Szülő a nagyobb testvérre akarja tolni a kissebb nevelését/annak egy részét?
Sziasztok!
20/L vagyok, egy éve költöztem el otthonról. Van egy 15 éves húgom, a szüleink együtt vannak, de nagyon sokat dolgoznak, járvány miatt anyámnak másodállása is van, de tudnak bőven félretenni, nélkülem meg pláne. A húgom szeptembertől megy gimibe, ami közel van a lakóhelyemhez.
Anyám azt találta ki a hétvégén, hogy amikor újra normálisan lesz iskola (ki tudja, mikor...), akkor a húgom szülői értekezletére én járjak, mert hogy én bőven befejezem előtte a munkát, meg közel lakom... Kb. köpni-nyelni nem tudtam, de annyit mondtam, hogy 1. Szülői értekezlet, nem testvéri értekezlet 2. A szülői értekezlet amúgy is értelmetlen időhúzás.
Nem az igazamat keresem, tudom, hogy igazam van. Azért írtam ki, mert érdekelnének más sztorik, ahol a szülő a kissebb gyerek nevelését legalább részben a nagyobbra tolta vagy akarta tolni.
Nem tudom ehhez mit szól a tanár, lehet ilyet?
Nem tartom jónak, ha a nagyobb testvérnek részt kell venni a nevelésben, de nehéz meghúzni a határt, hogy mi az apró segítség és mi az, ami már felelősségteljes nevelés.
Ez neked nevelés? Elmész három-négy szülőire, lejegyzeteled amit mondanak, aztán odaadod anyádnak amit leírtál. Nem fogsz belehalni.
Az én anyám elvált asszonyként reggeltől estig dolgozott, a nővérem pedig 16 évesen főzött a két húgára, és a háziban is segített nekünk, ha kértük. Na EZ a nevelésben való segítés, nem az, amit tőled kérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!