Egy nagyobb testvérnek mennyi beleszólása van a kisebb testvérének nevelésébe?
A húgom és én köztem viszonylag nagy a korkülönbség. Nagyon szeretem őt, ezért mindig megpróbálom azt nézni, ami a számára a legjobb. Nem akarom részletezni, de úgy látom anyukánk nem úgy kezeli és neveli mint ahogy egy majdnem 16 éves lány esetében elvárható/megszokott lenne. Valahogyan nagyon önállótlan a húgom, és bár nincs tapasztalatom gyereknevelés terén, de látom, hogy ez a nevelése miatt van/alakult ki. Vajon mennyi beleszólásom lehet a húgom nevelésébe? Szólhatok-e anyunak kockáztatva, hogy nagyon megbántom azzal, hogy megkérdőjelezem a tetteit?
Nem muszáj konkrétan az én esetemre reagálni, nagyon érdekelnének a vélemények úgy általánosságban is. És hogy veletek előfordult-e már, hogy beleszóltatok a testvéretek nevelésébe.
Köszönöm!
24L
Beszélges anyukáddal de te is lépj az ügyben.
Tölts sok vele sok időt, kérd meg hogy vásároljon be neked, vidd fordrászhoz hagyd hogy ő döntsön, ha nagyobb járjatok együtt bulizni, vidd kocsmába....
én 23 vagyok,öcsém lassan 9 éves...
félig az én nevelményem
mivel az apja (nekem nem az) nem igazán nevelgeti,ezért anya mindig engem hiv akármi van (nem lakom otthon egy ideje)
sőt,öcsém is engem hiv miota karácsonyra kapott tőlem telefont
és van olyan viszonyunk anyámmal,hogy beleszolhatok,meg el is várja hogy beleszoljak a nevelésébe ha nem tetszik valami...
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!