Milyen büntetést adnátok gyereketeknek aki nem jött haza a megbeszél időre?
Mondjuk először megkérdezném miért nem sikerült betartani a megbeszélteket. Rosszul volt? Nem érte el a megfelelő buszt? Egy barátja/barátnője volt rosszul és vele volt? Lemerült a telefonja és elveszítette az időérzékét? Félt hogy kirekeszti a társaság ha korán megy haza? Fiúval / lánnyal “romantikáztak”(nem szexre gondolok, csak hogy pl kiültek valahova, beszélgettek stb)? Netalántán elege volt a hazarendelésekből? Sokat elárulnak ám a szavak amiket használsz kedves kérdező. Ha nem mondja meg mit csinált, óvatosan kezdj el magadba nézni, miért nincs normális viszonyod a gyermekkel. Egy év és jó eséllyel akkor jön-megy amikor csak akar. A nagyobb baj, hogy egy 17 évest még “hazarendelsz”. Rendelni pizzát szokás. Lehet autoriterkedni a gyerekkel csak jóra nem fog vezetni.
Hasonló tinikorom volt: ilyen esetben egy szót se szóltam anyámnak hogy miért késtem, lecseszett, kiszabott valami büntetést aztán ha kedvem volt mentem ugyanúgy. Sokkal jobb lett volna ha lehet köztünk egy bizalmi viszony, jó lett volna ha beavathatom az életembe. Így csak húztam a fenébe egyetemre és nem nagyon néztem vissza...
Lehet ám, hogy itt a kérdező a gyerek, nem a szülő, csak arra kíváncsi, mire számíthat.
Én nem büntetném meg, mert a büntetésnek nincs jövőbeli megelőző szerepe. Hanem érzékeltetném vele, hogy nagyon aggódtam, már a mentőket, kórházakat akartam hívni, és ne tegye ezt velem mint szerető szülőjével, hanem gondoljon rám is, ne csak magára. A telefon minimálisan elvárható akár más ember készülékéről is.
Egyébként ez nagyjából minden kamasszal előfordul, és csak a kinövés a megoldás, mikor szó szerint benő a feje lágya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!