Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Érettségi évében különköltözés...

Érettségi évében különköltözés? Lehet bírni, ha kikerülök a 'gyerekszerepből'?

Figyelt kérdés

Volt egy nagyobb vitánk itthon, lényegében ultimátumot kaptam, hogy vagy megteszek valamit, amit egyáltalán nem akarok, vagy pakolhatom a cuccomat és oldjam meg az életemet, ahogy akarom.

Lenne lehetőségem elköltözni, szívem szerint mennék is, akár már most, csak én jövőre érettségizem, nem tudom, a 12. mennyire lesz nehéz.

Aki mellett nem voltak ott teljesen a szülők érettségi előtt, mesélne, hogyan élte meg? Nehezebb volt, mint másoknak, akik mondjuk otthon éltek, rendes családban? Meg egyáltalán, mehetek úgy, hogy 18 éves még nem vagyok (júliusban lesz a szülinapom)? Vagy ha édesanyám éppen lenyugszik, simán hazahozathat rendőrökkel, legrosszabb esetben, mert éppen meggondolja magát?

2023. máj. 19. 21:43
 121/152 anonim ***** válasza:
100%

Az anyja nevelte ilyenné de mindegy. Nem kell csodálkozni hogy ilyen lett amikor ezt látta....

De amúgy ha néki ez jó akkor tegyen így. Én sem ezt csinálnám mint ő , de amíg másokban nem okoz kárt addig nem elítélendő, legalábbis nekem biztosan nem.

2023. máj. 23. 14:43
 122/152 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, igazából mióta a világ-világ, mindig létezett ez a jelenség, hogy egy pénzes, idősebb ember anyagi javakért cserébe "megvásárol magának egy fiatalt hosszabb-rövidebb időre, az már ízlés dolga, ki hogy nevezi ezt. Olyan is van szép számmal, amikor egy szép, fiatal, de szegény, anyagi javakért bevállal akár egy gusztustalan öregembert is párnak, ha az kellően gazdag, ez megint gusztus dolga.

Az mindegy, minek hívjuk ezeket a kapcsolatokat, de egy valamit nem értek, mi volt a célod a kérdés feltevéssel?

Ha a Te gyomrod beveszi az anyagi jólétért és a kényelemért cserébe, hogy kitartott nő leszel egy darabig, akkor nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni, nem Te leszel az egyetlen ilyen nő, de innentől a kérdésed teljesen értelmetlen. Ugye Te sem gondoltad komolyan, hogy itt majd biztatni fognak és megveregetik a vállaldat, "ez igen!", megütötted a főnyereményt, mint pl Várkonyi Andika :).

2023. máj. 23. 14:44
 123/152 A kérdező kommentje:
A kérdéssel az lett volna a célom, hogy aki hasonló háttérrel jelentkezik, az hogyan boldogult végzősként, az érettségivel. Nem is ebbe a kategóriába írtam ki a kérdést eredetileg, mivel a hangsúly nem a családi kapcsolaton lett volna.
2023. máj. 23. 14:47
 124/152 anonim ***** válasza:
96%
Azt gondolod, hogy olyan gyakori, hogy 17 éves kislányok 45 éves (hozzájuk képest vén)emberhez költöznek?
2023. máj. 23. 15:38
 125/152 A kérdező kommentje:

Nem, de a kérdésemnél ez nem is szerepelt.

Az önállóságra, szabadságra gondoltam elsősorban.

2023. máj. 23. 15:39
 126/152 anonim ***** válasza:
65%
Annyira vagy önálló, amennyire megállnál egyedül.
2023. máj. 23. 17:31
 127/152 anonim ***** válasza:
100%
Bazz, már 45 a csávó? Egyre durvább...
2023. máj. 23. 18:06
 128/152 A kérdező kommentje:

35+

Itt szerintem nem oszt, nem szoroz, hogy ez szigorúan véve 35/36, vagy éppen 45/46.

2023. máj. 23. 18:07
 129/152 anonim ***** válasza:
100%
A tőle kapott pénzből, ékszerekből stb. azért tegyél félre. A p**a csak egy bizonyos életkorig konvertibilis, és utána is meg kell élned valamiből.
2023. máj. 23. 18:14
 130/152 anonim ***** válasza:
100%
Akkor a kérdésedre válaszolva, valószínűleg jobban fog menni az érettségi, mert könnyebben tudsz majd tanulni, nem leszel egy idegroncs amire még a tanulás is rátesz, és nem is leszel egyedül, szóval szerintem a te életedbe ez a "gyereklét megszűnése" nem fog tátongó űrt hagyni. Az emberek nem igazán szokták hiányolni a régi toxikus környezetüket. Max az okozhat gondot számodra, ha a palinak nincs bejárónője, mert akkor gondolom háztartásbelivé avanzsálsz elő és az összes házimunka rád marad. Majd rá fogsz jönni hogy ez napi több óra fizikai munka, egyáltalán nem könnyű. Ha szerencsés vagy, besegít a párod, de Magyarországon nem ez a jellemző.
2023. máj. 23. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!