Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sok szülő miért kényeszteti...

Sok szülő miért kényeszteti el a gyerekét már kisebb korában?

Figyelt kérdés
Megveszik nekik a legújabb iPhone-t, a PS5-öt már ilyen 9-10 éves gyerekeknek. Én is ismerek ilyen gyereket és elvonási tünetei vannak meg mindig visítozik meg ordibál. Szerintem ennek nem így kéne lennie.

2023. márc. 27. 19:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
3%

"Azt sem tartom jónak, hogy egy pár éves gyerek sokszor már bejárja a világot. Később mi marad? Mi üti meg majd az ingerküszöbét?

"Az megtanítja arra higy nem csak egy kis buborék létezik. A világ, nyelvek, kultúrák, állatok, növények stb.. megismerése nem hiszem hogy kártékony lenne. És az se gyakori hogy valaki megunja az utazásokat."

"Pár éves" gyerekről szólt a kérdés! Egy pár éves gyerek semmit sem fog föl abból, hogy világ, nyelvek meg kultúrák, csak annyit érzékel, hogy a szülei már megint nem vele foglalkoznak, hanem utazást szerveznek...

2023. márc. 28. 07:39
 32/62 anonim ***** válasza:
85%
Az unokám 2 éves volt, amikor elutaztak Marokkóba.Még egy év múlva is emlegette, olyan hatással volt rá.A kisgyerek is rácsodálkozik a világra, ha az teljesen különbözik a megszokott környezetétől.Most ötödikes, és még nincs telefonja, pedig már két éve szeretett volna egyet, mert hogy sok osztálytársának is van.Megígérték neki, hogy hatodikban kap egyet,azóta csend van, nem követelődzik.Egyébként külföldön élnek,nem anyagi okokból nem kapott eddig telefont.
2023. márc. 28. 08:51
 33/62 anonim ***** válasza:
3%

"Megígérték neki, hogy hatodikban kap egyet"

Nem véletlen, hogy a legnagyobb techcégek legfelsőbb vezetői közül sokan 16 éves korukig sem adnak ilyen eszközöket a gyerekeik kezébe. 6.-os korában is túl korai lesz még...

2023. márc. 28. 09:28
 34/62 anonim ***** válasza:
69%

"Még egy év múlva is emlegette"

Ja, én is tudok olyan gyereket, aki még egy év múlva is emlegeti a külföldi nyaralást: azért, mert a szülők már a következőre készülve eszébe juttatják újra és újra... De ha megkérdezem tőle, hogy és mi érdekes volt ott, Olaszországban, akkor az egyetlen, amit mond, az a gyerekdiszkó... Ennyit fogott fel belőle, a nyelvből, a kultúrából...

2023. márc. 28. 09:34
 35/62 anonim ***** válasza:
20%

31. Ki hagytál egy mondatot.

"De nem sok kisgyerek van aki bejárja a világot."

Ezt is írtam.

2023. márc. 28. 11:52
 36/62 anonim ***** válasza:
19%

"Ki hagytál egy mondatot. "De nem sok kisgyerek van aki bejárja a világot." Ezt is írtam."

Igen, és? Nyilván bejárja, ha a szülei magukkal vonszolják. Elmondhatja majd magáról, hogy ő már kisgyerekként bejárta a világot. Jó. És akkor mi van? Ha megkérdezik majd tőle, hogy és mit láttál a világból, mennyivel lettél több, hogy te bejártad, más meg nem, akkor mind mond majd? Hogy gyerekdiszkó?...

2023. márc. 28. 16:45
 37/62 A kérdező kommentje:
Azzal mi a baj, hogy egy gyerek bejárja a világot?
2023. márc. 28. 16:50
 38/62 anonim ***** válasza:
82%
Nem, nem kell a gyerekre fogni. A szülők járják be a világot. A gyereket - kisgyerekről beszélünk ugye - csak magukkal viszik. Egy kisgyereknek pont ugyanolyan jó lenne otthon is, ha ugyanannyit foglalkoznának vele, mint a világkörüli út során.
2023. márc. 28. 16:53
 39/62 A kérdező kommentje:
Az még jó is a gyereknek, hogy beutazi a világot, nem otthon a TV előtt bambul
2023. márc. 28. 16:58
 40/62 anonim ***** válasza:
85%
Pontosan. Én sem értem miért baj. Ha viszik az a baj, ha nem viszik meg az abaj, mert milyen szülők már hogy a gyerek nélkül nyaralnak. Valami mindig baj lesz mások szemében.
2023. márc. 28. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!