Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi évében különköltözés...

Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?

Figyelt kérdés

Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.

Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.

Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?

2023. máj. 19. 21:43
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/152 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azért csak összeállt a kép, van 3 alternatívád.

1. Maradsz anyukáddal, meg a nevelőapáddal az összes jelenlegi problémával mindaddig, amíg nem leszel önálló.

2. Átköltözöl a nagyszüleidhez, de ott nem olyan csodás a helyzet (az sem derül ki, ki fog eltartani)

3. Idősebb, gazdag pasi, aki vállalja, hogy eltart/kitart (jelenleg)

Ha a legutolsó megoldást választod, nincs mit szépítgetni, bármennyire próbálod fényesíteni, ez minden, csak nem egyenrangú kapcsolat.

2023. máj. 22. 17:54
 92/152 A kérdező kommentje:

Miért, a jelenlegi helyzetem jobb? Szerintem nem. :)

Az apám pedig több, mint 10 éve elnézi, hogy a felesége nyíltan gyűlöl, nem engedi, hogy a saját apám lásson, beszéljen velem (nyilván ebben apám is nyakig sáros). Szerintetek érdekli, hogy én mikor, kivel, mit csinálok?

2023. máj. 22. 18:08
 93/152 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az ilyen helyzetekben csak azért nem értem, hogy a kislányok miért olyan biztosak a dologban? Ennyire jól manipulálnak azok a pasik, vagy nem látnak a rózsaszín ködtől, vagy mindkettő? Csak mert nekem azért eszembe jutna, hogy ha a párom nyíltan alárendelt kapcsolatra vágyik, vagyis egy védtelen, (anyagilag) életképtelen, lelkileg tőle függő tinilányt akar, akkor ha felnövök és dolgozni kezdek, nyilván ki fog bacni és keres mást. Mert már nem leszek többé alárendelt, egy érett független nő leszek, és a ddlg nem éppen az én műfajom, meg hát az "csak" szerepjáték, nem mindenkit elégít ki. Olyan nincs, hogy az egyik játékszerébe beleszeret, a fétise varázslatos módon elmúlik, és boldogan éltek, míg meg nem haltak. Ezeket a fétiseket komoly személyiségtorzulások és traumák okozzák, nem is igazán gyógyíthatók, szóval ha valaki 35 körül itt tart, az már nem fog változni. Soha nem fogja egy felnőtt, független nő felizgatni.
2023. máj. 22. 19:43
 94/152 A kérdező kommentje:

Hát mire én "felnövök", karriert építek, az jó pár év még innen.

Közel az 50-hez pedig ha úgy dönt, hogy vége, hát akkor vége, nem tudok mit tenni (mert azt, hogy 35 éves, csak ti erőltetitek itt, én csak annyit mondtam, hogy 35+). De úgy gondolom, hogy bármilyen kapcsolatnál benne van a szakítás lehetősége a pakliban, nem csak ott, ahol van korkülönbség. Én így a családi mintámat látva nem is nagyon hiszek az "örökkében", vagy hogy majd én hirtelen megtalálom azt, aki mellett megöregszem és majd 50 év múlva is mellettem lesz.

2023. máj. 22. 19:53
 95/152 anonim ***** válasza:
100%
Jah mindenhol van szakítás, a különbség csak az, hogy rád a biztos hajléktalanság vár, ha bekövetkezik. Nem lehet tudni hogy akkor élni fognak-e a nagyszüleid, a szüleidtől elvágod magad, egy szál érettségivel meg nem fogsz olyan állást találni, amiből egyedül megélnél egy albérletben. Ezt pofázzuk itt 50-en 4 napja, csak nem jut el a tudatodig.
2023. máj. 22. 20:16
 96/152 A kérdező kommentje:

De, eljut.

Viszont nyilván én is azon leszek, hogy valamennyire egyedül is tudjak boldogulni, igyekszek majd kapcsolatokat építeni, mindig lesz B, C tervem, a számlámon is próbálok állandó jelleggel annyi pénzt tartani, hogyha bármi gond van, pár hónapra elegendő pénzem azért legyen. De ha itt felvázolnék mindent, akkor nem azt kapnám, hogy buta tinilány, hanem, hogy számító kva, aki csak kihasználja a pasit. Erre meg pont nem vagyok kíváncsi.

2023. máj. 22. 20:20
 97/152 anonim ***** válasza:
100%

Te már itt mindent felvázoltál, azt is, amit azt gondolod, hogy nem...

Azért még egy dolgot mérlegelj, mielőtt hozzá kölöznél a sugar daddyhoz.

Lehet, hogy kényelmes életet biztosít majd neked ideig-óráig, viszont ez miatt elvesztegeted mellette a legszebb éveidet, amikor esélyed lenne találni egy korban hozzád illő fiút, akivel megélhetnéd az igazi szerelmet, a valóban egyenrangú párkapcsolatot. Az ilyen típusú kapcsolatban élőket elkerüli, megveti a saját korosztálya is, nem lesz az olyan aranyélet, mint ahogy gondolod.

2023. máj. 22. 20:51
 98/152 A kérdező kommentje:

Igyekszem a legjobbat kihozni az életemből. ☺️🫶🏼

El nem tudom képzelni, hogyan lehetnének a legszebbek a fiatal éveim, ha itt maradok ebben a pokolban, vagy ha 18-22 évesen kollégiumban lakom, 0 magánélettel, megszakadva a munkában az egyetem mellett. Nem erre vágyom, ez van.

2023. máj. 22. 21:46
 99/152 anonim ***** válasza:
100%

Majd rájössz, hogy nem fog engedni önállósulni. Szépen lassan megfoszt mindentől és mindenkitől, aki esetleg kimenethetne innen. Addig fogsz kelleni neki míg naíva vagy és mindenben ő irányíthat. Ha nem így lenne akkor 40 évesen családja lenne és 35 éves felesége, nem pedig 17 éves fruskája. Pár év múlva azon kapod magad, hogy látszólag mindened megvan, márkás ruhák, luxuslakás, tipp-topp külső plasztikai műtétekkel, de valójában semmid nincs a pucér valagadon kívül. Mert ez a luxus csak addig tart míg nincs egy önálló gondolatod és a punci mindig rendelkezésére van bocsátva.

Nem fogja engedni, hogy továbbtanulj és dolgozz hisz akkor nem tőle függenél már és őt az nem izgatja. Sajnállak, hogy az egyetlen ami lt értékelni tudsz az a kényelem és pénz.

2023. máj. 22. 22:35
 100/152 anonim ***** válasza:
100%
#98 Pont hogy az egyetemi évek a legjobbak, főleg koleszban. :D Rengeteg olyan emberrel találkozhatsz, akiknek hasonló gondolkozása van, mint neked, hisz ezért tanuljátok ugyanazt. Plusz ott vannak más szakok hallgatói, akikkel szintén lehet haverkodni. Szoktunk dumálgatni haverokkal és a mai napig jó visszaemlékezni azokra az évekre. Mind egyetértünk abban, hogy simán visszamennénk újra átélni az egészet. :D
2023. máj. 23. 08:15
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!