Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek az beleszólhat a...

A gyerek az beleszólhat a szülő életébe, a szülő meg a gyerekébe nem? Most akkor, hogy van ez?

Figyelt kérdés

Itt volt tegnap a fiam. Mesélem neki, hogy a nyaralónkat fel szeretném újítani, már beszéltem is az ismerőssel és gipszkartonnal fogja lefedni a falakat, mert málik le a vakolat. Ő egyből elkezdte, hogy, ha megfogadok egy jó tanácsot, akkor először inkább a tetőt csináltatom, meg, mert ő szerinte, régi ès beázik ès előbb utóbb össze fog dőlni, mert vályog.

Ezt úgy nem szeretem a fiamban, annyira átvette az apjától ezt a fajta negatív hozzáálást, már harminc ève azt hallgatom, hogy ezt így nem lehet úgy nem lehet, nekem ebből már annyira elegem van és az apjából is ezért lett elegem.

Na és a fiam is átvette ezt a hozzáállást, mindig mindben akadékoskodik bármit mondok neki.

Tavaly is mondtam, neki, hogy csináltatok klímát, egyből elkezdte, hogy, akkor inkább előszőr a villanyt bővítsem, mert nem fogja elbírni. Na milyen érdekes.. elbírja..

De neki mindig okoskodni kell, meg megmagyarázni a dolgokat, mert mindig azzal jön, hogy neki ebben van tapasztalata, mert éveket dolgozott építőiparban, de ha én mondok neki valamit a párkapcsolatára vagy a haverjaira abba természetesen, ne merjek beleugatni. Ennyi erővel nekem van majdnem hatvan év tapasztalatom az emberekkel kapcsolatban, akkor én meg ne mondjam el amit én látok?

ma 16:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyik félnek sem kéne a másik életébe avatkoznia.
ma 16:08
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Hát mondjuk igaza van. Ha régi a villany hálózat előbb azt kell felújítani és nem egy klímával még pluszban beterhelni.
ma 16:09
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Ebben hol a beleszólás? "...elkezdte, hogy, ha megfogadok egy jó tanácsot..." Nem kell megfogadni, ha nem akarod. A tanacs nem több, mint egy vélemény. Nem belszolas. A beleszolas az lenne, ha azt mondaná, hülye vagy, ha nem azt csinálod, vagy azt kell csinálnod, mert...
ma 16:10
 4/22 A kérdező kommentje:
Ès akkor nekem nem lehet véleményem a barátnőjéről, meg a haverjáról? Vagy arról, hogy mire költi a pènzét?
ma 16:14
 5/22 anonim ***** válasza:
84%

Vagy: mindkettő adhatna tanácsot abban, amihez jobban ért.

Ha az ember akar valamit, gyakran csak a jó oldalát nézi, a lehetséges rosszról nem vesz tudomást. Nem baj, ha erre figyelmezteti valaki. Ez nem feltétlenül akadékoskodás, józan előrelátás is lehet.

ma 16:15
 6/22 anonim ***** válasza:
87%
A baratno meg a haver az én egy kategória a tetővel meg a klímával, bakker.
ma 16:15
 7/22 anonim ***** válasza:
82%
Nem avatkozott bele az életedbe, hanem mondott valamit azzal kapcsolatban, amiről éppen beszéltetek. Ráadásul igaza is volt...
ma 16:23
 8/22 anonim ***** válasza:
81%

4# Már hogyne lehetne véleményed a barátnőjéről, meg a haverjáról!

Csak tartsd meg magadnak...

A pénzét -jó esetben- arra költi, amire akarja. Ha valami nagy könnyelműséget akar elkövetni figyelmeztetheted is. Kérdés, hogy mennyit érsz vele.

ma 16:23
 9/22 A kérdező kommentje:
De ha ő elmondhatja a véleményét akkor nekem miért kell magamban tartanom az enyèmet?
ma 16:31
 10/22 anonim ***** válasza:
75%
A baratodrol, baratnodrol mondta el a véleményét?
ma 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!