Örökbeadnád e a gyermekedet -nem újszülött, hanem nagyobb gyermek- ha nem tudnád biztosítani a nevelésének anyagi feltételeit?
Örökbe nem.
Nevelőszülőkhöz igen,mert törekedni szeretnék arra,hogy visszakaphassam őket...
Hála égnek nem állunk így,de el tudom képzelni az az élethelyzetet....
Levágtam volna a két kezem, ha erre került volna sor.
Pedig 17 évesen szültem.Segítségem semmi nem volt, csak a férjem.De az én fiam semmiben nem szenvedett sosem hiányt.Decemberben már nagykorú lesz.
Ez most valóban "tényállás", vagy csak bedobtad, mint közvélemény-kutatást?
Válaszom: aki valóban szülőnek érzi magát, inkább ő saját maga nem eszik, de a gyermekének akkor is előteremti. Vagy viszi magával oda, ahol az ő kenyerét is biztosítják.
soha
olyan nincs hogy ne oldjam meg,ha kell takaritom más wc-jét,de ha a gyerek múlik rajta akkor beállok k.rvának (de ugy hogy senki ne tudja,mert a gyerek hátrányát érezheti)
A múltkor hallottam egy beszélgetést a játszótéren. Az egyik anyuka panaszolta, hogy nem talál munkát már több mint 2 éve, csak BPJ-t meg családit kap. Teljesen egyedül van a gyerekkel, az apa eltűnt, segítsége nincs. Az albérletet nem tudja fizetni, örül, ha kenyeret tud venni. Azt mondta, azon gondolkodott, hogy örökbeadja a gyerekét, hogy legalább neki jobb élete legyen...
Elgondolkodtam rajta, hogy vajon hogyan lehetne megoldani egy ilyen helyzetet...
Szerintem csak helytelen kifejezest hasznalt. Arra gondolhatott, hogy neveloszulokhoz adja, mert akkor visszakaphatja, de ha orokbe adja, akkor nincs vissza ut.
Hogy a kerdesre valaszoljak: ha ilyen helyzetbe kerulnek, eloszor rokonhoz probalnam kuldeni, ha nincs ilyen, akkor neveloszulokhoz, de orokbe nem adnam, hisz azzal egy eletre lemondasz a gyerekedrol es azt fejezed ki, hogy nem akarsz a szuloje lenni tobbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!