Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lakásvásárlás mizéria, mit...

Lakásvásárlás mizéria, mit csináljak, hogy az anyám ezt befejezze?

Figyelt kérdés

Apukám nagyszüleinek az egyik házát én örököltem meg, ezzel nincs is semmi gondja senkinek abból a családból. Abból lesz lakás vásárolva nekem, Budapesten.

Az anyukám viszont cirkuszol. Hogy nem hiszi el, hogy olcsóbban nincs, ennyiért itt már kertes házat vesz az ember medencével. És hogy ő talált olcsóbbakat is!! Mondom igen, olyat, ami kint van a halál f.sza után 2-vel, egy kommunizmus közepén épült lakótelepen, ahol a kocsit már az első éjszaka feltörik az utcán...

"Nem baj, nagyon szépre fel lehet azt újítani és a célnak megfelel." De én nem akarom újítgatni, apámat ismerem, nem foglalkozna ezzel. Anyám mindenből kinézné a legolcsóbbat az OBI-ban, ami épp van készleten, ugyanezzel az indokkal, hogy a célnak megfelel. És aztán veszekedne velem, hogy én mit gondolok, amiért nem az Ikea-Möbelix vonalon akarok vásárolni... Nekem ez nem hiányzik egyáltalán.

Legyen egy szép kis lakásom, egy szép környezetben, ennyire vágyom. Igen, sajnos Budapesten, de igazából már máshol sem olcsó mulatság ez.

Nem akarok szemét lenni anyával, de neki ehhez a pénzhez igazából semmi köze nincs, elváltak apámmal 15 éve már. Plusz ha a ház árából 5 éven belül nem veszek ingatlant, akkor adózhatok utána az államnak...

Erős lenne, ha a szemébe mondanám, hogy semmi köze ehhez és törődjön inkább a maga dolgával?

febr. 16. 10:14
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
26%
na, pont mert 19 vagy és fogalmad nincs semmiről, érdemes lenne meghallgatni őket. Mert a túlhájpolt belvárosi ingatlan áran most a csillagos eget veri, te a nagyszüleid házából az életben nem fogsz ott semmit venni. Szerintem ébredj fel.
febr. 16. 10:27
 12/76 anonim ***** válasza:
35%

10, nem arról van szó, hogy nem éri meg, mert megéri, de a kérdező egy 19 éves kislányka, akinek fogalma nincs a való életről, nagyon úgy tűnik.

50 milla alatt semmit nem fog venni. Ott kezdődik, hogy leadózza az eladottat, máris ugrik néhány milliója. Aztán vagyonszerzési illeték az újra, megint szép összeg. Fogalma nincs semmiről. VAgy hazudik.

febr. 16. 10:29
 13/76 anonim ***** válasza:
87%
12es a kérdező jó környéken keres, felújítottat vagy új építésűt...ilyet 50 milláért nem fog kapni, én is most nézegetem, amit megyünk megnézni új építésű lakóparki, 60nm és 110 millió
febr. 16. 10:32
 14/76 anonim ***** válasza:
86%
13, azért írtam az 50 millát, mert az alatt semmit nem fog venni :D
febr. 16. 10:34
 15/76 anonim ***** válasza:
93%
13, bár mi mázlisták voltunk, Mandarinban vettünk 50-ért, gyakirlatilag új állapotút, mert az idős tulaj évi három hetet lakott benne. Tele van pénzzel, sürgősen el akarta adni, tudta ő is, hogy áron alul van.
febr. 16. 10:35
 16/76 anonim ***** válasza:
76%
Ha valaki három éven belül új ingatlant vásárol az eladott ingatlan után, akkor csak a két ingatlan értékének különbsége után kell illetéket fizetni. Az örökölt ingatlan eladásakor pedig csak a hagyatéki érték feletti összegre kell szja-t fizetni és az is csökkenthető a költségekkel (pl értékbecslés, közjegyzői díj, érintésvédelmi felülvizsgálat, energetikai vizsgálat)
febr. 16. 10:38
 17/76 A kérdező kommentje:

A ház már el lett adva.

Tudok az árából olyan lakást venni, amilyet szeretnék.

febr. 16. 10:41
 18/76 anonim ***** válasza:
75%

Ha nyereséggel adja el 5 éven belül, a szerzés évében és az azt követő évben a teljes nyereség adózik; majd 90-60-30%. ötödik évtől adómentesség válik.

Új ingatlan nem vonható le belőle nagyon régóta, csak ha szoc intézményben levő helyet vásárol belőle.

Vidéki nagyi-ingatlant jó nagy nyereséggel kell eladni ahhoz, hogy a tervei megvalósuljanak.

febr. 16. 10:42
 19/76 A kérdező kommentje:
Semmit nem írtam az örökölt ingatlanról. Nem Kukutyinfaluban lévő kádárkocka volt, tudok az árából olyan lakást venni, amilyet szeretnék.
febr. 16. 10:44
 20/76 anonim ***** válasza:
28%

És a drága bútorokra is marad még 20 millió körül? Mi most csináltattunk konyhabútort, 5.6 millió, beépített gardróbot a folyosóra, meg polcoztatást a gardróbszobába, 3.7 millióért.

De te tudod, nem turkálok a zsebedben ha meg tudod venni és nem kell más anyagi támogatása, akkor ne foglalkozz anyáddal. Aztán majd rájössz igaza volt-e vagy nem.

febr. 16. 10:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!