Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen büntetést adnátok...

Milyen büntetést adnátok gyereketeknek aki nem jött haza a megbeszél időre?

Figyelt kérdés
2020. szept. 27. 12:04
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
21%
1 hónapig nincs bulika.
2020. szept. 27. 12:46
 12/40 anonim ***** válasza:
77%

Engem is érdekelne, hogy

1) Miért kellett hazaérnie? Nem kisgyerek, de normálisan el lett mondva, hogy ennek mi az oka?

2) Mi volt az oka a késésnek?

3) Volt nála telefon vagy valami, amivel közölhette, hogy késni fog? Ha igen, megtette?

4) Milyen kárt okozott azzal, hogy nem ért haza időben? Tudta, hogy ilyen kárt tud okozni a késéssel?

Egyetértek #8-cal, a szóhasználatból autoriterkedésre lehet következtetni, aminek nem lesz jó vége. Az eddigi információk alapján nem gondolok sok jóra a kérdező nevelési stílusával kapcsolatban, de ennyi infó alapján nem tudok normális választ adni.

Ha nem volt még ilyen, akkor nem lépnék fel túlságosan durván, de ez a két és fél óra durvának tűnik. Várom a választ, aztán tudok többet mondani.

2020. szept. 27. 12:47
 13/40 A kérdező kommentje:
Nem gondolnám, hogy egy 17 éves gyereknek 10-11nél később máshol a helye. Én elaludtam már szinte azután, hogy távozott. Nem hívott, azt mondta tovább akart maradni de nem akart felkelteni. Felsorolt pár havert akikkel volt. Mikor felhívtam egyből jött haza, és azzal takarózott, hogy xy eddig-addig marad, és ő se akarta idő előtt ott hagyni az összejövetelt. Azt sem tudom tényleg ott volt-e.
2020. szept. 27. 13:01
 14/40 anonim ***** válasza:
79%
Ha ennyire nem bízol benne, érte kell menni.
2020. szept. 27. 13:03
 15/40 anonim ***** válasza:
76%

Én kb ennyi idős koromig időre jártam haza. Mint mondtad, a te gyereked is,ez volt az első eset hogy késett. Én nem csináltam ilyet, mert eddigre a szüleim látták hogy megbízható vagyok, és már csak megkérdezték mikorra érek haza. (Akkorra persze hazaértem hogy ne aggódjanak, de én szabtam meg az időt.)

Annyira önállótlan és felelőtlen a gyereked, hogy ezt nem mered bevállalni?

2020. szept. 27. 13:07
 16/40 anonim ***** válasza:
11%
8as gondolom azt se vártad el ezzel a hozzáállással hogy anyagilag eltartson igaz? Hiszen lehet anyukádnak nem volt már kedve tovább pénzelni téged
2020. szept. 27. 13:13
 17/40 anonim válasza:
87%

16 évesen nagyobb szabadságot kaptam ennél, az éjfél volt a legkorábbi időpont, hogy haza kellett mennem. Nem lehet, hogy azért nem ért haza időben, mert túl korainak tartja ezt az időpontot és szeretne hétvégén kicsit szórakozni, kikapcsolni?

Nyilván akkor is szólnia kellett volna legalább, hogy miért nem tud hazamenni.

2020. szept. 27. 13:17
 18/40 anonim ***** válasza:
19%

Amit előre megbeszéltünk. Nálunk a büntit mindig lehetett tudni, így volt lehetőség mérlegelni, megéri-e bevállalni. Általában nem érte meg.

Ha nem írt a megbeszélt időben, hogy nem jön, akkor a plusz fejmosás jár.

2020. szept. 27. 13:20
 19/40 anonim ***** válasza:
80%
Egy sima lecseszésnek semmi értelme. Attól még, hogy kiabál valaki, nem fognak rá hallgatni. Nálam sokkal többet ér, ha normálisan elmondják, hogy mért nem helyes amit teszek. Itt pl. aggódtál érte, meg a következményeket, pl. nem fogsz bízni benne. Egyébként a 11 óra szerintem is nagyon korai egy 17 évesnél. Mindjárt nagykorú! Mért nem mehet haza akkor, amikor ő akar? Persze mondja meg, hogy mikorra jön.
2020. szept. 27. 13:28
 20/40 anonim ***** válasza:
15%
Nálunk egy hétig nem megy sehová, ha késik és előtte nem szól. Utána lépcsősen emeljük az időt, amikor itthon kell lennie.
2020. szept. 27. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!