Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi évében különköltözés...

Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?

Figyelt kérdés

Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.

Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.

Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?

2023. máj. 19. 21:43
 131/152 A kérdező kommentje:

Teszek félre, meg nem is akarom elkölteni az összes pénzemet mindig. Szóval azért pár havi vésztartalékot szeretnék mindig a számlámon tartani, nehogy koppanjak és ott legyek pénz nélkül, ház nélkül.

Jár ide hozzá egy hölgy, ő szokta rendben tartani a házat, vasalni, ha kell, néha főzni is szokott, ha zsúfoltabb a hét stb. Így nagyon házimunka nem nagyon van, max. az ilyen napi dolgok, hogy kipakolni este a mosogatógépet, rendet rakni, szemetet kivinni.

2023. máj. 23. 18:42
 132/152 anonim ***** válasza:
100%

"Az önállóságra, szabadságra gondoltam elsősorban"

Önálló nem leszel, hisz ugyanúgy el-, pontosabban kitartanak majd, ami abból a szempontból sokkal rosszabb, hogy míg az eltartásért nem kell tenned semmit, mert a szüleid kötelessége....

Addig a kitartásért bizony dolgoznod kell.

Akkor is kedvesnek és odaadónak kell lenned majd, ha a hátad közepére sem kívánod a fickót, különben számíthatsz rá, hogy kivág, mint macskát....

Nem lehetsz szabadon szemtelen, mint a családod körében.

A szabadság pedig: csak anyukádtól és a nevelőapádtól szabadulsz, de szabad nem leszel.

Vagy azt gondolod, hogy egy ilyen toxikus egyenlőtlen kapcsolatban majd bármit megtehetsz?

Hogy a fickó majd mosolyogni fog akkor is, amikor kinyílik a csipád és más igényeid is lesznek, mint a ruha és a kaja?

Ha netán szórakoznál, eljárnál korodbelikkel, élveznéd az életet?

Még az is kérdés, hogy azt engedi-e majd, hogy járj egyetemre, hisz az alapvetőleg fogja fenyegetni a tőle való függésedet, hisz a tanulás által válhatsz valóban önállóan megélő felnőtt nővé, akinek nem lesz szüksége sugardaddy-re.

2023. máj. 23. 20:38
 133/152 anonim ***** válasza:
95%
Számtalanszor volt már ez a kérdés. Mindig fiatal egyetemista (vagy éppen egyetem előtt álló) lány + gazdag idősebb faszi. Találj már ki valami mást, mert baromi unalmas már ez!
2023. máj. 28. 18:57
 134/152 anonim ***** válasza:
96%
133, igaz. Nekem is ismerős a sztori. De aztán lehet hogy ennyi aranyásó van gyakorin? >.<
2023. máj. 28. 19:45
 135/152 anonim ***** válasza:
25%
Aki valóban aranyásó, az nem írna gyakorira...
2023. máj. 28. 22:25
 136/152 anonim ***** válasza:
66%

Miért ne? Annyi hülyeséget hallani itt...

- aki gazdag, az nem írna gyakorira

- aki híres ember, az nem írna ide

- aki aranyásó, az nem írna ide

Miért ne?

2023. máj. 28. 23:57
 137/152 anonim ***** válasza:
91%

Mert nyilvánvaló, hogy egy valódi aranyásó tudja, hogy mit miért csinál és nem tagadja le, hogy ezt az utat választotta. Meg nem hiszem, hogy egy valódi gazdag ember idejönne erre az oldalra a "csórók" véleményét kikérni, az ilyen emberek sokkal praktikusabbak, minthogy leereszkedjenek az egyszerű pórnép szintjére.

Ettől függetlenül még lehet igaz a sztori, de kb. minden hétre jut egy ilyen kérdés, csak valahogy máshogy tálalva... Amivel nekem nincs különösebben bajom, csak nem értem a kérdésíró motivációját.

2023. máj. 29. 01:32
 138/152 anonim ***** válasza:
24%
Kedves Kérdező! Én egyáltalán nem tartalak aranyásónak vagy buta csitrinek, kérlek ne vedd magadra amit a többi válaszoló hozzád vág (az Interneten sok a bunkó). Nagyon sajnálom a helyzeted. A kapcsolatmegszakítás után esetleg hullámokban rád törhet a hiányuk, és ha nem gondolod át eléggé vagy megingasz akkor akár újra felveheted velük a kapcsolatot és esetleg visszakerülnél oda ahol elkezdődött. Ráadásul hatalmas családi cirkusz lenne belőle és ezek a dolgok lehet mind elvonnák a figyelmed. Szerintem várj egy kicsit és azután költözz ki, az a biztos, mert egy jó érettségi (főleg mert jövőévtől megváltoztatják) nagyon hasznos lehet. Ne hagyj ki évet, egyből menj egyetemre mert ha kihagysz sokan nem kezdik el az egyetemet. Szobatársra nem gondoltál? Így több helyed lenne és mégis egy fokkal függetlenebb lennél. Valószínűleg ígyis-úgyis ki fogod próbálni az együttélést az idősebb pároddal, és tudom hogy van tartalékod és képes vagy önálló döntéseket hozni, ezért csak arra kérlek: légy résen és dolgozz a sebeiden illetve próbáld megtanulni kiszűrni a bántalmazókat. Ha ezek elsőre nem mennek az egyáltalán nem a te hibád, hiszen nem volt túl fényes háttered és ezek nem a te személyiségbeli gyengeségeid hanem csak a démonaid amik minden embernek vannak. Már így is nagyon kitartó voltál és büszke vagyok rád amiért eljutottál idáig! :) Te is büszke lehetsz magadra hiszen több jó tervet megfontoltan kidolgoztál és bátran végiggondoltál minden lehetőséget! :) Sok sikert kívánok, te egy értékes ember vagy és soha ne add fel! :)
2023. máj. 31. 22:24
 139/152 anonim ***** válasza:
100%

Kedvező, nem akarom lerombolni a kedved, de az is lehet, hogy melletted van családja, felesége és téged csak a dugimugira tart. Nem egy ilyenről hallottam már sajnos. (Viszont az egyik ismerősöm és az amerikai barátja között 17 év van kb. Boldogok és már kettő gyerekük is van, szóval még veled is bármi történhet.)

Remélem azért nincs igazam és még sokáig boldog leszel.

2023. jún. 2. 11:12
 140/152 anonim ***** válasza:
100%
*kérdező, bocs.
2023. jún. 2. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!