Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Fiad addig van, míg meg nem...

"Fiad addig van, míg meg nem nősül, de a lányod mindig a lányod lesz." Mennyire igaz ez?

Figyelt kérdés

Egy angol videót láttam erről, ahol a szülök mennek meglátogatni a gyerekeket és a fiúk nem fogadják őket, mert a feleségnek nincs kedve hozzájuk, a lányuk meg megy őket látogatni magától is.

Volt rengeteg komment, ami mind erről szólt, hogy a férfiak, ha megnősülnek, onnantól kezdve le vannak uralva a feleségük által, azt csinálják, amit ő mond, a feleség családhához húznak amiatt, hogy a feleség is odahúz és a saját szüleikkel meglazul az addig jó kapcsolat, ha ez a feleségnek derogál, mondhatni lesz*rják a szüleiket, ezzel szemben a nők szívesebben tartják a kapcsolatot a szüleikkel, ők foglalkoznak velük, látogatják öket, keresik a társaságukat, ahogy nyilván a fent említett férfiak felesége is.

Ez mennyire van így tényleg? Akinek nincs lánya, csak fia, az megszívta, mert az ő gyereke is letojja majd, ha a felesége erre hergeli?

febr. 15. 22:12
1 2 3
 11/28 Katona Dius ***** válasza:
78%

Ezt sokaknál tapasztalom én is ismerősi körben.

Nálunk nincs így, mindkettőnk szüleit egyformán látogatjuk és keressük. Szerencsére elég jó anyósom van, nem szól bele az életünkbe, max tanácsot ad, de azt is tényleg tanács szinten, nem lelki zsarolással, hogy tanácsnak álcázott utasítás, és megy a durci, ha nem úgy lesz, ahogy ő mondta. Anyám pont olyan, tanácsnak álcázott utasításokat osztogat(na) és megsértődik, ha nem úgy van valami, ahogy ő kitalálta, de őt már rég megtanultam kezelni.

febr. 16. 01:41
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Úgy gondolom, hogy ez igazából nagyon az egyes emberektől függ. Az én családomnál például azt tapasztaltam, hogy anyukám nem igazán kedvelte az apukám szüleivel való találkozókat. Nem volt itt ellenszenv, inkább arról volt szó, hogy apukám mindig azt várta, hogy anya mindent intézzen, amikor vendégek jöttek. Ő főzött, takarított, készülődött, míg apa kényelmesen hátradőlt a kanapén. Ez évek során feszültségeket szült, mert anyukám úgy érezte, hogy ez egyoldalú, mindegy, kinek a rokonai jönnek, mindig csak ő tesz érte.

Ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy ki hogyan viszonyul a családhoz: a férj hozzáállása, személyisége is kulcsfontosságú. Nem mindig a feleséget kell okolni, mert sok dolog meghúzódhat a háttérben. Persze, ha az anyós és a feleség között nincs szoros kapcsolat, az könnyen rányomhatja a bélyegét a férj viszonyulására is, de ha a férj nem áll ki határozottan a saját szülei mellett, az már az ő felelőssége. Ha valakinek fontos a családja, a szülei, akkor nem kellene, hogy egy feleség befolyásolhassa, hogy a férj mennyire tartja a kapcsolatot a szüleivel.

Az én fiútestvéreimen is látom, hogy ők gyakran nem törődnek a szüleinkkel, még egy telefonhívásra sem képesek, pedig nincs feleségük, nincs partnerük, szimplán ők ilyenek. De én (én vagyok a nő) például szeretném a párom családjával tartani a kapcsolatot, de a párom aligha akarja.

Szóval itt szerintem nem lehet általánosítani. De összességében szerintem akinek tényleg (!) fontos a családja, az fogja tartani a kapcsolatot.

febr. 16. 02:37
 13/28 anonim ***** válasza:
85%
Az egyik kínai ismerősöm szerint csak a fiú gyermek ér valamit, a leánynál még kutyát is érdemesebb tartani. A fiú segíti a szüleit, tovább viszi az apja nevét, a leányt pedig egy idegen családnak nevelik fel. Semmirevaló éhes száj. De nem kell ehhez a kínai falukig menni, Magyarországon is találkoztam hasonló emberekkel
febr. 16. 05:18
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Szüleimet rendszeresen látogatjuk, a férjem anyja viszont nem akarja tartani velünk a kapcsolatot

Mi próbáltunk közeledni feléje nem egyszer, sikertelenül

A fiús anyuka is tehet róla, hogy sokszor így alakul.

febr. 16. 07:14
 15/28 anonim ***** válasza:
89%
Meglátásom szerint az esetek 60%-ában ez a jellemző.
febr. 16. 07:16
 16/28 anonim ***** válasza:
76%
Semennyire.
febr. 16. 07:39
 17/28 anonim ***** válasza:
50%

Ez nem a magyarokra igaz, az tuti. Itt a férfiak házas állapotban is az anyjuk csöcsein lógnak. Többségük az anyja telkére akar építkezni, anyuci szomszédjába, utcájába költözni. Anycihot mennek munka után. Minden nap telefonálgatnak órákon át 😂

Ha anyci tudna még 3 kölyköt kinyomni, vele vennék fel a csokot

febr. 16. 08:12
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Semennyire. A mi családunkban legalábbis.
febr. 16. 08:24
 19/28 anonim ***** válasza:
70%

#17 neked (ex)anyósod nagyon betehette az ajtót, itt anycizol minden anyósos/szülős poszt alatt.

Attól, hogy te kifogtál egy anyuci pici fiát, még mindenki nem olyan.

febr. 16. 08:31
 20/28 anonim ***** válasza:
55%
Íme, egy megkeseredett ember --> #17
febr. 16. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!