Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lakásvásárlás mizéria, mit...

Lakásvásárlás mizéria, mit csináljak, hogy az anyám ezt befejezze?

Figyelt kérdés

Apukám nagyszüleinek az egyik házát én örököltem meg, ezzel nincs is semmi gondja senkinek abból a családból. Abból lesz lakás vásárolva nekem, Budapesten.

Az anyukám viszont cirkuszol. Hogy nem hiszi el, hogy olcsóbban nincs, ennyiért itt már kertes házat vesz az ember medencével. És hogy ő talált olcsóbbakat is!! Mondom igen, olyat, ami kint van a halál f.sza után 2-vel, egy kommunizmus közepén épült lakótelepen, ahol a kocsit már az első éjszaka feltörik az utcán...

"Nem baj, nagyon szépre fel lehet azt újítani és a célnak megfelel." De én nem akarom újítgatni, apámat ismerem, nem foglalkozna ezzel. Anyám mindenből kinézné a legolcsóbbat az OBI-ban, ami épp van készleten, ugyanezzel az indokkal, hogy a célnak megfelel. És aztán veszekedne velem, hogy én mit gondolok, amiért nem az Ikea-Möbelix vonalon akarok vásárolni... Nekem ez nem hiányzik egyáltalán.

Legyen egy szép kis lakásom, egy szép környezetben, ennyire vágyom. Igen, sajnos Budapesten, de igazából már máshol sem olcsó mulatság ez.

Nem akarok szemét lenni anyával, de neki ehhez a pénzhez igazából semmi köze nincs, elváltak apámmal 15 éve már. Plusz ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak...

Erős lenne, ha a szemébe mondanám, hogy semmi köze ehhez és törődjön inkább a maga dolgával?

febr. 16. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 A kérdező kommentje:
Olcsónak számít az Ikea, kb. a bútorboltok fast fasion üzlete.
febr. 16. 15:20
 62/76 anonim ***** válasza:
34%

Most bizonyitotad BE hogy nem értesz hozzá kérdezö,Van kényelmes matrazom AZ ikeábol 350 Euro Volt ,lányomnak gyerekágya 6-7 éve vettem 90x200 ágy azota abban alszik . Rengeteg kallax polcom tányérjaim fehér egyszerüek olcsok és Minden napi használatra tökéletesek 1 Euro Volt darabja AZ ikeában.

Le Crouset egy tulárazott Francia termék semmivel nem tud többet minden napokban Mint egy ikeás ,tefál stb termék .

febr. 16. 15:24
 63/76 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de már az írásképeden is látszik, hogy mi nem egy ligában játszunk. :D
febr. 16. 15:29
 64/76 anonim ***** válasza:
89%

"Van kényelmes matrazom AZ ikeábol 350 Euro Volt ,lányomnak gyerekágya 6-7 éve vettem 90x200 ágy azota abban alszik"

Ennek mi köze ahhoz, hogy a kérdező szerint az IKEA olcsóbb kategória? 350 euro nagyon olcsó egy matracért

febr. 16. 15:31
 65/76 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, de már az írásképeden is látszik, hogy mi nem egy ligában játszunk. :D

mármint téged apuci játszat más ligában, magadtól egy ikeás alátétet nem tudnál megvenni:-D

febr. 16. 15:34
 66/76 A kérdező kommentje:
Nem az anyagi helyzetünkre gondoltam, hanem az értelmi színvonalra. A személyeskedésed is ezt igazolja.
febr. 16. 15:35
 67/76 anonim ***** válasza:
59%

60as és 35 millióból hol veszel budán felújított élhető méretű ingatlant? :-D

Amiket mi nézegetünk ott 100 milliónál INDULNAK. És nem luxus.

De tényleg nemhogy budán de budapest melyik vállalható kerületében kapsz legalább 40nm-es felújított vagy új építésű lakást 35 millióért?

febr. 16. 15:39
 68/76 anonim ***** válasza:

60 mer szerintük csak Budapesten van ez...

Sopron környékén is pl szép árak vannak.

febr. 16. 16:36
 69/76 anonim ***** válasza:
61%
Azért vicces ez a kkommentmező, a kérdező megkérdezte, hogyan kezelje az anyját, aki beleszól a lakásvásárlásába kéretlen tanácsokkal, pedig semmi köze az ügylethez, erre a kommentelők 90% szintén csak a kéretlen lakás- és bútorvásárlási tippeket nyomja, néhány degradáló megjegyzéssel a kérdező korára való tekintettel.
febr. 16. 16:46
 70/76 anonim ***** válasza:
67 A szalmababod ellen nyertel. Felirhatod a pontot.
febr. 16. 17:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!