Szülő a nagyobb testvérre akarja tolni a kissebb nevelését/annak egy részét?
Sziasztok!
20/L vagyok, egy éve költöztem el otthonról. Van egy 15 éves húgom, a szüleink együtt vannak, de nagyon sokat dolgoznak, járvány miatt anyámnak másodállása is van, de tudnak bőven félretenni, nélkülem meg pláne. A húgom szeptembertől megy gimibe, ami közel van a lakóhelyemhez.
Anyám azt találta ki a hétvégén, hogy amikor újra normálisan lesz iskola (ki tudja, mikor...), akkor a húgom szülői értekezletére én járjak, mert hogy én bőven befejezem előtte a munkát, meg közel lakom... Kb. köpni-nyelni nem tudtam, de annyit mondtam, hogy 1. Szülői értekezlet, nem testvéri értekezlet 2. A szülői értekezlet amúgy is értelmetlen időhúzás.
Nem az igazamat keresem, tudom, hogy igazam van. Azért írtam ki, mert érdekelnének más sztorik, ahol a szülő a kissebb gyerek nevelését legalább részben a nagyobbra tolta vagy akarta tolni.
Ott lehetsz a szülőin és jegyzetelhetsz, de semmit sem írhatsz alá a szüleid helyett, valamint nem is szavazhatsz, ha valamiről szavazással döntenek. Ezt mondd el a szüleidnek!
Egyébként jobb , ha te ott vagy, mintha senki.
Én ezt nem értem: ha olyan nagyon kevés az, hogy 3x 1 órát eltölts ott, akkor miért nem a szülőket bántja itt a többség, hogy évente 3 alkalommal csak rá tudják szánni az időt a gyerekükre a kedves szülők is, nem?
Egyébként nem rokontájékoztató, hanem szülői értekezlet. Ha értelmetlen baromság, akkor minek menjen bárki is? Ha fontos, hogy ott legyen valaki, aki szavaz a gyerekekkel kapcsolatos döntésekről, pénzfizetésekről, akkor meg legyen ott az,aki a gyerek gondviselője, aki azt az osztálypénzt, amit megszavaztak, fizeti, és akinek a gyerekéről bezsámol a pedagógus. Ha ő maga is sajnálja rá az időt, ennyire nem prioritás, és évente 1x-2x (hiszenen két szülő van),akkor szerintem senki más se köteles foglalkozni vele.
34!
Azért ne keverjük már a szezont a fazonnal. Évi háromszor egy óráról van szó. Enne nem kell nelerokkani se, még azt se bele képzelni, hogy neki kellene nevelni a testvérét . Ha neki lesz gyereke ugye eszébe nem jut majd rábízni a nagyszülőre?
Na jó, itt sokan elrugaszkodtak.
Utolsó, dehogy nem mentem le, az egész családnak ki kell vennie a részét a házimunkából, ha esetleg ez nem lenne világos számodra. Nyilván ha anyám beteg lenne, nem lennék nyugodt. Stb. stb.
De fogjátok már fel (kivéve Goldmund73 és társai 😊😉), hogy szülői értekezlet, nem értekezlet bármely rokonnak. Úgy főleg nem, hogy már különélek, pénzt nem fogadok el, kajálni is magam kajálok.
38-as, ebben valóban nem is akarok, mert a kifejtettek okán értelme se lenne.
A gyerekhez úgy állok hozzá, hogy ha a nagyszülő nem akar ingyen bébiszitterkedni, azzal nincs semmi baj, valóban nem az ő gyereke. Lakásfelújításban meg miért kérném apám segítségét (kivéve, ha ezzel foglalkozik, de akkor is annyiért, mint bárki másnak)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!