Hogy vészeltétek át az első 6-8 hetet újszülött babátokkal? Én egyszerűen megőrülök a fáradtságtól, el is estem már itthon, mert alig látok.
Hát nekem életem legszebb hetei voltak, aludtam mikor a baba, én alkalmazkodtam hozzá, és ezt nem fordítva vártam el.
Csak a hegem fáj néha nagyon, mert császáros voltam.
Neked miért ilyen rossz?Nappal is alszol mikor ő? Van segítséged?Sokat sír a baba?
Nagyon jó dolog ha van segítséged!
Én úgy gondoltam egyedül is megy. Egy hét után telefon anyámnak, pár napig itt volt, már az is nagy segítség.
Párod nem tud segíteni egy kicsit? Legalább kialhatnád magad. Vagy egy barátnő aki elvinné sétálni egy nagyot addig ledőlhetnél.
Hát az elején tényleg ez van.
Figyi, hagyd a háztartást, a lakást, ne főzz,ne moss aludj egyet amikor a pici is szundizik!!!!!
szia!
A férjem dolgozik, 4 hetes a kislányunk. Hiába aludnék amikor ő is, mert maximum 2 órát alszik, de inkább 1-másfél. Mire én elaludnék már sír is a pocakja miatt.
A lakást is ki kéne takarítani,mosni mert ezt senki nem csinálja, de vagy alszom vagy ezek.
hiába alszom amikor ő, nekem kevés 1-2óra:(
hát vashiány az lehet, szednem is kell.
Akkor nem vagyok egyedül ezzel ,már olyan lelkiismeret furdalásom van szegény kislányunkkal szemben :)
...és ha a férjed hazaér, utána este?
Nem tudtok kompromisszumot kötni?
Mi úgy oldottuk meg, hogy egyik éjszaka én keltem fel, a következő éjjel meg ő! Már ez is sokat számít!
Mama?
1,vagyok.
Nekem édesanyám 1hétig volt velünk és segített:)
De aztán se volt semmi gond.Én sem főztem kaját, rendeltünk, meg néha anyum főzött nekünk.Mosógépet beindítani 2perc, kiteregetni szinten 2perc:)Takarítást meg akkor oldottam meg mikor a párom itthon volt és dajkált este 1órácskát:)Persze pörgősen:)
Egyszer én is összeestem az első babával, ha jól emlékszem. Sőt, amikor a második kislányom volt úgy 6-7 hónapos, akkor is összeestem egyik délután, ráhanyatlottam az ágyra, és kimaradt valahány perc, nem tudom mennyi, mert amikor magamhoz tértem, nagy lányom szétdobált egy csomag ropit a lakásban...
Vannak ilyen időszakok, át kell vészelni, egyre könnyebb lesz majd meglátod, a hasfájósság pár hát múlva alább hagy, és a baba is beáll valamiféle ritmusra majd.
Kitartást, és sok boldogságot a babához!
A takarítással meg ne törődj, ha mindenképp házimunkázol, akkor inkább főzz magadra, mert az fontos, hogy rendesen egyél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!