Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogatnád a külön élő gyereke...

Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.

Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.

Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.

Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).

A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.

Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.

A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.

A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.

2023. jún. 25. 17:05
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/153 anonim ***** válasza:
77%
Te sem leszel házas, meg gyereked se lesz. Miért érdemled meg te azt, hogy eltartsák a segged, a húgodét meg ne?!
2023. jún. 25. 18:07
 32/153 anonim ***** válasza:
77%

Hát inkább az önállósodott, dolgozó gyerekemet támogatnám, mint azt, aki a fóbiája mögé bújva rajtam élősködik.

Te ne számold már fel nekik, hogy élnek, miközben még annyit sem tudsz letenni az asztalra, mint a nővéred vagy a pasija.

2023. jún. 25. 18:09
 33/153 A kérdező kommentje:

Nem értem mi köze egy idegennek ahhoz engem ki tart el.

Én nem idegeneken élek, már bocsi.

Az ő szülei miért nem adnak ennek a csávónak pénzt?

Engem nem más szülei pénzelnek.

2023. jún. 25. 18:12
 34/153 A kérdező kommentje:
A gyereket azért hoztam fel, mert Apám szerint, ha nincs gyerekük, 500 ezer Ftból ketten nem képesek megélni, akkor valami nem jó.
2023. jún. 25. 18:14
 35/153 anonim ***** válasza:
86%

Milyen érdekes, hogy a cigi-témán lovagolsz, annak meg úgy kell kiderülnie, mi a bajod pontosan. Nem csodálom, hogy ilyen személytelenül tetted fel a kérdést első körben, a helyedben én is szégyenkeznék és irigykednék. Gondolom, az a 250ezer nettó is lejjebb lehet, a garantált bérminimum 200 körül van inkább.

A szüleid helyében én arra törekednék, hogy ugyanannyival támogassam a gyerekeim, mert az az igazságos.

2023. jún. 25. 18:21
 36/153 A kérdező kommentje:

Nálam nem egyszerű szorongás van.

Egyetemre 1 évig jártam ott lakva, egy lakótárssal.

Utána 80 km-ről jártam be, minden nap, mert felmondták az albérletünket.

Az egyetem könnyebb volt, mint a gimnázium, mert ott nap közben haza tudtam menni pisilni, mert idegen helyen nem tudok.

Ebben a melegben pl nem tudok folyadék nélkül lenni.

37/153 anonim ***** válasza:
89%

Mitől félsz igazából kérdező? Miért zavar, ha kapnak támogatást? Érvekkel gyere légyszíves.

Mert amiket leírtál, azok nem azok, nem a valós gondolataid. Meg tudod fogalmazni milyen érzésed van, ha arra gondolsz, hogy támogatni fogják tesódékat?

Ha nem megy, neten beírod, hogy érzesek listája. Időd van rá!;)

38/153 anonim ***** válasza:
92%

"Én nem idegeneken élek, már bocsi."

De azokon fogsz,am8nt a szüleid megszűnnek létezi. Mit gondolsz, a segíj hunnan lesz? Vagy ha emberedre szaladsz, és mégsem ismerikel a fogyatékodat, akkor a kéregetéssel is idegeneken fogsz élni.

És ha anyád már pusztítja magát ezerrel, apád meg a belét kidolgozza ennyi parazitára, akkor ne számíts sokáig a papa-mama hotelre...

2023. jún. 25. 18:22
 39/153 A kérdező kommentje:

Én sem helyeslem anyám ivászatát.

De nem a legdrágább piát veszi.

2023. jún. 25. 18:24
 40/153 anonim ***** válasza:
93%
Igazából amíg felnőttként nincs saját kereseted, amit belátásod szerint beosztasz, addig a világon semmi közöd nincs ahhoz, hogy más mit csinál a saját keresetével. A szüleid nem "jönnek neked" semmivel, hogy testvérféltékenységesdit játssz ezen.
2023. jún. 25. 18:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!