Elmondanátok az örökbefogadott gyermeketeknek, hogy örökbefogadtátok? Ha igen akkor kisebb, nagyobb korba? Hogyan?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 4. 12:30
1/10 anonim válasza:
Szerintem kissebb korban jobb
De mindenkepp elmondanam, inkabb tolem tudja meg mint mastol...es elmondanam, hogy nem minden a verkapcsolat :)
2/10 anonim válasza:
Abszolút igen. Minél korábban.
(Van egy másik anyukája, ő a testében hordozta, te pedig a szívedben/lelkedben, és ennek nagyon örülsz. Vagy valahogy így.)
Az édesanyját sose sározd előtte! Ha ő nem mondott volna le róla, akkor nem kerülhetett volna hozzád.
3/10 anonim válasza:
Igen, az a jó, ha már eleve ezt veszi természetesnek. Akkor később nem éri csalódás - mellesleg jogosan, hiszen évekig hazudtak neki. Szerintem aki később tudja meg, annak inkább ez szokott fájni benne. Hogy nem bízták benne annyira, hogy ezt elmondják neki.
4/10 anonim válasza:
Szerintem próbálnám a kezdetektől úgy nevelni, hogy tudja, és, hogy ez természetes, és minden rendben. Így nem kellene később elmondani.
5/10 anonim válasza:
Igen. Előbb-utóbb úgyis rájönne, főleg a mai világban. Meg hát amúgy is joga van tudni. Inkább minél korábban tudjon róla, és dolgozza fel, minthogy tiniként/felnőttként legyen ezzel szembesítve, olyankor már sokkal nehezebb elfogadni...
6/10 anonim válasza:
El. Az első naptól, ahogy hazaviszem tudatosítanám vele
8/10 anonim válasza:
Anyám pedagógus, látott ilyet. Minél előbb, a saját szintjén közölni kell a gyerekkel, különben csak sérülni og.
9/10 anonim válasza:
Soha nem titkolnám el előtte, mert akkor csák sérül.
Ha szeretné, akkor megkereshetné a vérszerinti szüleit, de sajnos az az esetek agyrészében csalódás a gyerekeknek.
10/10 anonim válasza:
Igen. A megfelelő alkalom erre szerintem az óvodás kor. Akkor már nagyjából meg tudja érteni. Különben is lehet olyan élethelyzet (baleset, vagy betegség), amikor jó ha tudja a gyerek, hogy anya/apa nem azért nem tud vért, csontvelőt, egyebet adni, mert nem akar, hanem azért, mert nem adhat, de ettől nem szeretik kevésbé a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!