretnek koltozni, egy kis nyomorult szobát kivenni első körben, és nem is a luxus kategóriában.
Szerintetek ez normalis? Mit tudnék csinálni? Teljesen tanácstalan vagyok.
51.
Igen. Az én véleményem is az, hogy taníttatás, saját lakás, autó stb. az életben elindítás.
Amúgy a gyerekkel szembeni tartási kötelezettség törvényben szabályozza, hogy bizony nagykoú továbbtanuló gyereket is segíteni kell, ha arra nem érdemtelen.
Sokan itt totál el vannak billenve, mintha valami jobbágy társadalom lenne, hogy hajítsuk ki a házból a haszontalan kenyérpusztítót. :D
53.
Persze. Ez így van én is csóró, a semmire gyereket vállaló családból jöttem.
De azért a kastélyon és Ferrarin innen is van élet.
A baráti körünkben pl. mindenkit egy kis lakással és autóval indítottak el.
A vesztesen indított gyerekek elcseszhetik az összes pénzüket albérletre, és az életben nem lesz saját otthonuk. A győzteseknek összespóroltak egy kis egyszobásra a 20 év alatt.
Ilyen ez, a győztes majd spórol az ő gyerekeinek, a vesztesek örökre a földesurak (főbérlők) kénye kedve szerint nyögnek.
Kérdező!
Szerinted normális az, hogy az a gyerek reklamál és követelőzik, akinek a szülei megteremtették neki a nyugodt és gondtalan tanuláshoz szükséges életet/feltételeket?!
Amikor az ember gyereket vállal, akkor nem fejőstehénre gondol, akinek végeláthatatlanul pumpálja a pénzt meg teljesíti az összes kívánságát!
Szerintem fejezd be szépen a tanulmányaidat, örülj, hogy nem kell mellette dolgoznod és ha majd lesz rendes állásod, akkor tudsz pénzt gyűjteni és utána a saját önerődből külön költözni!
Ez nem opció?!
Miért lett hirtelen olyan sürgős?
Miért nem bírod már ki otthon ezt a kis időt?!
Te el sem tudod képzelni, hogy milyen szerencsés vagy, hogy csak tanulnod kell, és mindent a sgged alá tesznek a szüleid!!!
Inkább legyél nekik hálás és köszönd meg!!
Nem az az önállósodás, hogy a szüleidet akarod megkopasztani és az ő megelőlegezett pénzükből megjátszani a felnőttet. MINEK?!
"nehogy már azért dolgozzak, hogy albérletre menjen el a fizetésem."
IGAZUK VAN!!
Teljesen jól gondolkodnak a szüleid, hogy nem pazarolnak erre pénzt.
Majd ha lediplomáztál, dolgozol normális bérért a szakmádban, pénzt gyűjtöttél, na akkor ugrálhatsz, addig meg fogadd el a jó dolgodat!
Remélem, hogy ez csak valami troll kérdés, mert egy elvileg okos egyetemista nem lehet ennyire értetlen..
56.
Nem értem miért pontoznak le, tökéletes szociográfia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!