Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy ilyen gyermek kudarcnak...

Egy ilyen gyermek kudarcnak és nem életrevalónal számít?

Figyelt kérdés

28 éves és még mindig a mamahotelt élvezi.

Nem dolgozik,nincsenek barátai az egyetlen érdem amit feltud mutatni h letett egy diplomat(1 éve végzett). A szakmajaban nem tud elhelyezkedni pályakezdőként de gyárba meg nem akar menni.

2023. máj. 17. 08:05
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
42%

Élősködő here. Az anyja helyében bedobnám a mélyvízbe: munkahely, költözzön.

Az anyuka elfelejtette már születésétől kezdve, fokozatosan önállóságra nevelni.

2023. máj. 17. 08:07
 2/77 anonim ***** válasza:
86%
Hát ez mondjuk nem csak a gyerek hibája, hanem a szülőjé is, aki nem tudta rendesen életre nevelni, és a rendszeré is, hogy rohadt drágák az albérletek, kevés a fizetés, és nem egy-két tanult embertől is hallottam már, hogy lassan diplomával, a tanult szakmájával sem tud elhelyezkedni sehol. Senki nincs kudarcra ítélve, csak ismernie kell önmagát, és tudnia kell, mit akar. Persze, ha az akaraterő hiányzik belőle, és a szülei is szarnak a jövőére, akkor valóban nem lesz belőle semmi. De ezen sosem késő változtatni. Miért volt jó eddig neki 28 évig? Mert az anyja eltűrte, mindent a segge alá tolt, eltartotta. De ha szar lett volna otthon a családi légkör, nem kapott volna semmire pénzt, biztos, az első pillanatban menekült volna.
2023. máj. 17. 08:32
 3/77 anonim ***** válasza:
77%
ha kudarcnak nem is de eletrevalonak se mondanam
2023. máj. 17. 08:49
 4/77 anonim ***** válasza:
73%

Létezik olyan, hogy munkavállalási tanácsadás.

Elmegy a munkaügyi központba - amelyik területileg illetékes - és ott regisztrál. Ajánlanak fel álláslistát, ötleteket, stb.

2023. máj. 17. 09:05
 5/77 anonim ***** válasza:
70%
Az a felnőtt, aki úgy dönt, hogy nem dolgozik, az én szememben gyerek.
2023. máj. 17. 09:09
 6/77 anonim ***** válasza:
55%
Én ezt abszolút kudarcnak könyvelném el.
2023. máj. 17. 09:10
 7/77 anonim ***** válasza:
76%

Menj el dolgozni. Ne ragaszkodj a szakmádhoz. Én se azt csinálom, ami a végzettségem. Egyébként szeretem és már örülök, hogy más irányba mentem.

Nekem úgy tűnik, hogy nem akarsz dolgozni és jó kifogás, hogy nem találsz a végzettségednek megfelelő állást.

Sok mindent el tudnál kezdeni most rögtön, ami nem azt jelenti, hogy ott kell maradnod örökre vagy hosszú távra.

Egyébként van valami gondod az emberi kapcsolatokkal? Azért nem akarsz dolgozni, mert nem tudsz emberek között lenni? Ha igen, akkor meg kérj segítséget.

2023. máj. 17. 09:12
 8/77 anonim ***** válasza:
88%
Ilyen voltam. Nem voltam büszke magamra, depresszió kínzott, anyukám viszont mindenben támogatott. Sikerült kimozdulnom abből a helyzetből, 30 évesen költöztem el.
2023. máj. 17. 09:22
 9/77 anonim ***** válasza:
64%

#8 teljesen más valamit depresszióból, vagy kényelemből csinálni.

Én is lediplomáztam 4 éve, egy percet nem dolgoztam a szakmámban, de azóta folyamatosan dolgozom. Szerintem itt csak büdös a munka :)

2023. máj. 17. 09:26
 10/77 anonim válasza:
61%
Ez elég nagy kudarc..De lehetne rosszabb is
2023. máj. 17. 09:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!