Sok szülő miért kényeszteti el a gyerekét már kisebb korában?
"Azt sem tartom jónak, hogy egy pár éves gyerek sokszor már bejárja a világot. Később mi marad? Mi üti meg majd az ingerküszöbét?
"Az megtanítja arra higy nem csak egy kis buborék létezik. A világ, nyelvek, kultúrák, állatok, növények stb.. megismerése nem hiszem hogy kártékony lenne. És az se gyakori hogy valaki megunja az utazásokat."
"Pár éves" gyerekről szólt a kérdés! Egy pár éves gyerek semmit sem fog föl abból, hogy világ, nyelvek meg kultúrák, csak annyit érzékel, hogy a szülei már megint nem vele foglalkoznak, hanem utazást szerveznek...
"Megígérték neki, hogy hatodikban kap egyet"
Nem véletlen, hogy a legnagyobb techcégek legfelsőbb vezetői közül sokan 16 éves korukig sem adnak ilyen eszközöket a gyerekeik kezébe. 6.-os korában is túl korai lesz még...
"Még egy év múlva is emlegette"
Ja, én is tudok olyan gyereket, aki még egy év múlva is emlegeti a külföldi nyaralást: azért, mert a szülők már a következőre készülve eszébe juttatják újra és újra... De ha megkérdezem tőle, hogy és mi érdekes volt ott, Olaszországban, akkor az egyetlen, amit mond, az a gyerekdiszkó... Ennyit fogott fel belőle, a nyelvből, a kultúrából...
31. Ki hagytál egy mondatot.
"De nem sok kisgyerek van aki bejárja a világot."
Ezt is írtam.
"Ki hagytál egy mondatot. "De nem sok kisgyerek van aki bejárja a világot." Ezt is írtam."
Igen, és? Nyilván bejárja, ha a szülei magukkal vonszolják. Elmondhatja majd magáról, hogy ő már kisgyerekként bejárta a világot. Jó. És akkor mi van? Ha megkérdezik majd tőle, hogy és mit láttál a világból, mennyivel lettél több, hogy te bejártad, más meg nem, akkor mind mond majd? Hogy gyerekdiszkó?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!