Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért várja el mindenki az...

Miért várja el mindenki az apukától hogy a nagyobb gyerekével kettesben töltsön időt meg csináljon programot mikor már van új családja is?

Figyelt kérdés
Sokszor olvasom itt hogy panaszkodnak gyerekek, anyukák hogy a gyerek apja nem tölt időt kettesben a gyerekkel, amikor már ott az új feleség, esetleg gyerek is. Igazából jogos lenne elvárni, hogy minden 2. hétvégén apuka csak az egyik gyerekkel törődjön a családját meg hanyagolja, közben hétközben meg lehet egész nap dolgozik? Én nem értem miért nem lehet ilyenkor 3asban vagy 4esben programot csinálni, gondolom mikor a családban 2 gyerek van ott se egyesével viszik a gyerekeket állatkertbe vagy játszótérre. Kicsit ilyenkor azt érzem hogy benne van az emberekben az irigység, hogy ha már az első gyereknek nem lehet normális családja akkor a másodiknak se legyen
2020. máj. 16. 10:25
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
89%
De az első gyerekkel nem él együtt, ergo az első hiányt szenved az apjából. Míg a 2-nak ott van reggel, este a hèt minden napján. Szegény gyermeknek fontos lenne, hogy vlmi közöset csináljon az apjával, amikor az csak rá figyel.
2020. máj. 16. 10:32
 2/41 anonim ***** válasza:
90%
Hát én értem a felvetésed, de nem valami jól indoklod meg. Ha ismerik egymást és valóban jó a viszony, akkor lehetnek közös programok. Azonban ha ez a kapcsolat az apuka új családjával csak látszólagos, akkor az nagyon kényelmetlen mindkét félnek. És az, hogy két heti alkalom miatt ne lehetne normális a családja az nevetséges. Ilyen helyzetben a gyerekeknek nagyon nehéz (ha elválnak a szüleik) és mivel ez a szülők döntése volt, nekik kell gondoskodni arról, hogy a gyermek a lehető legjobban jöjjön ki, ne sérüljön a kapcsolata egyik szülőjével sem. Az új család boldogsága nem kéthetente 2 napon múlik.
2020. máj. 16. 10:32
 3/41 anonim ***** válasza:
90%
Ez nem arról szól, hogy egyiknek se legyen normális családja, hanem hogy mindkettőnek legyen. Csak azért, mert a szülők között nem működött a dolog, a gyerek is sérül, és bár valahol megoldható az, hogy többen együtt menjenek, vannak olyan helyzetek, amikben az első gyerek nem úgy tekint az apa új családjára, mintha a saját családjának részei lennének, hanem mint emberekre, akik "elrabolják" tőle az apját, elveszik tőle a normális élet lehetőségét.
2020. máj. 16. 10:33
 4/41 anonim ***** válasza:
88%

"... ilyenkor azt érzem hogy benne van az emberekben az irigység, hogy..."

ezt biztos nem gondoltad komolyan.

2020. máj. 16. 10:39
 5/41 anonim ***** válasza:
86%
Azért mert az apja a gyereknek, te igen sötét.
2020. máj. 16. 10:43
 6/41 anonim ***** válasza:
93%
Tehát a régi gyereknek jut 14 napból 2 az apjával, az új családnak 12, amiben van egy hétvége is. Igazad van kérdező, ez nem igazságos. De nem az új családal, hanem a régi gyerekkel szemben.
2020. máj. 16. 10:44
 7/41 anonim ***** válasza:
27%

Végülis nem tudom...

Hiszen totál elfogadható ha valaki csinál egy gyereket, mert nem bír magával és felelősen gondolkodni sem, aztán meg elhagyja a gyerekét és le sem az*rja.

Ez teljesen normális.

Én is csak a 3. családommal foglalkoztam, meg a szomszédainknál is, a pasinak ez már a hetedik családja.

A régi kölkeimnek, még a szomszéd kölkeinek is sír a szája, hogy velük nem foglalkozunk.

Nem értem miért nem tudnak örülni annak, hogy a mostaniakkal legalább foglalkozom.

2020. máj. 16. 10:47
 8/41 A kérdező kommentje:
Akkor megindoklom a felvetésem: megszületik a 2. gyerek apuka új házasságából, ahol tényleg minden oké, klasszikus értelemben vett család, csak éppen apukának már volt egy elcseszett kapcsolata fiatalon, ahonnan született egy gyerek. Most a 2. gyerektől illetve feleségtől elvesszük a normális család lehetőségét, csak hogy az első gyerek ne sérüljön. Én értem hogy ő nem tehet semmiről, de a 2. gyerek se és ha most a nagyobb esetleg féltékeny apuka új családjára emiatt a 2. gyerek sínyli meg mert minden 2. hétvégén nincs ott az apja. És én most a saját gyerekkoromból indulok ki, mikor alig vártam hogy hétvége legyen, hogy anyukámmal meg apukámmal együtt legyünk, ha egy másik gyerek miatt ezt elvették volna tőlem biztos nem lettem volna boldog és ez nyomot hagyott volna bennem
2020. máj. 16. 10:47
 9/41 A kérdező kommentje:
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy apuka ne foglalkozzon az első gyerekével, de ha elhozza a gyereket fogadja el hogy igenis ott van apuka új családja is. Nyilván a gyerek nevelése szempontjából se a legjobb hogy ha ő hisztizik minden ok nélkül, hogy nem akar apuka új családjával lenni, akkor apuka fogja és minden 2. hétvégét külön tölti a családjától a kisgyerek hisztije miatt
2020. máj. 16. 10:51
 10/41 A kérdező kommentje:
Csak hogy értsétek: ha születik a gyereknek egy rendes testvére és arra is féltékeny lesz akkor a szülők majd külön viszik mindkettőt? Ez elég abszurd nem?
2020. máj. 16. 10:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!