Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?
Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.
Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.
Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.
Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).
A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.
Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.
A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.
A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.
Hát inkább az önállósodott, dolgozó gyerekemet támogatnám, mint azt, aki a fóbiája mögé bújva rajtam élősködik.
Te ne számold már fel nekik, hogy élnek, miközben még annyit sem tudsz letenni az asztalra, mint a nővéred vagy a pasija.
Nem értem mi köze egy idegennek ahhoz engem ki tart el.
Én nem idegeneken élek, már bocsi.
Az ő szülei miért nem adnak ennek a csávónak pénzt?
Engem nem más szülei pénzelnek.
Milyen érdekes, hogy a cigi-témán lovagolsz, annak meg úgy kell kiderülnie, mi a bajod pontosan. Nem csodálom, hogy ilyen személytelenül tetted fel a kérdést első körben, a helyedben én is szégyenkeznék és irigykednék. Gondolom, az a 250ezer nettó is lejjebb lehet, a garantált bérminimum 200 körül van inkább.
A szüleid helyében én arra törekednék, hogy ugyanannyival támogassam a gyerekeim, mert az az igazságos.
Nálam nem egyszerű szorongás van.
Egyetemre 1 évig jártam ott lakva, egy lakótárssal.
Utána 80 km-ről jártam be, minden nap, mert felmondták az albérletünket.
Az egyetem könnyebb volt, mint a gimnázium, mert ott nap közben haza tudtam menni pisilni, mert idegen helyen nem tudok.
Ebben a melegben pl nem tudok folyadék nélkül lenni.
Mitől félsz igazából kérdező? Miért zavar, ha kapnak támogatást? Érvekkel gyere légyszíves.
Mert amiket leírtál, azok nem azok, nem a valós gondolataid. Meg tudod fogalmazni milyen érzésed van, ha arra gondolsz, hogy támogatni fogják tesódékat?
Ha nem megy, neten beírod, hogy érzesek listája. Időd van rá!;)
"Én nem idegeneken élek, már bocsi."
De azokon fogsz,am8nt a szüleid megszűnnek létezi. Mit gondolsz, a segíj hunnan lesz? Vagy ha emberedre szaladsz, és mégsem ismerikel a fogyatékodat, akkor a kéregetéssel is idegeneken fogsz élni.
És ha anyád már pusztítja magát ezerrel, apád meg a belét kidolgozza ennyi parazitára, akkor ne számíts sokáig a papa-mama hotelre...
Én sem helyeslem anyám ivászatát.
De nem a legdrágább piát veszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!