Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?
Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.
Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.
Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?
Teszek félre, meg nem is akarom elkölteni az összes pénzemet mindig. Szóval azért pár havi vésztartalékot szeretnék mindig a számlámon tartani, nehogy koppanjak és ott legyek pénz nélkül, ház nélkül.
Jár ide hozzá egy hölgy, ő szokta rendben tartani a házat, vasalni, ha kell, néha főzni is szokott, ha zsúfoltabb a hét stb. Így nagyon házimunka nem nagyon van, max. az ilyen napi dolgok, hogy kipakolni este a mosogatógépet, rendet rakni, szemetet kivinni.
"Az önállóságra, szabadságra gondoltam elsősorban"
Önálló nem leszel, hisz ugyanúgy el-, pontosabban kitartanak majd, ami abból a szempontból sokkal rosszabb, hogy míg az eltartásért nem kell tenned semmit, mert a szüleid kötelessége....
Addig a kitartásért bizony dolgoznod kell.
Akkor is kedvesnek és odaadónak kell lenned majd, ha a hátad közepére sem kívánod a fickót, különben számíthatsz rá, hogy kivág, mint macskát....
Nem lehetsz szabadon szemtelen, mint a családod körében.
A szabadság pedig: csak anyukádtól és a nevelőapádtól szabadulsz, de szabad nem leszel.
Vagy azt gondolod, hogy egy ilyen toxikus egyenlőtlen kapcsolatban majd bármit megtehetsz?
Hogy a fickó majd mosolyogni fog akkor is, amikor kinyílik a csipád és más igényeid is lesznek, mint a ruha és a kaja?
Ha netán szórakoznál, eljárnál korodbelikkel, élveznéd az életet?
Még az is kérdés, hogy azt engedi-e majd, hogy járj egyetemre, hisz az alapvetőleg fogja fenyegetni a tőle való függésedet, hisz a tanulás által válhatsz valóban önállóan megélő felnőtt nővé, akinek nem lesz szüksége sugardaddy-re.
Miért ne? Annyi hülyeséget hallani itt...
- aki gazdag, az nem írna gyakorira
- aki híres ember, az nem írna ide
- aki aranyásó, az nem írna ide
Miért ne?
Mert nyilvánvaló, hogy egy valódi aranyásó tudja, hogy mit miért csinál és nem tagadja le, hogy ezt az utat választotta. Meg nem hiszem, hogy egy valódi gazdag ember idejönne erre az oldalra a "csórók" véleményét kikérni, az ilyen emberek sokkal praktikusabbak, minthogy leereszkedjenek az egyszerű pórnép szintjére.
Ettől függetlenül még lehet igaz a sztori, de kb. minden hétre jut egy ilyen kérdés, csak valahogy máshogy tálalva... Amivel nekem nincs különösebben bajom, csak nem értem a kérdésíró motivációját.
Kedvező, nem akarom lerombolni a kedved, de az is lehet, hogy melletted van családja, felesége és téged csak a dugimugira tart. Nem egy ilyenről hallottam már sajnos. (Viszont az egyik ismerősöm és az amerikai barátja között 17 év van kb. Boldogok és már kettő gyerekük is van, szóval még veled is bármi történhet.)
Remélem azért nincs igazam és még sokáig boldog leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!