Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?
Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.
Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.
Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.
Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).
A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.
Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.
A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.
A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.
Van egy beteg és egy egészséges gyerek. Mindkettőt támogatni kell
de nyilván a beteg mindig többet kap. A szülők nem állnak a beteg gyerek mellé úgy, hogy kikeveredjen ebből a mentális betegségből. Kicsit megértem a kérdezőt, így nehéz. A lehetőségekhez képest támogassák a lányukat, mindegy, hogy a pénzt mire költi. Úgy látom itt a gyerekeknek csak pénzbeli támogatást adhatnak. Nehéz lehet a szülőknek is. És igen, támogatnám a külön élő gyerekemet, ha lenne lehetőségem. De meg kell értenie, hogy a beteg gyerekemet is eltartom, mert ilyen esetben nem fogom kitenni az utcára.
Apa azt találta ki, hogy elmegy vele ruhákat vásárolni, így látja, hogy arra költi.
De ez húgomnak nem fog tetszeni, mondtam neki.
Gyerekkorunkban is ő mindig többet kapott, legdrágább telefon, mindig új ruha, stb.
Én kevesebbel is beértem, a családi béke miatt.
Igen, tudom, hogy én így többet kapok, mégha nem is élek olyan szinten, mint húgom.
Csak, amire szükséges arra költök, ruhákat sem veszek évekig.
Anya még jobban ki van akadva a pasijára.
A családunkban volt egy család, ahol hasonló, nagyigényű pasi miatt, devizahitelt vettek fel lakásfelújításra(nem rossz állapotú volt, csak a pasi szétverette az egészet, mert neki amerikai konyhás stílus kellett, közben a nő családjától örökölték a házat, árverezték, mert nem bírták a háromszoros törlesztőt).
Így a szüleim ettől félnek, hogy a húgom is így fog járni egyszer, ha vele köti össze az életét.
Aki kérdezte, miért menten egyetemre.
18 évesen próbáltam én is a kijelölt úton menni, mint mások.
Gimmig kitűnő tanuló voltam.
Akkor még nem teljesen realizálódott bennem, hogy milyen jövő vár majd rám, vagy nem akartam elfogadni.
Húgommal is én tanultam, pl matek nem, ment neki, hogy felvegyék.
Elsőre nem is vették fel, újra érettségizett matekból.
Tudom mi a te megoldásod. Nem a pelenka, mint ahogy korábban írták, hanem az állandó katéter. Kapsz egy csövet ami elvezeti a vizeletet egy zacskóba, amit a nadrág alatt a lábadra lehet rögzíteni, nem látszik kívülről. És hoppá, mehetsz teljes munkaidőben dolgozni, meg mindenhova is, teljes életet élhetsz.
Manapság olyan anyagból is gyártanak katétert, amit hetekig nem kell cserélni. És biztos fel tudod íratni közgyógyra.
A katétert nem életvitelszerűen találták ki, hogy ezzel évtizedekig élj.
Idős, fekvő betegeknek, van, akiknek rövid idejük van.
Szétroncsolja a húgycsövet,fertőzésveszélyes.
Mélydepressziós.
Nem vagyunk egyformák.
Attól, hogy te beteg vagy, voltál, az egy teljesen más betegség.
Ez olyan, mintha egy végstádiumú rákosnak mondaná egy cukorbeteg, hogy szedje össze magát.
A depressziótól nem fog leállni a veséd, tönkremenni az emésztőrendszered.
Sajnos sokan egy kalap alá veszik ezeket a betegségeket.
Valószínűleg depresszióm is van, de abba nem fogok belehalni, szenvedni fizikai értelemben biztosan nem.
Kérdező, neked nem mentális betegséged van, hanem kifogásod. Mindenre is.
Mondjuk a szüleid qrátk el anno, hogy tojtak a fejedre és rád hagytak minden hülyeséget. Ha akkor foglalkoztak volna a problémával, most nem itt tartanátok. De így lehet elcseszni 4 ember életét egyből.
Nem foglalkoztak semmivel, ők maguk is mentálisan betegek.
A saját gondjaikkal sem.
Mindketten szorongók.
Anyámat bántalmazták otthon, így kellett valaki, aki elveszi feleségül.
Apám sosem akart megnősülni, de egyedül se akart lenni.
Állandó veszekedések, így élnek 30 éve.
Apám a tipikus "pénzkereső", sosem élt itthon apuka.
Azt se tudta melyik iskolába járunk.
Mára egy barátjuk sincs, akik voltak, mind szintén balhés házaspár.
A szalagavatómon is összebalhéztak.
A szűk környezetünkben nem volt normális felnőtt sajnos..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!