Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?
Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.
Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.
Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.
Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).
A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.
Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.
A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.
A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.
Dehát nem érteeeed, hogy nem tud dolgozniiii? Hát nem mer emberek közé menniii!
Írni azért tud, anonim oldalon kibeszélni a tesóját tudja, megszakérteni, hogy hogyan kellene élniük, azt is tudja. De beteeeg!
Nem depresszió, igazából durva szociális szorongás, ami a hétköznapi életben is korlátoz.
Nekem sosem volt bajom azzal, hogy a húgomat segíti apánk pénzzel.
Már az egyetem óta együtt van ezzel a fiúval.
Akkor saját lakást béreltek ezért.
Így neki kb kétszer annyiba került a lakhatása, amit a szüleim támogattak.
Ezt sosem hántorgattam fel neki.
Csak most, hogy már dolgozik, apát zavarja, hogy így se tudnak megélni, de főleg a pasi miatt.
Ha egyedül élne, vagy lakótárssal, és úgy sem élne meg, azt mondta nem lenne kérdés.
De azt mondta, hogy így, kétes, hogy meddig marad a pasival, lehet szétmennek, és addig is ő finanszírozza egy idegen költekező életét?
Igen támogatnám a gyerekemet.
Ha meg kell húzni a gatya szíjat, akkor is.
Ha a másikat eltartom, akkor neki is szorítok ki!
Hogy a pi. ába jártál egyetemre ha nem tudsz emberek közé menni?
Én nem mondom meg hogyan éljenek.
Én nem dohányzom, a boltban megnézzük az árakat.
Húgom tömegközlekedéssel megy a melóhelyre, a pasija autóval.
Ezzel nem lenne gond, ha lenne mögötte valami.
Én ezeket sosem hoztam fel húgomnak, hogy szerintem jobb pasit is kaphatott volna.
A pasijának márkás ruha jó csak.
És a te életedre ez milyen hatással van? Semmilyennel. Te elbújsz a fóbiád mögé, és lehet halálodig anyádékkal lakni.
És egyáltalán nem a betegséget nem hiszem, mert nagyon is szörnyű. De nálad nem ezzel van a gond.
Anyám is cigizik, de ő tölti a cigit.
Ez a pasi a legdrágább cigit veszi dobozzal.
Nekünk autónk sincs, tömegközlekedést használunk.
Apámnak nem húgom támogatásával van baja, hanem, hogy egy idegen pasit támogasson.
Se nem házasok, gyerekük nincs.
"Húgom tömegközlekedéssel megy a melóhelyre, a pasija autóval."
Es? Egy helyen dolgoznak? Az én gyerekem busszal jár, én meg biciklivel.
Ne haragudj már, és neked nem sül le a pofádról a bőr, hogy anyádék tartanak el felnőtt ember létedre, mert te "szorongsz"?
Anno is voltak ilyen "betegek", aztán mégis megemberelték magukat és mentek dolgozni, mert nem volt más opció. Te is összeszedhetnéd magad, vagy mit gondolsz, mi lesz veled, ha anyádék meghalnak? Ki fog eltartani?
Menjél pszichológushoz, aztán szedd össze magad. Ha depressziósok, autisták, down-szindrómásak meg egyéb mentális betegek tudnak dolgozni, akkor te is tudnál, csak nem akarsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!