Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lakásvásárlás mizéria, mit...

Lakásvásárlás mizéria, mit csináljak, hogy az anyám ezt befejezze?

Figyelt kérdés

Apukám nagyszüleinek az egyik házát én örököltem meg, ezzel nincs is semmi gondja senkinek abból a családból. Abból lesz lakás vásárolva nekem, Budapesten.

Az anyukám viszont cirkuszol. Hogy nem hiszi el, hogy olcsóbban nincs, ennyiért itt már kertes házat vesz az ember medencével. És hogy ő talált olcsóbbakat is!! Mondom igen, olyat, ami kint van a halál f.sza után 2-vel, egy kommunizmus közepén épült lakótelepen, ahol a kocsit már az első éjszaka feltörik az utcán...

"Nem baj, nagyon szépre fel lehet azt újítani és a célnak megfelel." De én nem akarom újítgatni, apámat ismerem, nem foglalkozna ezzel. Anyám mindenből kinézné a legolcsóbbat az OBI-ban, ami épp van készleten, ugyanezzel az indokkal, hogy a célnak megfelel. És aztán veszekedne velem, hogy én mit gondolok, amiért nem az Ikea-Möbelix vonalon akarok vásárolni... Nekem ez nem hiányzik egyáltalán.

Legyen egy szép kis lakásom, egy szép környezetben, ennyire vágyom. Igen, sajnos Budapesten, de igazából már máshol sem olcsó mulatság ez.

Nem akarok szemét lenni anyával, de neki ehhez a pénzhez igazából semmi köze nincs, elváltak apámmal 15 éve már. Plusz ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak...

Erős lenne, ha a szemébe mondanám, hogy semmi köze ehhez és törődjön inkább a maga dolgával?

febr. 16. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
0%
50, menj fel kétszer a zenga meg az ingatlan.com oldalakra és meg se fogsz tudni szabadulni a google által feldobott hirdetésektől
febr. 16. 14:31
 52/76 anonim ***** válasza:
53%
Mint ahogy emlitettem, most vettunk hazat, ismerem a hirdeteseket, szoktam is kattintani kivancsisagbol, es latom hogy miket hirdetnek ilyen aron.
febr. 16. 14:34
 53/76 anonim ***** válasza:
20%
52, én most nézelődöm, a 3 millióstól a 2 milliárdosig dobálja fel a hirdetéseket nekem a teljes országban (sokat utazom, és be van kapcsolva a google lokációm), annak ellenére, hogy 3 megyében keresgélek és egy fix földrajzi területen belül… Somogy, Nógrád meg Borsod megyében egész csinos kis házakat láttam 10 alatt
febr. 16. 14:40
 54/76 anonim ***** válasza:
28%
"Csinos" lehet, az eleg szubjektiv. A mai elvarasokanak megfelelo felujitott vagy uj hazat nem kapsz ennyiert. Atlagos meretut vegkepp nem. Nyilvan nem lattam minden hirdetest, de eddig mindig megvolt a "jaaa, hogy ezert". Nincs csatorna, viz a kutrol, futes jancsikalyha, villany van, de amugy csinos. Videk meg eleg tag fogalom, Debrecen es Gyor is az. Szerintem nyugodtan elfogadhatja mindenki hogy ha valaki orokol egy hazat es eladja, abbol egyaltalan nem kizart hogy Budan lakast tud venni.
febr. 16. 14:53
 55/76 anonim ***** válasza:
89%

54, miért ne tudna lakást venni? Azt írta van elég pénze. Én csak azt mondtam, eléggé szórnak az országban az árak, még Budapesten belül is.

A kérdező anyjának meg nincs beleszólása, nem az ő pénze és nem ő fog ott lakni. Nem mellesleg egy szar kerületben lévő lakást később még ki se lehet adni értelmes árért, akkor se, ha 15 milliós konyhabútort vesz bele.

De egyébként jellemző, hogy mindig olyan rokon pofázik bele a dolgokba, akinek köze nincs az adott dologhoz.

febr. 16. 14:59
 56/76 anonim ***** válasza:
24%

Te se jártál még ikeában kérdezö ha neked AZ olcso föképp nem Magyar ikeában

19 évesen te még nagyon gyerekes vagy .

Nekem sok butorom Van AZ ikeabol

Mind jó .

Még edények,tányérok IS vannak onnan.

febr. 16. 14:59
 57/76 A kérdező kommentje:

Az Ikea igenis olcsónak számít. Inkább te nem ismered a piacot, ha szerinted drága. :)

Elhiszem, hogy vannak jó termékek ott is. De pl. matracot eszembe sem jutna onnan venni, ahogyan kanapét, vagy konyhabútort sem. Albérletbe tökéletesek a bútoraik, vagy akkor, ha gyorsan kell valami, olcsón. Ott van, megveheted azonnal, összerakod otthon. Nem kell hónapokat várni a szakemberekre, az alapanyagra stb.

Tányérral nagyon nem lehet mellényúlni szerintem, de pl. egy Le Crouset nem összehasonlítható az Ikeával.

febr. 16. 15:04
 58/76 anonim ***** válasza:
64%
Az ikea nem kifejezetten olcso ha az atlag magyar penztarcat es a fureszporbol preselt butorlapos szegmenst nezzuk. Van erre olcsobb is. De a butorvalasztek azert nem csak ebbol all.
febr. 16. 15:10
 59/76 anonim ***** válasza:
79%
Megveszed és kész...majd belenyugszik.
febr. 16. 15:13
 60/76 anonim ***** válasza:
73%
Érdekes némelyik hozzászólás, mintha sokan elfelejtenék, hogy nemcsak Borsodban és Szabolcsban vannak falvak. Én is faluban élek, (Nyugat-Magyarország) és nálunk 35 millió alatt nincs ház. A legkisebb, felújítandó ott kezdődik. Igen, vannak 100 mó felettiek is. Nem értem, miért olyan furcsa egyeseknek, hogy egy vidéki ház árából lehet Bp-n normális lakást venni.
febr. 16. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!