Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Fiad addig van, míg meg nem...

"Fiad addig van, míg meg nem nősül, de a lányod mindig a lányod lesz." Mennyire igaz ez?

Figyelt kérdés

Egy angol videót láttam erről, ahol a szülök mennek meglátogatni a gyerekeket és a fiúk nem fogadják őket, mert a feleségnek nincs kedve hozzájuk, a lányuk meg megy őket látogatni magától is.

Volt rengeteg komment, ami mind erről szólt, hogy a férfiak, ha megnősülnek, onnantól kezdve le vannak uralva a feleségük által, azt csinálják, amit ő mond, a feleség családhához húznak amiatt, hogy a feleség is odahúz és a saját szüleikkel meglazul az addig jó kapcsolat, ha ez a feleségnek derogál, mondhatni lesz*rják a szüleiket, ezzel szemben a nők szívesebben tartják a kapcsolatot a szüleikkel, ők foglalkoznak velük, látogatják öket, keresik a társaságukat, ahogy nyilván a fent említett férfiak felesége is.

Ez mennyire van így tényleg? Akinek nincs lánya, csak fia, az megszívta, mert az ő gyereke is letojja majd, ha a felesége erre hergeli?

febr. 15. 22:12
1 2 3
 1/28 A kérdező kommentje:
Ja igen, ez az idézet a videó alatt szerepelt többször, kb. ezt jelentette lefordítva.
febr. 15. 22:14
 2/28 anonim ***** válasza:
40%
Inkább pont fordítva lenne. Régen kifejezetten csak a nő költözött a férje családjához. Manapság meg az a helyzet, hogy a családtól és rokonoktól elszigetelés a családon belüli erőszakkal karültve fordul inkább elő. Ott meg rendre a férfi a bántalmazó, aki még azt sem engedi a feleségének, hogy legalább valami viszonyítási alapot lásson.
febr. 15. 22:34
 3/28 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk inkább fordítva van. Fiú testvéreim inkább Anyásak, én viszont távolságtartó vagyok vele, mert mindig őket preferálta inkább. Mindig éreztem, hogy én nem vagyok elég jó. Persze ő ezt soha nem fogja beismerni.
febr. 15. 22:35
 4/28 anonim ***** válasza:
49%
Van benne valami...
febr. 15. 22:40
 5/28 anonim ***** válasza:
81%
Hát ha valami, akkor inkább a fordítottja a tipikus. A férfi anyuci pici fia marad 40 évesen is, a nő meg családanya.
febr. 15. 22:43
 6/28 anonim ***** válasza:
85%

Nekem inkább az a tapasztalatom, hogy anyósék direkt folyamatosan akkor akarnak jönni, amikor nekem nem alkalmas, mert beteg vagyok, vagy egyéb elfoglaltság miatt nem tudom rendberakni a házat, lebonyolítani a vendégséget (mert elvárások persze vannak). Nálunk ez a hagyományosabb dolog működik, hogy főleg én tartom rendben az otthonunkat, a férjem dolgozik teljes munkaidőben, amivel nem is lenne semmi gond, anyósékon kívül. Érdekes módon a szüleimmel bármikor megtudom ezt beszélni, de anyós pofátlan, szemtelenül a nyakunkra akar telepedni, nem érdekli, hogy nekünk mikor alkalmas. A férjem is észrevette ezt, ő maga koptatja le a szüleit, mert borzasztóak. Egyik vendégség alkalmával kint főztünk, bejött anyós és a férjem huga, hogy jönnek wcre, aztán beléptem én is egy fűszerért. Ki voltak nyitogatva a ruhás szekrények, már nem volt idejük visszacsukni,inkább nyitva hagyták de egyébként előttünk sem riadnak meg, hogy csak úgy benyúlkáljanak a konyhaszekrénybe megnézni, hogy mit hol tartok, vagy a komódokba, nem lehet leállítani őket.

Szóval szerintem ha ilyen a fiad, mióta felesége lett, akkor gondolj el inkább, hogy te hogyan viselkedsz náluk, miért nem látnak téged szívesen.

febr. 15. 22:49
 7/28 anonim ***** válasza:
93%
6. vagyok. Ja és engem anyós folyamatosan leakar dominálni a saját házunkban. Ő mindig tud valami jobb módszert, egy jobb minőségű súrolószert, vagy igazából bármit. Egyszer kaptam tőle ajándékba egy 8 éve lejárt, márkátlan zsíroldót,mert az jobb, mint a cif.
febr. 15. 22:53
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az igaz, hogy a gyereked mindig a gyereked lesz. Csak az a szitu, hogy régebb a férfiakat nehezebb volt irányítani. Szerintem ezért volt igaz ez a mondás. Ahogy megnosultek, senki nem parancsolt nekik már.
febr. 15. 23:06
 9/28 anonim ***** válasza:
76%

Nekem érzelmi vérfertőzés hangulata van ennek.

Szerintem az anya és a feleség szerepe érzelmintéren ne váltsa már ki egymást.

Nekem legalábbis ez ugrik be, hogy te jó ég, miért bomlik le az anya-fiú viszony ha asszony áll a házhoz.

Ha a feleség zakkant, az anya normális, akkor a fia azért csak megtalálja a módját, hogy fenntartsa a családi viszonyt.

Ha viszont a feleség normális, az anya zakkant, akkor van az, hogy a fiú ráeszmél, hogy hú basszus, anyu nagyon gázul viselkedik azzal akit szeretek. Egy anya-gyerek viszony azért okkal megy szét, csak úgy könnyedén nem lép meg egy ilyen döntést az ember.

febr. 15. 23:24
 10/28 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem nem, de ez nagy részben az anyóson múlik. Nekem teljesen szuper anyósom van, az első pillanattól nagyon kedvesen fogadott engem és a többi tesó párját is. Van egy csomó ételérzékenységem, mindig figyel arra, hogy legyen otthon valami, amit én is ehetek, ha megyünk hozzá. Hozzánk is jött többször, de mindig előre lebeszélve, hogy mikor és hogyan. Én is így állok hozzá emiatt. Kicsit kevesebbszer megyünk oda, mint az én szüleimhez, mert a szüleim 20 perc autóútra laknak tőlünk, ő meg 3 órára, de ha megyünk, akkor mindig maradunk több napot is. Ez semmit nem változott az esküvő óta.
febr. 16. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!