Az újszülött babátoknál segített nektek az anyós vagy inkább anyukátok? Esetleg hozzátok is költözött az első időben? Meddig célszerű távoltartani anyóst?
Nálunk anyu többet segített mivel vele lakunk. Igazi anyóst hamar kiiktattuk mert borzalmasan utálom, a hideg is kiráz ha hozzá kell szólnom. Viszont a mostoha anyósomat (férjem apjának a mostani feleségét) nagyon szeretem és ö is sokat segített és sokmindent vett a babának.
Nálatok hogy van?
22/L
Semmi segítségem nem volt soha.Az én szüleim meghaltak, és a férjemé is.Még annyi sem volt, aki pár órára vigyázott volna a fiamra.Ha nem vittem magammal a boltba, akkor megkérdezték, hogy talán beteg?
Mégis felnőtt, már 16 éves, megoldottuk a dolgot.
Miért kellene távol tartani az anyóst???Kedves kis meny lehetsz te is.
Szia!
Anyósom segített rengeteget, anyukám már meghalt sajnos.
Anyós ideköltözött két hétre hozzánk, és mindent megcsinált, nekem csak a babámra kellett figyelnem.
Később is bármikor számíthattam rá, ahogy ő is rám.
Én anyukámnak szóltam,hogy pár napot aludjon nálunk mikor haza jövünk a kórházból (250 km-re lakik szóval sajnos nem tudott volna a nyakunkra járni) viszont csak egy estét maradt mert lányom mint a kis angyal olyan volt,szegényem nagyon besárgult így az első időkbe nagyon sokat aludt,hasfájós se volt szóval nem kellet segítség.Anyós pár utcára lakik tőlünk azt hittem a nyakunkra fog járni,de szerencsére csak akkor jött és jön a mai napig ha hívjuk.
Egyébként szuper jól elboldogultam egyedül is,habár mikor lesz majd kis tesó azért egy hétre ide költöztetem anyukámat még mindenki főleg a lányom azért jobban megszokja a dolgot.
Külföldön laktunk amikor megszületett a lányom. Kb tudni lehetett melyik héten fog születni. 2 napos volt mikor anyukám megérkezett és ott lakott velünk 1 hónapig. Hatalmas segítség volt, mert szülés után még aznap "kidobtak" a kórházból és a következő két hétben lázas beteg voltam, meg ugye szülés utáni állapot, alig éltem. Ha ő nem lett volna fogalmam sincs, hogy oldottam volna meg.
Anyós nem igazán foglalkozik az unokájával arra hivatkozva, hogy ő már öreg, még egy csokit se vett neki soha, úgyhogy nálunk nem kell távol tartani, mert úgyse jön.
Mi a szüleimnél laktunk még, amikor megszületett a fiam. Anyukám hatalmas segítség volt, sokat vigyázott a babára napközben, hogy tudjak aludni (mert nagyon hasfájós volt, és sokat kellett vele éjszakázni is). A mellgyulladástól is ő mentett meg, mert a kórházban egy szót se szóltak volna, hogy fejni kellene, mikor bedurrant, így ő segített kézzel fejni, amikor kőkemény volt a mellem.
Most anyósék mellett lakunk, és ő is elviszi néha pár órára sétálni, vagy át magukhoz. Ami szintén nagy segítség, mert vizsgaidőszak van, és egy két éves mellett nagyon nehéz megoldani a tanulást.
Szerintem anyóst nem kell távol tartani, kivéve, ha van rá ok. Őneki is ugyanúgy az unokája, mint a te anyukádnak.
mi is külfölön lakunk de ha terhes enlennék és szülnék, én biztos áthívnám anyut legalább 1-2 hónapra (úgyis lassan nyugdíjas))
anyósom sajnos még nem ismerem a távolság miatt...de ha a páromat felnevelte, gondolom ugyanolyan jó segítség lenne, azt is elfogadnám.
még ha 2 hónapig tökmáshogy csinálná mint ahogy én szeretném, hát mindegy az. kibírható :) ő örülne én meg pihenhetnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!