Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Baj, ha cikinek tartom anyámat?

Baj, ha cikinek tartom anyámat?

Figyelt kérdés

43 évesen szült egy jóval fiatalabb pasinak, aki még terhesen elhagyta. Most itt vagyunk egy másfél szobás lakásban egy 1 hónapos kisbabával, akitől sem aludni nem tudok, pedig korán kelek, sem a barátaim nem tudnak feljönni, mert hangoskodás zavarja a babát, sem semmi mást és folyton veszekszünk anyával, mert nyaggat, hogy figyeljek a babára míh ő ezt vagy azt csinál, amire nem vagyok hajlandó, mert nem én vállaltam. Az ismerősök is cikinek tartják, hogy ennyi idősen a nyakába vett egy csecsemőt egyedül, csak ő nem veszi észre, hogy milyen gáz. Mikor ezt megmondtam neki azt mondta visszafogom kapni az élettől, hogy nem szeretem a testvéremet. De miért kéne nekem szenvedni azért mert ő hülye volt? Szóval gáz az egész helyzet. Hogy lehetne ezt kezelni?

23/L

2023. márc. 10. 15:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯
 1/91 anonim ***** válasza:
57%
Hát érzelmileg tényleg vannak gondok, mármint veled.... még te is kerülhetsz hasonló helyzetben akkor niylván jól esne ugyanez fordítva igaz?
2023. márc. 10. 15:28
 2/91 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem itt mindkettőtöknek kellene egy beszélgetés egymással.

Te túl leírtad ezt a helyzetet, nem tudhatod, miért döntött így, de sosem könnyű nem vállalni/ vállalni egy gyermeket, más kérdés, szándékos volt e vagy becsúszott, de ezt sem tudhatjuk. De már nem is változtat a helyzeten.

Ezen felül az anyukád, neked pedig van egy testvéred. Az anyukád téged is felnevelt. Ha egyszer hoznál egy rossz döntést, valószínű melletted állna. Erről szól egy család. Nyilván nem a te felelősséged, de ha már ez történt, próbálj segíteni neki. Gondolj bele kicsit a helyzetébe. Ő is egyedül van, jól jönne neki a támogatás.

Ha ennyire nem akarod segíteni, akkor költözz el. Így magadnak élhetsz, de magadon lesz minden felelősség is. Manapság pedig nem könnyű megélni egy fizetésből . Mérlegeld. Gyakorlatilag egymást tudjatok segíteni.

2023. márc. 10. 15:50
 3/91 A kérdező kommentje:
Nem keresek annyit, hogy albérletet tudjak fizetni belőle, pedig szívesen elköltöznék. Viszont màr itt sem bírom ezt a légkört, az állandó gyereksírást, anyám örökös nyaggatásait.
2023. márc. 10. 15:53
 4/91 anonim ***** válasza:
83%

2 voltam.

Ha ez a helyzet, akkor meg kell oldanotok. Üljetek le beszélni.

Te nem tudod eltartani magad, ő nem tud egyedül a babával mindent megcsinalni .

Fixáljátok le, kinek mik a fontos dolgai, akar hetente, és úgy beszeljetek meg, ki miből veszi ki a részét, mi az ami fix és fontos és akkor nem tudsz segíteni.

Hidd el, értékelni fogja ezt, és megérti, hogy zavar a helyzet, próbál valószínű nem sokat kérni, csak annyit, amennyi kell.

Az alvassal sajnos nem tudok segíteni, egy pici baba mindig zajos, idővel múlni fog. Én is zajos környezetben nőttem fel, tanulni sem hagytak, egy jó minőségű fuldugoval oldottam meg+alvó maszk. Később is mikor egyedül laktam a zajos szomszedok miatt is ugyan ez. Bevallt.

Mondd, hogy segítesz szívesen ( tehát érezze, hogy számíthat rad) , de ez meg ez az időpont neked kell, és azon felül ha segítség kell akkor ott vagy neki .

Egyébként pl ha anyukad idős lesz, és nem tud majd gondoskodni magáról, ott lesz egy testvéred akivel meg tudjatok osztani a feladatokat. Nem kell egyedül mindent csinalnod. Én most ezt elem meg, és nagyon jó, hogy van egy testverem :)

2023. márc. 10. 16:02
 5/91 A kérdező kommentje:
Nem segítek semmit a babával kapcsolatban,ez fix, mert nem az én gyerekem. Ha engedek neki, akkor mindig rám fogja sózni.
2023. márc. 10. 16:07
 6/91 anonim ***** válasza:
92%

Az se gond, ha ő segít majd, ha neked lesz gyereked. Főleg úgy, hogy akár te is maradhatsz egyedül.

Sőt, akár dönthet úgy is, hogy kitesz. Elég nagy vagy már, hogy elköltözz.

2023. márc. 10. 16:17
 7/91 anonim ***** válasza:
83%

Ha ez a felfogásod, akkor nagyon nem lehet segíteni :)

Az anyukád hozott egy döntést, én nem cikinek mondanám, inkább részben felelőtlennek . ( de nem ismerjük a helyzetet )

De a te gondolkodásod ciki .

Ha neked lesz véletlen egy gyereked ( sosem tudni, hogy alakul egy kapcsolat ) vagy egy problémád az életben, akkor az anyukád is mondhatná, hogy dehát te sem segítettél :) Szerintem nem esne jól . Az én anyukám se szent, és ugyan így 40+ évesen úgy volt, terhes lesz. Aztán végül nem. De ha nem is miatta, a testvérem miatt segítettem volna. Ő nem tehet róla. Megérdemelte volna, hogy jó helye legyen.

Mindenki aki lepontoz, volt már ilyen helyzetben, vagy csak laikusan lehúz, mert őszinte a válaszom ? :)

2023. márc. 10. 16:20
 8/91 anonim ***** válasza:
80%
Úgy sejtem, nem ez az első és egyetlen konfliktusforrás édesanyáddal. Eltaláltam? Ha igen, sajnos ez a történet annyira sem egyszerű, sok mindenen kell elgondolkodnod, és mérlegelned. Érthető, hogy ki vagy akadva a mostani szituáció miatt, teljesen felborult a megszokott életed, nyilván háttérbe is szorultál emiatt. Leírom én is, kövezzenek meg, édesanyád valóban rossz döntést hozott, pontosan tudom milyen apa nélkül felnőni. Viszont az a gyerek nem tehet semmiről, őt ne hibáztasd. Neki is ugyanolyan gáz lesz ez később, mint most neked. Ha anyád miatt nem akarsz segíteni, tedd érte. Adj magadnak időt és próbáld megszokni, a jó dolgokat keresni benne. Ha nagyon nem megy és úgy érzed belerokkansz, akkor jobb ha elköltözöl. Édesanyádnak most biztos nehéz, ezt be kell látni, egyedül van. De az sem egészséges, hogy a saját döntése felelősségét rád hárítsa. Csak önmagunk felelünk az egyéni döntéseinkért. Egyelőre próbálj erős maradni, és ne dönts a jövődről/jövőtökről elhamarkodottan.
2023. márc. 10. 16:21
 9/91 anonim ***** válasza:
80%

Csak azt tudom javasolni, hogy minél kevesebbet tartózkodj otthon. Tudom, sz@r, hogy neked kell elmenni, de legalább addig nyugtod van. Hamarosan itt a tavasz, már nem lesz hideg, lehet többet a szabadban tartózkodni. Az éjszakára sajnos nincs megoldás, legfeljebb a füldugó. Próbálj meg tudakozódni, hátha barátokkal bérlőtársakként ki tudnátok venni egy albérletet, azt már talán ki tudnád gazdálkodni. Itt most számíts rá, hogy minden szívtelennek le fognak hordani.

N

2023. márc. 10. 16:23
 10/91 anonim ***** válasza:
87%
Tehát anyád segítsen neked azzal hogy eltart és lakhatást biztosít, de te 1 percet nem vagy hajlandó segíteni anyádnak. Nem baj, nem kötelező, lehet elmenni albérletbe ¯\_(ツ)_/¯
2023. márc. 10. 16:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!