Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lakásvásárlás mizéria, mit...

Lakásvásárlás mizéria, mit csináljak, hogy az anyám ezt befejezze?

Figyelt kérdés

Apukám nagyszüleinek az egyik házát én örököltem meg, ezzel nincs is semmi gondja senkinek abból a családból. Abból lesz lakás vásárolva nekem, Budapesten.

Az anyukám viszont cirkuszol. Hogy nem hiszi el, hogy olcsóbban nincs, ennyiért itt már kertes házat vesz az ember medencével. És hogy ő talált olcsóbbakat is!! Mondom igen, olyat, ami kint van a halál f.sza után 2-vel, egy kommunizmus közepén épült lakótelepen, ahol a kocsit már az első éjszaka feltörik az utcán...

"Nem baj, nagyon szépre fel lehet azt újítani és a célnak megfelel." De én nem akarom újítgatni, apámat ismerem, nem foglalkozna ezzel. Anyám mindenből kinézné a legolcsóbbat az OBI-ban, ami épp van készleten, ugyanezzel az indokkal, hogy a célnak megfelel. És aztán veszekedne velem, hogy én mit gondolok, amiért nem az Ikea-Möbelix vonalon akarok vásárolni... Nekem ez nem hiányzik egyáltalán.

Legyen egy szép kis lakásom, egy szép környezetben, ennyire vágyom. Igen, sajnos Budapesten, de igazából már máshol sem olcsó mulatság ez.

Nem akarok szemét lenni anyával, de neki ehhez a pénzhez igazából semmi köze nincs, elváltak apámmal 15 éve már. Plusz ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak...

Erős lenne, ha a szemébe mondanám, hogy semmi köze ehhez és törődjön inkább a maga dolgával?

febr. 16. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/76 anonim ***** válasza:
92%
Megvenném a lakást és kész. Senkinek nem tartozol magyarázattal, hogy a saját örökségeddel mihez kezdesz.
febr. 16. 10:18
 2/76 anonim ***** válasza:
87%

" Plusz ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak..."

Hatalmas tévedésben vagy. Ha 5 évesn belül eladtad, nyereséged lett rajta, adózol. CSak szoc otthonban vásárolt férőhely esetén nem kell adózni.

Felnőtt vagy, évtizedek óta élsz vele, pontosan tudnod kell, hogy utála az értelmetlen pénzszórást, mégis mindenről beszámolsz neki. Házhoz mész a pofonért, nem érzed?

Ő ilyen, nem fogja abbahagyni, ráadásul tuti van, amiben még igaza is van.

febr. 16. 10:19
 3/76 anonim ***** válasza:
97%
Anyu, én örököltem, én ezt akarom és egyedül én döntök.
febr. 16. 10:20
 4/76 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagykorú vagy, akkor azt veszel, ami neked tetszik.

Ha megvetted, utána közlöd anyáddal, akkor meg már semmit nem tud tenni.

Mellesleg a felújítás sem kis összeg, ha olcsó lakást vennél, arra még rengeteget rá kellene költeni. De fölösleges anyáddal vitatkozni, meggyözni úgysem tudod, csak az idegeidet tépázod értelmetlenül.

febr. 16. 10:21
 5/76 anonim ***** válasza:
60%

ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak...

ebből látszik, mennyire vagy okos. Semennyire, nem véletlenül érzik, hogy kéne némi segítség a dolgaidhoz. :D

febr. 16. 10:22
 6/76 A kérdező kommentje:

19 éves vagyok, közöm nincs az ingatlanjoghoz/adójoghoz.

A nagyszüleim mondták, azt írtam le.

(Értelmetlen pénzszórásnak a lakásvásárlást mondjuk nem nevezném.)

febr. 16. 10:24
 7/76 anonim ***** válasza:
85%
Már ne is haragudj, de ez csak rád tartozik, nem kell belevonni anyádat. Ne csinálj semmit, csak intézd a vásárlást.
febr. 16. 10:25
 8/76 anonim ***** válasza:
94%
Én pont lakást akarok venni, nem Budapest, de agglomeráció, van pénzem egy fél normális lakásra, de amúgy röhögve tudnék venni 2 külkerületi szuterén lakást vagy 10 falusi családi házat… sajnos az ingatlanpiac ilyen, hogy ahová senki nem akar költözni, ott olcsók az ingatlanok.
febr. 16. 10:26
 9/76 anonim ***** válasza:
57%
Hát figyu, amit akarsz az kb olyan 120 millió...el fogd tudni adni annyiért?
 10/76 anonim ***** válasza:
80%
Aki szerint nem éri meg lakást venni minél előbb, az hülye. Folyamatosan megy fel az ára mindennek, hála a dilettáns kormányunknak. Egekben az infláció, a Ft értéke a béke segge alatt. Lehet 5 év múlva már nem lesz elég ez az összeg a lakásra. Én is hasonlóan jártam.
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!