Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj, ha cikinek tartom anyámat?

Baj, ha cikinek tartom anyámat?

Figyelt kérdés

43 évesen szült egy jóval fiatalabb pasinak, aki még terhesen elhagyta. Most itt vagyunk egy másfél szobás lakásban egy 1 hónapos kisbabával, akitől sem aludni nem tudok, pedig korán kelek, sem a barátaim nem tudnak feljönni, mert hangoskodás zavarja a babát, sem semmi mást és folyton veszekszünk anyával, mert nyaggat, hogy figyeljek a babára míh ő ezt vagy azt csinál, amire nem vagyok hajlandó, mert nem én vállaltam. Az ismerősök is cikinek tartják, hogy ennyi idősen a nyakába vett egy csecsemőt egyedül, csak ő nem veszi észre, hogy milyen gáz. Mikor ezt megmondtam neki azt mondta visszafogom kapni az élettől, hogy nem szeretem a testvéremet. De miért kéne nekem szenvedni azért mert ő hülye volt? Szóval gáz az egész helyzet. Hogy lehetne ezt kezelni?

23/L

2023. márc. 10. 15:26
 31/91 anonim ***** válasza:
84%

Legalább arra legyél tekintettel, hogy téged is felnevelt, pelenkázott, felkelt hozzád éjszaka stb.

Én megértelek, hogy fiatal vagy, élnéd az életed, de én azt mondom, hogy olyan nincs, hogy sose tudsz elköltözni. Még előtted áll az élet.

Amúgy azt a 30 éves pasit se kell félteni, 30 éves, nem 20.....felelőtlen ő is. Mi az, hogy nem akar elköteleződni? De dugn*i nem volt idős hozzá..

2023. márc. 10. 17:50
 32/91 anonim ***** válasza:
0%

Hát az miért gáz, hogy 43 évesen szült?

Az én a párom 48 és tudod mit próbálkozom azzal, hogy fölbökjem? Sehogy sem jön össze, nem termékenyül meg. Pedig tudod hányszor beletöltöttem, amit bele kellett?

Még megjön neki minden hónapban, akkor még összejöhet egy puja.

2023. márc. 10. 17:50
 33/91 anonim ***** válasza:
43%

1,5 szobás lakás.

Ez 2 felnőttnek is kicsi, nemhogy egy babával.

Anyád nem valami okos, 20 évesen szül gyereket, a pasi ott hagyja(apád), a történelem ismétli magát 20 évvel később.

Sosem értettem minek akar valaki 40 felett gyereket,2-3.házasságba, mikor már van egy vagy több gyereke.

Pláne, hogy még a fiatal felnőtt gyereke se repült ki.

Mi volt a terve?Oda költözik a 30 éves pasi is hozzátok és 4-esben éltek egy 1,5 szobás lakásban?

2023. márc. 10. 17:51
 34/91 anonim ***** válasza:
80%

"Nem segítek semmit a babával kapcsolatban,ez fix, mert nem az én gyerekem."

Rendben van, nem vagy köteles segíteni, de tíz-húsz év múlva majd te se pattogj, hogy a szemét anyád nem segít semmit a te gyerekeid körül, és van képe azt mondani, hogy minek, nem az ő gyerekei.

"Ez nem véletelnül alakult így, hanem anyám volt felelőtlen."

nem, egy gyerek megcsinálásáért ketten felelnek, nem csak az egyik fél. A pasi ha nem akart gyereket, ugyanúgy védekezhetett volna.

"Én valahol igazat adok a pasinak, elvégre egy 43 éves nő mégis mit akart egy 30 évestől?"

Ilyen kijelentés nagyon éretlen gondolkodásra vall részedről. A gyereket ketten hozták össze, mindketten bőven felnőtt emberek, hogy mit akartak egymástól, az az ő dolguk. Nagyon gáz, hogy a pasit egyáltalán nem érdekli a gyerek, ha pedig nem fizet gyerektartást, anyád még pert is akaszthat a nyakába, jogosan.

Ha annyira nem bírod otthon és csak panaszkodni tudsz, akkor vállalj több munkát, aztán bérelj egy szobát és húzz el otthonról.

2023. márc. 10. 17:51
 35/91 A kérdező kommentje:
Együtt laktak albérletben egy ideig, addig az enyém volt a lakás. Anyám most jött haza 2 hónapja, nagyon nehéz megszokni.
2023. márc. 10. 17:57
 36/91 anonim ***** válasza:
73%
#3 ez csak a te hibád. 23 éves vagy, ha anyádat kritizálni van eszed, akkor keress olyan munkát amivel nem neked kell eltartani. Ha ennyi idősen még ő tart el, akkor inkább te vagy a ciki, hogy ennyire önállótlan vagy. Inkább segíts neki, vagy húzz el. Csak hátráltatod azzal, hogy felnőtt nőként rajta élősködsz. Persze ítélkezni azt megy.
2023. márc. 10. 18:00
 37/91 anonim ***** válasza:
34%

Magyarán az apukának nincs semmije a farkán kívül.

Én megértem, hogy neked ez sok, 23 évesen, mintha te szültél volna.

Mintha te lennél a gyerek apja, te jársz gondolom dolgozni.

Akik azt írják, hogy majd anyád is segít babázni, ha majd neked lesz, honnan tudják, hogy lesz-e egyáltalán.

Meg itt nem csak segítségről van szó, hanem te töltöd be a szülő szerepét.

2023. márc. 10. 18:06
 38/91 anonim ***** válasza:
13%
36,te idióta nem fogod fel hogy nem neki szülte a gyereket és a pasi hol van te birka???
2023. márc. 10. 18:08
 39/91 anonim ***** válasza:
21%
31,te elmeháborodott persze hogy felnevelte mikor megszülte nem a kérdező akarta hogy megszülessen és igen kötelessége felnevelni ha megszülte
2023. márc. 10. 18:10
 40/91 anonim ***** válasza:
31%

Jaj, hogyne.

Igen, ez olyan emberek felfogása, akik csak tosszák a gyereket, de ha elmúlt 18 akkor menjen amerre lát, hogy a szülő 2.tinikorát élje.

2023. márc. 10. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!