Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?
Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.
Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.
Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?
Nagyszülökhöz kellene fordulni elsönek.
A férfi csak addig fog egyenlöként kezelni amíg oda nem költözöl, utána nagyon szívni fogsz, és úgy leszel mint a szülöd. Kénytelen leszel a férfival maradni tüzön vizen át, a gondolkozásod is manipulálva lesz.
Te nem vagy egyenrangú partner, hanem egy végtelenül naiv manipulálható gyerek. Egy 35 éves férfinak te nem vagy partner ismétlem, de ha fiatal test kellene akkor én is így tennék mint a férfi.
Fogamzásgátlót szedek, nem nagyon fog ő engem sehogy teherbe ejteni. Főleg, hogy ki nem állhatja a gyerekeket, és az utolsóutáni gondolata a gyerekvállalás.
Ha annyira elviselhetetlenül rossz lenne (amit kétlek), akkor beszélek a nagyszüleimmel majd. De először azt a megoldást próbálnám ki, ami minden szempontból tökéletes nekem.
Várd meg a júliust, és figyelj arra, hogy a kapcsolatotok a lehetőségekhez mérten egyenrangú legyen. Egy egyenrangú kapcsolatban például attól függetlenül, hogy ki mennyit visz haza, vagy akár mennyi élettapasztalata van, egyenlő döntési joga van a feleknek. Azzal, hogy valaki egy olyan emberrel kezd komoly párkapcsolatba, akivel valamilyen tekintetben különböző szinten állnak, vállalja ennek kockázatát. Mert az, hogy kapcsolatba kezdek vele, azt jelenti, hogy alkalmasnak tartom rá, hogy közösen alakítsuk az életünket. (Ebbe beletartozhat persze az is, hogy bízom az ítélőképességében, hogy ha valahova az én tapasztalatom kell, akkor elfogadja az én véleményemet, de ez semmiképpen sem egy elvárâsként kell, hogy megjelenjen, mert tiszteletben kell tartanunk a párunk önállóságát.)
Én sem tartom jó öletnek, hogy összeköltözzetek, mert szerintem nagyon lekorlátozza az esélyedet a valódi megerősödésre és fejlődésre. Én akkor már inkább azt mondanám, hogy egy évet húzz ki úgy, hogy otthon laksz és vele találkozgatsz, utána egyetemre meg kollégium, de nyilván ez az opció sem fog meggyőzni téged. Szóval inkább csak megpróbállak óva inteni attól, hogy ez csak egy csöbörből vödörbe váltás legyen.
Nekem egyébként mindig az volt az instant taszítóerő az ilyen korkülönbséggel kapcsolatban, hogy elképzeltem, hogy milyen ember lehet az, aki 35+ évesen ott tart, hogy párkapcsolatra alkalmasnak tart egy 17 évest, és mit gondolnék én róla, ha a kortársa lennék. És ilyenkor mindig eszembe jutott, hogy én 35 éves koromra nagyon nem itt szeretnék tartani.
Utolsó nekem is ez a gondom vele, én pl 34 éves férfi vagyok, nagyon fiatalos élet vitelem van, és nem akarok családot sem. Viszont számomra teljesen elképzelhetetlen hogy egy 20 éven aluli lányt párkapcsolatra eltudjak fogadni, keresi a helyét a világban fogalma sincs a nagy betüs életröl, nincs semmi tapasztalata az életben, még nagyon sokat fog változni, nincs kiforott személyisége, egy biztos társnak elképzelhetetlen, egész egyszerüen testi dolgokon kivül nekem nem tudna megadni semmit.
Itt látszik a válaszolók is irják hogy elképesztöen ostoba ötlet, de ő jobban tudja, nem is kérdezni jött hanem a fiatal fejébe már eldöntötte hogy 35 éves férfival fogja kitartatni magát, és annyi tapasztalata nincs vagy belátása hogy bizony semmi sincs ingyen, és igenis függö helyzetbe fog kerülni. A férfivel meg vmi baj van ha egy tini lánnyal akar kapcsolatot, 35+ évesen.
És nem, tini lány és egyetemisták között ég és föld a különbség külsöre.
Nem mondtad, hogy a nagymamáék az anyád vagy az apád szülei, mert az sem mindegy. Ha te lelepsz otthonról egy 35+ paliddal lakni, anyád első dolga lesz, hogy leadja a hírt a nagyszüleidnek. Azt mondtad, nagyon más világ vagytok. Mit gondolsz, a 70 éves nagymamád majd tárt karokkal vár azután, hogy kivágott a 35 éves palid a lakásából? Nagyon valószínű, hogy a nagymamai hidat is felegeted magad mögött.
Semmiképpen nem éri meg a palidhoz költöznöd, amíg nincsen saját pénzed vagy diákmunkázol, mert ha vége lesz az álomnak, akkor hova mész? A hajléktalanszállón még messzebb van az általad vágyott luxus komfort, mint egy kollégiumban.
Apukám szülei.
Anyukám szülei is élnek, de mikor nekik anno meséltem az otthoni állapotokról, vállat vontak, mondván, hogy ez nem az ő dolguk...
Más világ vagyunk, olyan értelemben, hogy én szeretem az okosotthon rendszert, náluk még csak okostv sincs. Vagy én simán ébren vagyok hajnalig, mama már legkésőbb 8-kor alszik. Nem úgy vagyunk más világ, hogy kitagadnak a párom miatt...
Én is tudom, hogy nem ideális a helyzet, normális esetben 17 éves lányok nem költöznek össze a párjukkal. De igyekszem a legjobbat kihozni ebből, amennyire lehet.
Hány éves ez az idősebb fószer? Mit dolgozik?
Igen kislány ez a beetetés időszak, utána idaköltözöl hozzá, és rajtad fog uralkodni.
A történt pár dolog az mit jelent? Megd*gott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!