Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?
Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.
Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.
Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?
Persze, csak más 2 hétben elmenni hozzájuk egy órára beszélgetni, meg más együtt is élni velük... Szeretem őket, de idősek már. Más szokásaik vannak, máshogy élnek, mint én fiatalként, vagy egy középkorú felnőtt. Hosszútávon ez tarthatatlan lenne.
Ők már este 7-kor mennek aludni, én éjfélnél hamarabb nem kerülök ágyba. Tatám nagyon minimál, neki még a gyorsfagyasztott sültburgonya is az úri luxus kategória, mert hát ki olyan lusta, hogy úgy veszi meg... Ezek példák csak, de közel 18 évesen szerintem senki nem a nyugdíjas nagyszüleivel szeretne élni, ha van más lehetőség is... Ráadásul a házuk viszonylag pici, nem is annyira modern, hogy komfortos legyen nekem.
Nem tudta a párom az elején, mennyi idős vagyok. A "jövőre végzek" nála az egyetemet jelentette. Valószínűleg, ha tudta volna, hogy a 11.-es témazárókra készülök, nem kezdett volna velem. Azóta ez már tisztázva lett, meg is beszéltük, nincsenek tabuk.
És lehet jönni sztereotípiákkal, csak szerintem úgy felesleges, hogy nem ismeritek a kapcsolatunkat, annak a dinamikáját, történetét.
"jövőre végzek" nála az egyetemet jelentette. Valószínűleg, ha tudta volna, hogy a 11.-es témazárókra készülök, nem kezdett volna velem"
Persze...
Ébredj királylány! Akármilyen kiélt fejed legyen, az az ember, aki nem teljesen vak, nem téveszt össze egy 17 és egy 22-23 éves embert.
Naivitás tetőfokon...
Úgy alkottok véleményt, hogy semmit nem tudtok.
A legjobb barátnőmmel voltam, valamint az ő barátnőivel, mikor megismerkedtünk. Akik egyetemisták, és ismerték a páromat már korábbról. Egy egyetemi buliban. Semmi oka nem volt azt feltételezni, hogy én nem múltam még el 18.
Nem kell ahhoz kiélnek lenni, hogy nőiesebben nézz ki.
Kérdező, nem akarod megérteni a tényeket, pedig igen jó válaszokat kaptál. Az, hogy ez a férfi jelenleg "egyenrangúként kezel", nem jelenti azt, hogy Te valóban egyenrangú vagy ebben a kapcsolatban és az teljesen mindegy, hogy ismerjük-e a "kapcsolatotok dinamikáját", vagy sem.
Te egy 18 éves diáklány vagy, akit még évekig el kell tartani, hogy valami legyen belőled, a párod meg megáll a saját lábán nélküled is. Hol van itt az egyenrangúság? Nem számít, hogy vannak olyanok, akiknél ebből a felállásból tündérmesébe illő élet kerekedett, itt csak az számít, hogy a statisztikák szerint sokkal többen esnek ebben a helyzetben pofára.
Egy a fontos, legyen B, meg C terved is arra az esetre, ha később úgy alakul, mégse volt jó döntés egyik függőségből átülni egy másikba.
Sajnos abban teljesen igazad van, hogy gyalázatos szülői mintákat kaptál az anyádtól és a nevelőpádtól, de még az apádtól is, de erre a helyzetre nem az a megoldás, hogy összeköltözöl egy pár hónapja megismert idősebb férfival, aki hozza a tipikus férfi mintát, nyilván fűt-fát ígér most, a tenyerén hordoz, de csak addig, amíg az érdeke úgy kívánja, de igen sok pénzem lenne rá fogadni, úgy kivágna, mint macskát sz..ni, ha valami nem tetszik majd neki körülötted. Ne legyenek illúzióid, igen kis százalékban szoktak összejönni a hamupipőke mesék a valóságban.
"Semmi oka nem volt azt feltételezni, hogy én nem múltam még el 18."
Semmi oka nem volt bevallani, hogy szereti a friss puncit.
Egy 35+-os pasinál már az is problémás, ha egyetemistákkal kezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!