Sok szülő miért kényeszteti el a gyerekét már kisebb korában?
"beutazi a világot, nem otthon a TV előtt bambul"
Ha nem a TV előtt bambul, hanem a buszból/autóból kifelé, és földeket lát meg néha egy tehenet, azzal előrébb van?... Arról nem is beszélve, ha a buszon/kocsiban a tabletet bambulja, mert akkor meg pont ugyanott vagyunk, csak sokkal olcsóbb, meg biztonságosabb is, ha otthon, a kanapén bámulja, nem a kocsi hátsó ülésén az autópályán...
Egy kisgyerek szempontjából mindenféle tevékenységnek (utazásnak, házimunkának, játszóterezésnek, akárminek) az a lényege, hogy közben mennyit foglalkoznak vele. És egy gyerekkel foglalkozni otthon is épp ugyanolyan jól lehet, mint külföldön. Ő csak annyit lát az egészből, hogy anya, apa itt van, velem vannak, figyelnek rám, beszélnek hozzám, válaszolnak, ha kérdezek, megetetnek, ha éhes vagyok, itt vannak, tehát itt vagyok biztonságban, itt jó nekem is, ahol ők vannak - és pont leszarja, hogy épp a Kossuth utca 3-ban vannak-e vagy az egyiptomi piramisoknál valami szállodában, ha nem csak valami képernyőt bámulhat, hanem móka van meg kacagás.
"mert milyen szülők már hogy a gyerek nélkül nyaralnak"
Igen, jól látod, emiatt szokták magukkal rángatni. Nem másért.
41,42 meg nem tudom hanyas:
Látom benned óriasi a gyermekkori sérelem 🙂 mert elvittek nyaralni. Én sose voltam gyerekként. Es elárulom nem volt jó. Sose mkzdultunk ki a városból. Szó szerint. A filmeket néztem mert tudtam utána álmodozni hogy milyen jó lenne ide-oda menni.
"Látom benned óriasi a gyermekkori sérelem 🙂 mert elvittek nyaralni."
Nem, nem volt jellemző, hogy nyaralni mentünk volna.
"Én sose voltam gyerekként. Es elárulom nem volt jó."
Ha sose, az biztos nem volt jó, de ha azt mondod, hogy sose, akkor az egész gyerekkorodat, talán kamaszkorodat is beleérted. Én viszont nem azokról beszélek, akiket "sose", hanem arról, hogy kisgyereket miért nincs értelme nyaralni vinni.
"A filmeket néztem mert tudtam utána álmodozni hogy milyen jó lenne ide-oda menni."
Fogalmad sincs, hogy ezzel is mennyi mindent kaptál. Akiket mindenhova visznek a szülők, és mindent megkapnak, azok pont ezt nem kapják meg, pedig hihetetlen fontos lenne: a vágyakozás örömét, az álmodozást.
Én nekep speciel nagyon jó emlékeim vannak a kisgyerekkori nyaralásaimról.
Nem volt felesleges és nem a telefon vagy a tablet vagy mittudoménmi volt a fontosabb.
"Én nekep speciel nagyon jó emlékeim vannak a kisgyerekkori nyaralásaimról."
Mi volt benne a jó? Mik ezek a szép emlékek?
47 kösz, hogy ilyen mélyen belémtúrsz.
Ha kíváncsi vagy elmondom:
A szomszéd (akkor még szintén kisgyerek kb 4-5 éves) gyerekkel eggyütt mentünk nyaralni.
WoW.Ott lehetett futkározni és bármit csinálni a parton, homokvárat építeni stb...Tudod amit egy gyerek csinál amikor játszik :D
És nagyon jó érzés visszaemlékezni rá.Lehet mondani, hogy az emlékek megszépülnek de nem, ott és akkor tényleg nagyon jól éreztem magam és felejthetetlen élmény marad.Lehet, hogy te másképp vélekedsz erről de azért megtennéd, hogy nem pontozol le,én nem vélemény alapján ítélek szóval megy a zöld pacsi.
"A szomszéd (akkor még szintén kisgyerek kb 4-5 éves) gyerekkel eggyütt mentünk nyaralni.
WoW.Ott lehetett futkározni és bármit csinálni a parton, homokvárat építeni stb...Tudod amit egy gyerek csinál amikor játszik :D
És nagyon jó érzés visszaemlékezni rá. ... ott és akkor tényleg nagyon jól éreztem magam és felejthetetlen élmény marad."
Épp erről beszélek: egy gyerek nem attól érzi jól magát, hogy ott egy idegen ország kultúrája, nyelve, stb., hanem attól, hogy homokvárat lehet építeni azokkal, akiket szeret. Ezt otthon is meg lehet adni neki, és ugyanolyan felejthetetlen élmény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!