Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?
Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.
Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.
Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.
Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?
Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.
94-es vagyok
Az előző válaszoló nagyon jót írt. Arra nem gondolt a lányod, hogy az ingatlan jobb befektetés? Tulajdonképpen azt is lehet duplázni, sőt. Csak nézze meg mennyi volt pár éve egy lakás és most mennyi. Haverom 18ért vett egyet pár éve. Kicsinosította és most adta el 33ért. Plusz garázst is vett, azt olyan 2 körül, most meg 7ért adta el azt hiszem.
A srác cryptozni akar és pont. Csak tudnám, hogy sokan miért ajánlják az állampapírt. Nem tanultatok a nyugdíjpénztáras storyból? A kötvényekre amúgy is max 2-3 évig ilyen jó a kamat, s amint helyre áll az ország anyagilag ( nincs annyira szüksége az államnak a kisemberek pénzére) azonnal csökkenteni fogja a kamatokat. Ahogy az infláció csökken úgy vele a kötvény kamatjai is fognak. Ki van ez találva. Nincs ingyen pénz.
Szóval a srác cryptozni akar. Én azt javaslom várjon vele még egy kicsit és ne egy haver által hozzon meg egy ilyen döntést hanem saját maga ássa bele magát.
Jómagam vállalkozó vagyok és imádom a pénzt, de nekem is kellett 5 év mire kiismertem a rendszert. Vannak módszerek amik működnek. Azért szkeptikus a legtöbb ember a tőzsdével kapcsolatban, mert nem értenek hozzá.
Nincs ingyen pénz= tudás nélkül nem tudsz szerezni, a tudás megszerzéséhez meg rengeteg tapasztalat kell.
Tapasztalatszerzéshez viszont idő és pénz.
Én azt javaslom, hogy ne adjátok oda neki a pénzt, mivel a tőzsde nem hoz egyik napról a másikra. Éveken át kell nélkülözni azt a pénzt és hagyni kell “ dolgozni”. Kutakodni kell, hogy merre tart a cég amibe befektetett. Ahhoz meg jó háttérinformációk kellennek hiteles forrásokból. Ehhez agyban nagyon ott kell lenni és megszállottnak lenni. NEKED és nem másnak. Nem egy haverom mondta, hogy ezt csináljuk és akkor jó lesz. Aghhhh. Az mind csak lutri.
Ha akarod elbeszélgetek a lányoddal, hogy inkább az egyetemmel foglalkozzon. Fiatal ő még ehhez.
Tisztelettel
Válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!