Támogatnád a külön élő gyerekedet pénzzel ebben az esetben?
Egyik gyerek albérletben él, állami alkalmazott, kb 250 ezres nettóval.
Van egy pasija, akinek nem állandó a jövedelme, vállalkozó.
Arra panaszkodik, hogy az áremelkedések miatt nem tudnak megélni.
Ennek ellenére a pasi autóval jár dolgozni, dohányzik(nem tölti).
A másik testvér a szülőkkel lakik, betegsége van, nem tud normál munkahelyen dolgozni.
Az albérletben élő testvér arra hivatkozik, hogy ha a beteg testvért támogatják, akkor neki is kijárna az anyagi segítség.
A szülő felajánlotta, hogy az albérletben élő gyerek költözzön haza, de nem akar.
A szülők és a beteg gyerek takarékoskodva élnek, nem szórják a pénzt.
Tinektek nem sül le a pofátokról a bőr, hogy a másik ember mentális betegségét elbagatellizáljátok?! Ideje lenne már felfogni, hogy a szociális fóbia is legalább annyira hátráltató tényező, mint például a mozgáskorlátozottság, ostoba prolik.
Ja, és igen, a beteg gyerekemet támogatnám továbbra is, nem pedig az egészségeset.
"Van egy olyan érzésem, hogy húgomat valaki kívülről befolyásolja, mert nem volt ilyen." - ez paranoia a részedről.
Nem, csak veled ellentétben felnőtt a húgod. És már látja, hogy a bátyja egy here, aki betegség címszó alatt eltartatja magát. És ezen felbuzdulva teljesen jogosan úgy gondolta, hogy ő is bepróbálkozik, hisz veled azonos ragú leszármazottja a szülednek. Ráadásul dolgozó nő, és ha gebasz lesz, ő lesz a szülők egyetlen támasza. Mondjuk erre sem ártana gondolnia apádnak.
Milyen szép család!
Anyád elissza a pézt, Te egy parazita vagy.
A húgod aki dolgozó, önálló háztartást vezető nő, meg azért ne kapjon egy kis támogatást otthonról mert a pasija nem tölti a cigit 😂
Nevetséges vagy
A felnőttség része, ha párkapcsolatot akarok, akkor együtt próbáljuk megoldani az életüket.
Lehet persze segítséget kérni, de náluk sem lesz más a helyzet, ha a szüleim nem lesznek.
Én tisztában vagyok a helyzetemmel nem sok kilátásom van.
Nagynéném hasonló helyzetben volt, de neki még fizikai betegségei is vannak, így leszázalékolták, de abból sem él meg, takarítani jár pár helyre.
Annyi, hogy neki volt férje, így támaszkodhatott valakire.
Én még sportolok, nincs káros szenvedélyem, ezért még nincs fizikai betegségem, de ez csak annak, köszönhető, hogy rendesen működik mindnem, mert alszok, folyadékot viszek be, wc-zek, amikor kell.
Nem hiszem, hogy átlag élettel sokáig bírná a testem azokat a szélsőségeket, amiket korábban.
Azért ez nem teljesen igaz.
Eddig is kapott pénzt, vagy ha valamit kért, megkapta.
Abban más a helyzet, hogy most ugyanúgy fix összeget kér, mint amikor egyetemre járt.
#98.
Ugyevte is érzed, mennyire nem hiteles, mikor a felnőttségről próbálsz papolni?!
Jó,nem nem hiteles, hanem egyenesen nevetséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!