Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerek az beleszólhat a...

A gyerek az beleszólhat a szülő életébe, a szülő meg a gyerekébe nem? Most akkor, hogy van ez?

Figyelt kérdés

Itt volt tegnap a fiam. Mesélem neki, hogy a nyaralónkat fel szeretném újítani, már beszéltem is az ismerőssel és gipszkartonnal fogja lefedni a falakat, mert málik le a vakolat. Ő egyből elkezdte, hogy, ha megfogadok egy jó tanácsot, akkor először inkább a tetőt csináltatom, meg, mert ő szerinte, régi ès beázik ès előbb utóbb össze fog dőlni, mert vályog.

Ezt úgy nem szeretem a fiamban, annyira átvette az apjától ezt a fajta negatív hozzáálást, már harminc ève azt hallgatom, hogy ezt így nem lehet úgy nem lehet, nekem ebből már annyira elegem van és az apjából is ezért lett elegem.

Na és a fiam is átvette ezt a hozzáállást, mindig mindben akadékoskodik bármit mondok neki.

Tavaly is mondtam, neki, hogy csináltatok klímát, egyből elkezdte, hogy, akkor inkább előszőr a villanyt bővítsem, mert nem fogja elbírni. Na milyen érdekes.. elbírja..

De neki mindig okoskodni kell, meg megmagyarázni a dolgokat, mert mindig azzal jön, hogy neki ebben van tapasztalata, mert éveket dolgozott építőiparban, de ha én mondok neki valamit a párkapcsolatára vagy a haverjaira abba természetesen, ne merjek beleugatni. Ennyi erővel nekem van majdnem hatvan év tapasztalatom az emberekkel kapcsolatban, akkor én meg ne mondjam el amit én látok?

febr. 11. 16:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
68%

"Ès akkor nekem nem lehet véleményem a barátnőjéről, meg a haverjáról? Vagy arról, hogy mire költi a pènzét?"

"De ha ő elmondhatja a véleményét akkor nekem miért kell magamban tartanom az enyèmet?"

Igen, ezt kétségtelenül egy szülő írta... ja, nem.

Úgy hiányoznak a régi, szórakoztató, és nem egy pillanat alatt átlátható kamukérdések...

febr. 11. 17:30
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk, a málló vakolat egy vályogházban nedves falra utal, ha gipszkartont raksz oda, akkor penésztelep lesz
febr. 11. 20:17
 23/29 anonim ***** válasza:
88%
Ha nagykorú gyerekről van sző, a szülőnek nem kell beleszólni a gyerek életébe. Írásodat elolvasva, ő nem az életedbe szól bele, csak tanácsot adott.
febr. 11. 22:57
 24/29 anonim ***** válasza:
95%
A fiadnak igaza van. Egy ázott, málló falat lefedni gipszkartonnal, olyan, mint halottnak a csók. A felgyülemlő penészt meg a bérlőid fogják belélegezni? Ez pedig sima józan ész, nem a magánéletedben vájkálás. Nem egyenlő azzak, hogy te minősítenéd a társas kapcsolatait (barátnő/haver). Ha a kettő között nem érzed a különbséget, akkor elég nagy bajok vannak a toronyban...
tegnapelőtt 00:07
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk a fiadnak Van igaza egy málo vakolatu falat rendben kellene Tennis nem gipszkartonal elfedni hibát.

És igen villanyvezetéket jobb lett volna kicserélni mielött klimát csináltatsz .

És fiad tanácsa egy létezö problémára, nem ugyan AZ Mint hogy beleszolsz a magánéletébe.

tegnapelőtt 04:53
 26/29 anonim ***** válasza:
85%
Ha csak nyaralónak használod, gondolom télen nem tartózkodsz ott, akkor a tető szerkezete fontosabb, hogy ne ázzon be, mint mondjuk szigetelni.
tegnapelőtt 13:00
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Hát mamámnál ez a baccunk gipszkartont rá dolog nem vált be. Szerintem nem lebeszélni akart csak hogy járj jobban utána hogy mi van. A barátnő meg haverok érzelmi téma, nem ennyire konkrét, ott nehezebb a dolgod. Még ha igazad is van, nem tudod " bizonyítani" mint egy beázó tetőt. Érted na..
tegnapelőtt 13:10
 28/29 anonim ***** válasza:
88%
Ja és nálunk is elbírta a klímát a hálozat a régi lakasban, csak a grillsütőt nem volt szabad bekapcsolni közben😅 költözéskor olyat vettünk ahol a hálózat át lett alakítva, én nem tesztelgetem. De igaz hogy anyáméknál simán elbírta ..szóval házfüggő. De én ebben sem látok akadékoskodást.
tegnapelőtt 13:14
 29/29 anonim ***** válasza:
88%
Ugyanolyan értetlen vagy, mint mostohaanyám :( ŐSzintén sajnálom a gyerekedet.
tegnapelőtt 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!