Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?
Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.
Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.
Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?
Nincs több információnk a kérdezötöl.
Annyi hogy mindenki leírta hogy hülyeség ez a "kapcsolat", és ez az egész ötlet hogy odaköltözzön az idös férfihoz eltartatni magát, mindenki írta hogy ez nem ingyenes, és nem egyenrangú kapcsolat.
De nem érdekli, csak igazolni jött amit a fejébe ültetet a "férfi".
A gyógyszert is a férfi eröltette.
Örülök, hogy itt mindenki ennnnnyire tud mindent, még azt is, hogy a fogamzásgátlót miért kezdtem el szedni.
Nem érzitek ezt azért kicsit nevetségesnek?
Elárulom, hogy a gyógyszert már a megismerkedésünk előtt is szedtem, elsősorban azért, mert annyira erősen jött meg, hogy kb. kivéreztem teljesen, az orvosom, mikor meglátta a vérvételem eredményét, azon is csodálkozott, hogy egyáltalán nem ájulok el. De nem gondoltam, hogy az oldal felhasználóinak ehhez is köze van, elnézést. :)
Persze létezik olyan is, hogy a pasi erőlteti a gyógyszert. De én már 16 évesen szedtem és nem amiatt, mert volt pasim és együtt voltam vele, hanem mert az orvos így akarta orvosolni a problémát. Annyi idős fejjel nem igazán érdekelt, hogy azt kell szednem, információm sem nagyon volt róla.
Most már inkább vagyok ellene.
A másik meg hogy anyuka is elég rossz példát mutat neki. A gyereke második helyen szerepel. Elég allszent tőle ez az aggódás, ha egyáltalán az.
A példát is ő mutatja neki. Az már a kérdezőn múlik, hogy küzd az ellen, hogy olyan legyen vagy sem.
Az anyja alárendelt szerepben van ugyanúgy a pasijánál. Akkor miről beszélünk?
Én ezt tenném, ha annyira nagyon a pasihoz akarsz menni:
Júliust megvárnám és addig is dolgoznék, gyűjteném a pénzt diákmunkán. Aztán ha odaköltözöl és netalán probléma adódik, akkor lesz vésztartalékod. A másik, hogy akkor is dolgoznék amikor ott lakok és fizetném a rezsit, a kajába belefizetnék és a használati dolgokba. És így nem történik meg az az alárendelt szerep, mert te a saját részed fizeted. Emellett a helyedben ugyanúgy tenném félre a pénzt. Az meg már csak egy plusz jó lenne.
De ha egy jó tanácsot megfogadsz, azt ne engedd hogy zsaroljon, kényszerítsen bármire.
Amúgy azt megértem, hogy egy lánynak az apakomplexus kialakul, érthető okokból. Itt is látszik miért történt, de egy pasinál hogy alakul az ki hogy lánya korúakat hajt? De most komolyan.
Anyagilag apa támogat, meg a párom is van, hogy ad pénzt (pl. ha tőle megyek barátnőkkel találkozni, vagy fodrászhoz eldob stb). Meg így azért könnyebbség, hogy a kiflis rendeléseknél is már úgy vásárol, hogy rám bízza, miket főzzünk, mik legyenek nála, vagy mondta most is, hogy rendeljek neki ingeket, magamnak is válogattam pár új holmit stb. Szóval valamennyire ezzel is spórolok, hogy nem a saját pénzemet költöm.
Az orvosi tanácsot köszönöm, de úgy gondolom, elég képzett orvosoknál fordultam már meg ezzel a problémámmal! :)
Oké, de mikor egy éjszaka kétszer kell komplett ágyneműt cserélned, mert a tampon + betét sem bírja 1-1,5 óránál tovább, az azért nem normális. Valamint az sem, hogy iskolába sem tudtam járni, ha éppen megvolt, mivel volt olyan, hogy mire kiszálltam volna a kocsiból a sulinál reggel, totál átázott mindenem, 15 perc alatt.
Ez nem az az állapot volt, ahol kísérletezgetni lehetett volna, hogy vajon mi működik, mi nem.
A fogamzásgátló akkor sem megoldás. Tudom hogy ez tűnik a könnyű útnak de nem jó megoldás. Tudom, mert én is keresztül mentem rajta. Mondjuk nekem nem ennyire erős volt, hanem erős és 2 hetente jött meg. Ki se élvezhettem, mert amúgy sokáig is tartott viszonylag. Nekem is kb 2-3 évbe került egy igazán jó orvost találnom aki nem a gyógyszerek mellett van.
Egyébként ahogy látom te nagyon a kényelemre mész. Anyagias is vagy. Nem ítéllek el, de ez nem jó. Nálunk otthon kész katasztrófa volt mindig minden. Én csak a spórolás miatt maradtam otthon, hogy minél többet tudjak félretenni. Sokszor nézegettem az albérleteket, mert már olyan rosszul éreztem magam....a párom meg nem akart albérletbe költözni, hanem mindenképpen saját lakást és úgy. Mármint nem közösen venni hanem ő maga. Na ez 2022 telén valósult meg. De én itt mindenbe belefizetek. Persze annó volt olyan hogy mondjuk nőgyógyászhoz kellett menni és tőle kértem, mondtam hogy majd visszaadom de nem engedte meg hasonló dolgok. Viszont remélem érted min van a hangsúly. De ha neked így könnyebb akkor használd ki, ha neked ez megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!