Egy ilyen gyermek kudarcnak és nem életrevalónal számít?
28 éves és még mindig a mamahotelt élvezi.
Nem dolgozik,nincsenek barátai az egyetlen érdem amit feltud mutatni h letett egy diplomat(1 éve végzett). A szakmajaban nem tud elhelyezkedni pályakezdőként de gyárba meg nem akar menni.
Elég beteg emberek írogatnak itt. Gondolom hányan lehetnek egyetemet végzettek, akik itt csődtömegeznek...
Nyilván aki 28 évesen nem tud elhelyezkedni a szakmájában, és ráadásul otthon kell élnie, és ráadásul barátai sincsenek az BIZTOSAN nem élvezi a helyzetét, mert nyilván ez egy kudarchelyzet egy felnőttnek. Ennek a negyede is bőven elég lenne egy depresszióhoz. Hát még így ez a csomag.
Ezzel senki nem segít, ha földbe van tiporva hogy ő semmirekellő, és gondolom mint jó magyar szokáshoz híven, biztos kapja az ívet, ahogy itt úgy a családjában is. Mert különben ha nem így lenne, akkor tudna a kisebb problémáin változtatni, ami hozná a többi pozítív dolgot.
Meg lehet érteni hogy aki sok évet gürcölt az egyetemen, az többnyire nem fog elmenni gyárba dolgozni olyan kannibálok közé, mint itt pár válaszadó. Ha lenne bármi támogatói közege, akkor meg lehetne vele értetni hogy létezik más lehetőség is.. már egy futárkodás is sokkal életrevalóbb munka mint egy levegőtlen hangos dobozban tölteni 10 órát robotok között.
Bár pályakezdőként, a nulláról indulva én nem is gondolkoznék Magyarországon, ha munkája is lenne csak otthon vegetálna valami minimál fizetéssel, amiből még a mamahotelből se tud kijutni. Márpedig egy felnőttnek ez lenne az elsődleges hogy onnan kikerüljön, főleg ha mérgező a környezet.
Ilyen helyzetben egyszerűbb nagyot lépni, amivel több dolog kerül megoldásra. Egy külföldi munka megoldaná a problémáit.
"Nehezen tudom elképzelni, hogy bárki élvezi a szülőknél lakást 20 éves kor felett."
Ne hari, de nem mindenki utál otthon együtt élni a szüleivel!
Nem csak mérgező családok léteznek, ahonnan menekülni kell.
Másrészt pedig egyetértek azzal, hogy a depresszió előjöttével valszeg egyre nehezebb neki és én is a futárkodást javaslom legelső körben.
Az mégiscsak jobb, mint a gyári munka!!
Mellesleg, ha nem szorulnak rá, akkor mi a fsznak menne gyárba biorobotnak, azért, hogy olyan lelketlen, kiégett és bekattant legyen, mint itt egy pár beszóló ?!
"Meg lehet érteni hogy aki sok évet gürcölt az egyetemen, az többnyire nem fog elmenni gyárba dolgozni olyan kannibálok közé, mint itt pár válaszadó."
És akkor az a megoldás, hogy ül otthon egész életében?? Egy 28(!) éves emberről beszélünk, aki 10 év alatt nem tudott elkezdeni semmilyen szinten önállósodni, ne haragudj már, de ez azért nem normális.
Minél idősebb, annál nehezebb lesz, senki nem keres 30+os pályakezdőket, ez az igazság.
Ha most elmegy a gyárba, beleragad.
Le is épül.
Én el se tudom képzelni, hogy tudnak ott meglenni emberek hosszabb ideig.
Sok idióta még örül neki, fideszes krumpliszavazó, hogy hozzák ide az aksigyárat, és gyereket csinálnak, egy ilyen ganéj életre, még dicsekednek is vele, hogy 3 kölyök miatt 400 ezret kap.
10 év múlva meg lerobban,már 40 évesen olyan bajai lesznek, mint egy 60 évesnek a 12 óra állómunkától, úgy, hogy túlsúlyosak, több műszak, éjszakázás.
Senkinek nem élet ez, de mikor éveket tanultál, pénzt fektettél a tanulásba, szörnyű lehet ilyen helyen kikötni.
És még a tudatlanokat is el kell viselned,akik a magánéletedről kérdezőskönek, meg, hogy 30 évesen miért nincs 3 gyereked.
"Senkinek nem élet ez, de mikor éveket tanultál, pénzt fektettél a tanulásba, szörnyű lehet ilyen helyen kikötni."
Mert 28 évesen otthon héderelni munka, pénz, jövőkép nélkül, az aztán élet. Jobb lesz 40 évesen is az anyja nyakán élni, minden nélkül.
Ismétlem: a kérdésben szereplő emberkének volt 10 éve alakítani valahova az életét, nem tette. Sz*r gyárban dolgozni? Persze, én is utáltam, mikor egyetem mellett kellett gyárban robotolni, hogy megéljek, de még ez is jobb volt, mint 28 éves koromig várni a sült galambot, ennyi idős koromban már a férjemmel építkeztünk, normális irodai melóm volt, az első gyerekünket vártuk. Nem otthon ültem a gyerekkori szobámban csodára várva.
Nyilván, nem kötelező mindenkinek a saját család meg ház mdg ilyesmi, lehet más célja is az életben, de kétlem, hogy az cél lenne, hogy 10 év múlva még mindig ott ül munka nélkül az anyjánál.
Persze, te nő vagy, neked eleve könnyebb.
Párt találni, vagy munkát találni.Irodai meló?Oda is többnyire nőket vesznek fel.
De gondolom a férjed se gyári melós.
54! Te sík hülye vagy. A legtöbb gyárban NYOLC ÓRA munka van, tizenkettezni már ritkán szoktak.
Elhízni meg akkor tudsz, ha vagy szervi bajod van, vagy nem figyelsz a táplálkozásra.
Sok embert ismerek, aki dolgozott gyárban, de nem maradt ott. Nem kell általánosítani.
Van, ahol 5x8 óra van 3 műszakban, szombaton gyakori a túlóra.
Ahol 12 óra van, ott 2x12 váltott műszak, tehát pár naponta át kell állni a nappal alvásra.
A kialvatlanság elhízási kockázat.
Az egy helyben állás is, és visszeres lesz tőle a lábad.
Ha férfi vagy, 30 felett, és nincs tapasztalatod vagy ide mész vagy segédmunkásnak.
Nőket még felveszik könnyű irodai melóra, ha jól néz ki vagy pultosnak, takarítani,stb.
Férfiként csak az alfák érvényesülnek.
Nőként még prosti is lehet, vagy only fanson mutogathatja magát, b-szni se kell.
Egy 40+-os palit kifoghat, ha nem jött be az élet.
Egy férfinek viszont nagyon beszűkülnek a lehetőségei.
"Nőket még felveszik könnyű irodai melóra, ha jól néz ki vagy pultosnak"
A francokat veszik fel, irodai melóra már szinte csak diplomás, nyelveket beszélő nőket vesznek fel. Amikor én mentem el szülni, több százan(!) jelentkeztek az irodai melómra, pedig ehhez nyelvtudás is kell napi szinten, idegen nyelven telefonálni, emailezni, stb.
Amikor én kerestem munkát, alig volt irodai lehetőség megyeszékhelyen, annyira be vannak telve.
Ja, pultosnak el lehet menni, nagy karrier, főleg család mellett, este meg hétvégén dolgozni. Mint mondom, voltam gyárban, inkább azt választanám újra, minthogy pultos legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!