Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnád a külön élő gyereke...

Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.

Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.

Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.

Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).

A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.

Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.

A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.

A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.

2023. jún. 25. 17:05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/153 anonim ***** válasza:
92%
Támogatná ilyen esetben a fene. Emberelje meg magát a csávó, és mondjon le a luxus dolgokról. Cigi nélkül simán lehet élni.
2023. jún. 25. 17:11
 2/153 anonim ***** válasza:
96%

Azt írod a szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek az pontosan nem tudom mit jelent csak feltételezem ha akarnának se nagyon tudnának segíteni.

Arra hivatkozni, hogy a másik gyereket segítik hát nem tudom, lehet a gyerek örülne ha ő is eltudna költözni. Nem azért, hogy rossz szülők lennének hanem, ő is egészséges lenne.

A leírtak alapján meg a másik gyereknél akkora gond nincs, nehezbb időszak, picit takarékoskodni kell.

Ha pl. nagyon gazdag szülőkről volna szó akkor segíthetnének persze.

2023. jún. 25. 17:15
 3/153 anonim ***** válasza:
100%

A szülők és a beteg gyerek 3 fő, akiknek 2 fizetésből kell megélni.

A fiatalok 2 fő, szintén 2 fizetésből kell nekik megélni. A konkrét számok ismerete nélkül azt mondhatjuk, hogy ők ketten elviekben jobban kéne éljenek, mint a szülők.

Másrészt a fiú szülei mennyivel támogatják őket? Megtehetik? Mennyivel állnak jobban anyagilag?

Amíg a gyerek felnő, tanul, és elkezdi az önálló életet, addig jogos elvárás, hogy a szülők a lehetőségeikhez képest támogassák. De külön élő, dolgozó felnőttként már nem!

Ha spórolni nem tudnak jobban, ott a lehetőség, hogy keressenek másodállást, jobb munkát, képezzék magukat, stb.

2023. jún. 25. 17:20
 4/153 A kérdező kommentje:

Nem gazdagok a szülők, apukának jó a keresete, külföldön dolgozik.

Az viszont nem tetszik neki, hogy a lánya egy költekező emberrel él, és azt támogassa.

Más lenne, ha tudná, hogy a lányát támogatja, nem a dobozos cigit.

A pasiját a szülei nem támogatták semmivel soha.

Még a lánynak fizették az albérletet, egyetemi évek alatt.

2023. jún. 25. 17:22
 5/153 anonim ***** válasza:
85%
És te ki vagy a sztoriban? Melyik ágról vagy a kotnyél?
2023. jún. 25. 17:26
 6/153 anonim ***** válasza:
94%
Én ilyenkor szoktam azt mondani nem kell mindenkinek vállalkozónak lenni. Ha nem megy a vállalkozás akkor menjen el munkahelyre ott biztos lesz a fizetés. Vagy munkahely mellett vállalkozzon. Nem tudom sajnálni őket.
2023. jún. 25. 17:28
 7/153 A kérdező kommentje:
Én a másik gyerek vagyok.
 8/153 anonim ***** válasza:
85%
Nem. A másik gyerek beteg, az más. Te dolgozol, ráadásul együtt élsz egy pasival, akinek bizonytalan a jövedelme. Bocs, de nem szponzoralok egy felnőtt idegen férfit. Vicces
 9/153 anonim ***** válasza:
81%
Ja, és elvileg neked kéne támogatni a szuleid. Ti ketten nem jöttök ki kettotokre, de azt várod, hogy a szüleid 4 embert penzeljenek?
2023. jún. 25. 17:29
 10/153 A kérdező kommentje:

Én a szülőkkel élő gyerek vagyok, húgom az albérletes.

Kicsit rosszul esett, hogy a húgom erre hivatkozva kért pénzt, pedig én sosem fúrtam őt.

Én is jártam egyetemre, de nem saját lakást fizettek, neki viszont igen.

2023. jún. 25. 17:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!