Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi évében különköltözés...

Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?

Figyelt kérdés

Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.

Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.

Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?

2023. máj. 19. 21:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/152 anonim ***** válasza:
97%

Na ezért vagy te még éretlen gyerek: minél többen próbálják neked megvilagítani a lehetséges negatívumokat, annál jobban ragaszkodsz a magad igazához. Annál szemellenzősebb válaszokat adsz.

Ezért felesleges volt kiírnod ide, hisz teljesen meg vagy róla győződve, hogy a 17 évnyi emberismereted mindent visz.

2023. máj. 20. 17:28
 42/152 A kérdező kommentje:
Nem, csak éppen utánanéztem a páromnak, mielőtt bármi komoly történt volna közöttünk. Az exével is beszéltem, akivel korábban 9 évet volt együtt.
2023. máj. 20. 17:33
 43/152 A kérdező kommentje:
De igen, biztos nem azoknak van igazuk vele kapcsolatban, akik közvetlenül ismerik, hanem a gyakorikerdesek.hu válaszadóinak.
2023. máj. 20. 17:34
 44/152 anonim ***** válasza:
100%

35 feletti férfiként (38) úgy gondolom, hogy veszélyes vizekre evezel. Azzal a fickóval óriás problémák lehetnek, ha képes lenne magához költöztetni egy gyereklányt.

Az egy dolog, hogy megkíván, de miután megtudta, hogy mennyi vagy, illett volna görcsöt kötni a farkára, mert erkölcsileg problémás egy gimissel kezdeni.

2023. máj. 20. 17:35
 45/152 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy még mindig ez tűnik számomra a legjobb megoldásnak.

Nem csak vele vannak problémák, velem is.

2023. máj. 20. 17:41
 46/152 anonim ***** válasza:
100%
Kétszer is előjött a válaszaidban a kényelem kerdése, aminek hiányában nem költöznél koleszba meg nagyszülők házába. A szüleid háza gondolom megfelelő nívójú, amit megszoktál. Úgy tűnik, hogy egy adott kényelmi szint alá nem akarsz menni, és a 35+ párod tudná biztosítani ezt a jólétet, ami vonzó, amellett persze, hogy fantasztikusan jól kijöttök. Ez egy gyerekes hozzáállás, amit a pasi kihasznál. Figyu, neked meg senkinek sem jár semmilyen kényelem vagy komfortfokozat alapból. Meg kell dolgozni érte. Ha koleszban kell lakni 5 másik lánnyal, és mellette dolgozni kell, akkor ezt kell. Ha szerinted meg a jólét neked valamiért jár, akkor nagy eséllyel csak olyan férfiakkal találkozol, akik kérnek is valamit érte. Ezzel az emberrel a beetetés időszakában vagy. Nem véletlenül mondjuk mind, hogy ne költözz hozzá.
2023. máj. 20. 18:16
 47/152 anonim ***** válasza:
63%
#46 azért koleszban lakni 5 emberrel egy szobában, az pokol, főleg ha introvertált. Még mindig a nagyszülőkre voksolnék.
2023. máj. 20. 18:28
 48/152 A kérdező kommentje:

Igen, úgy, hogy az utóbbi években nekem a szobám és az airpods volt a menedékem. Megszoktam, hogy egyedül vagyok és szeretem is, ha magam lehetek. Elhiszem, hogy jó is lehet a kollégium, de nem való mindenkinek... Van kényelmesebb út is, úgy érzem.

Igazából ha a barátommal nem jó, vagy úgy érzem, korai volt az együttlakás, a nagyszüleimhez utána is mehetnék, szóval veszíteni nem veszítünk, ha kipróbáljuk.

2023. máj. 20. 19:00
 49/152 anonim ***** válasza:
100%
Ha elfogadsz 2 tanácsot: ne engedd, hogy elszigeteljen mindenkitől (főleg a nagyszüleidtől), és ne ess teherbe.
2023. máj. 20. 19:26
 50/152 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk "véletlenül" teherbe fogja ejteni vagy rábeszéli.

Nyilván korlátozva is lesz.

Normális ember nem akarna ilyen kiszolgáltatott lenni, márpedig hiába mondja hogy nem, ha valaki eltart akkor nincs egyenrangú kapcsolat. Nincs annál rosszabb mint vkitöl függeni. Egyik csapdából a másikba esnél, de ez rosszabb lenne

2023. máj. 21. 07:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!