Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?
Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.
Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.
Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.
Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?
Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.
A tőzsdén akkor lehet sokat nyerni, ha nagy a rizikó. Ergo nem kizárt dolog megduplázni pár év alatt egy pénz összeget, de ehhez olyan magas rizikójú részvényekbe kell fektetni, amiben hatalmasat lehet bukni. Lehet viszonylag biztonságosan is tőzsdézni, de ekkor évi néhány százalék haszon a reális.
Biztos, hogy nem adnám neki ezt a pénzt.
Már az se szimpatikus, hogy követelőzik.
Csak ismételni tudom a többieket, biztosan egy fillért sem kapna.
Ha hisztizik, hát hisztizzen.
Vennék egy lakást a saját nevemre, ha megfelel lakhat benne, ha nem akkor kiadom ő pedig marad az albiban, amibe egy fillérel sem tudok beszállni a továbbiakban.
"nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... "
120-ért a legdrágább helyeken is 3 generációs ingatlant lehet venni.
Ti nem 1 lakás árát gyűjtöttétek össze, hanem a legdrágább helyen is négyét.
Nem is értem, min megy a huzavona.
Vegyetek neki egy 15-30 milliós lakot, és azzal azt csinál, amit akar, ki is adhatja, el is adhatja, 90 M-t meg tartsatok meg!
Valamit elég jól csináltok, ha 120 M-t sikerült összegyűjteni.
30-as... Most van 60 milla. A pasi duplázna, akkor lenne 120.
Hatvanert ma már egy jó állapotú 60-70 m2 panelt veszel Budapesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!