Szülő a nagyobb testvérre akarja tolni a kissebb nevelését/annak egy részét?
Sziasztok!
20/L vagyok, egy éve költöztem el otthonról. Van egy 15 éves húgom, a szüleink együtt vannak, de nagyon sokat dolgoznak, járvány miatt anyámnak másodállása is van, de tudnak bőven félretenni, nélkülem meg pláne. A húgom szeptembertől megy gimibe, ami közel van a lakóhelyemhez.
Anyám azt találta ki a hétvégén, hogy amikor újra normálisan lesz iskola (ki tudja, mikor...), akkor a húgom szülői értekezletére én járjak, mert hogy én bőven befejezem előtte a munkát, meg közel lakom... Kb. köpni-nyelni nem tudtam, de annyit mondtam, hogy 1. Szülői értekezlet, nem testvéri értekezlet 2. A szülői értekezlet amúgy is értelmetlen időhúzás.
Nem az igazamat keresem, tudom, hogy igazam van. Azért írtam ki, mert érdekelnének más sztorik, ahol a szülő a kissebb gyerek nevelését legalább részben a nagyobbra tolta vagy akarta tolni.
Látom kissebbségben vagyok az első véleményemmel. Ez van.
De ha már a szülőinél tartunk, szerintetek mennyi értelme van? Én 2019-ben ballagtam, a szüleim minden szülőire elmentek (volt, hogy csak egyikük), de csak azokat az infókat kapták meg, amiket velünk úgyis beírattak (pl. tanítási szünet, osztálykirándulás). Ha ez azóta nem változott (járványt most hagyjuk figyelmen kívül), akkor szerintem az egész szülői értekezlet időpocsékolás. A fogadóóra persze más kérdés.
Ez HOL nevelés?
Évente 3x45 perc. Belehalsz? Nem hinném.
A 12-es válaszomban már leírtam a véleményemet (a túlnyomó többséggel ellenkező, de ezt már megszoktam :DD), de még egy gondolat idekívánkozik.
A kérdező már külön lakik. Tehát akik együtt laknak: a két szülő a 15 éves lányukkal. Ennyi idős gyerekkel voltaképpen alig van dolguk. Nem kell már iskolába vagy különórára hozni-vinni őt. Tud magának reggelit vagy tízórait csinálni, sőt a kész ebédet is meg tudja magának melegíteni (arra már nem is gondolok, hogy netán még főzni is tudjon). Este megfürdik és megágyaz magának egyedül, de a tanulásnál sem kell ott ülni mellette.
Ehhez képest ez a két szülő arra is képtelen, hogy évente háromszor elmenjen a gyereke szülői értekezletére. Ehhez is külső (ráadásul velük nem egy háztartásban lakó) ember segítségét várnák el.
Kedves eddigi válaszolók!
Most akkor ki itt az életképtelen?
Most nem hangzik el senkitől, hogy "minek vállal gyereket az, aki ennyit képtelen megoldani"?
Vagy, amit 12-ben is írtam, nem is képtelen erre, hanem fontossági sorrendben oda helyezi a gyereke dolgait. Legutolsó tennivalónak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!