Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?
Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.
Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.
Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.
Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?
Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.
#79:
Én is ezen gondolkodtam, hogy mit fog tenni a kérdező és a férje?
Mert az itteni tapasztalatokból kiindulva mi szokott történni?
Kiír valaki egy ilyen kérdést, megkapja az egyöntetű válaszokat amivel minden válaszoló egyetért.
És akkor jön a hisztis, elkényeztetett "gyerek" aki érzelmileg addig zsarolja a szülőket, - kilátásba helyezi hogy őt bizony soha többé nem látják a szülei ha nem kapja meg a pénzt - hogy szegény szülők meg odaadják a pénzt, mert megijednek hogy nem látják többé a "gyereket".
Egyébként elképesztő hogy mennyire el van kényeztetve a kérdező lánya.
Nagyon sok fiatalnak egy fillért SEM tudnak összegyűjteni a szülei, max az az ingatlan marad meg örökségként ahol a szülők élnek, és csak a haláluk után örököl a gyerek. Akkor se szólhatna egy szót sem a kérdező lánya, ha nem kapna semmit (se lakást, se pénzt), ugyanis nem kötelességük a szülőknek a gyerek alá lakást tenni. A gyereknek semmilyen követelése nem lehet.
Tényleg az a legegyszerűbb ha a kérdező és a férje a saját nevükre veszik meg a lakást amiben lakhat a lányuk. Sokan pont azért csinálják így, hogy ne legyen elcseszve a lakás (vagy az ára).
Ismerősnél is így van megoldva (ők is vettek egy lakást pluszban a saját nevükre), majd ha meghalnak a szülők akkor megörökli a lakást a fiuk. Nem is szól semmit a srác, örül hogy "ingyen az ölébe hullott" a lakhatás. Ez ma Magyarországon kevés fiatalnak adatik meg.
"tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is"
Aha... Mindig így úszik el az összes pénz... :D
"Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva"
Itt kell megmondani neki, hogy bocsánat kislányom, de az a pénz a MIÉNK.
Amennyiben lakást szeretnél vásárolni, segítünk ezzel a pénzzel. Amennyiben nem, megtartjuk magunknak. És kész, ennyi.
86: Legalábbis nem egy éven belül.
A lakhatás meg úgy nézem, 1 éven belül aktuális.
Mondjuk egy lakáskeresés is lehet több év...
60 M-t sem parkoltatunk csak úgy csupaszon, annak is nyilvánvalóan valamilyen befektetésben van a helye, bizonyára abban van most is. Egyik befektetésből a másikba pedig ritkán ugrálunk.
Nekem nagyon fura, hogy ennyi pénzt kezelő családban felmerülnek ilyen gondolatok, nekem hiteltelenné teszi azt az infót, hogy 60 M-t sikerrel összegyűjtöttek. Valahogy ez nem fér össze ugyanannak az embernek a fejében.
Lehet, hogy a szülők valóban gyűjtöttek 60 M-t, de nem ők a kérdezők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!