Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így adnátok a gyereketeknek...

Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.

Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.

Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.

Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?

Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.

2023. febr. 12. 22:45
 11/97 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm is így bukott el 20 milliót, mert "utánanézett" a tőzsdés haverja.
2023. febr. 12. 23:05
 12/97 anonim ***** válasza:
91%
Hát jó hülyék vagytok, ha odaadjátok neki. De nembaj, majd amikor másodjára összegyűlik, már nem fogjátok odaadni lol.
2023. febr. 12. 23:05
 13/97 anonim ***** válasza:
98%
Eszedbe ne jusson!!!! Mutasd meg a válaszokat a lányodnak. Milyen egyetemre jár, hogy magától nem ismeri fel ennek a veszélyeit? Mert az én 14 éves lányom meg lehet, hogy bedolne ennek, de simán elhiszem hogy már ő is gyanakodna...
2023. febr. 12. 23:08
 14/97 anonim ***** válasza:
98%

"De ha ennyire süsü lenne a lányom, akkor lakást se vennék neki. Vegyétek meg a saját nevetekre és lakjon benne."

az én szüleim is ezt csinálták, mivel egy címeres balf@sz vagyok a pénzügyekhez, megvették a lakást, amiben élünk, és az ő nevükön van. igy még véletlenül sem fordulhat elő, hogy egy rossz pillanatomban gombokért eladom, mert épp nincs pénzem.

2023. febr. 12. 23:09
 15/97 anonim ***** válasza:
99%
Nekem már az sem tetszene, hogy a barátja bele akar szólni abba amihez semmi köze.
2023. febr. 12. 23:09
 16/97 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után max a halálom/halálunk után kapná meg örökségként.
2023. febr. 12. 23:12
 17/97 anonim ***** válasza:
97%
Ez a ti pénzetek, ti rendelkeztek vele. Nem hogy örülne, hogy kap egy lakást, amihez amúgy a barátjának semmi köze. De ezek után, hogy még ilyeneket mond, hogy hülyék vagytok és nem értetek hozzá, biztos nem adnék egy fillért sem. Költsétek magatokra, élvezzétek ki, amit összegyűjtöttetek az évek során kemény munkával, menjetek világ körüli útra, de ilyen hálátlan gyereknek én nem adnék ezek után semmit. Eddig is elvolt albérletben, ezután is megoldja/megoldják.
2023. febr. 12. 23:14
 18/97 anonim ***** válasza:
21%

Ha a barátjának a monogrammja W. B., akkor hihetsz neki. :)

Egyébként ki lehet próbálni. Írjátok fel a tippjeit (előre, ne utólag), aztán nézzétek meg egy év múlva, hol tart.

2023. febr. 12. 23:15
 19/97 anonim ***** válasza:
98%

A családból többen is tőzsdéznek/tőzsdéztek, általában elég jó eredménnyel. Általában, mert nekik is voltak nagyobb buktáik. Pont ők mondták, hogy csak és kizárólag a megélhetési költségeiken felüli pénzt forgatják ebbe. Emellett vagy nagyon benne kell lenni, vagy nagyon megbízható és jó bróker kell.

Ha a lányotok tőzsdézni akar, tőzsdézzen a saját pénzével. Jobb kicsiben beletanulni, mint rutin nélkül egyből a sok pénzt kockára tenni. Ha nem tetszik neki, hogy a spórolt pénzetekből lakást vennétek neki, akkor nem kell benne lakni. Megveszitek, kiadjátok. A ti pénzetek, ti döntitek el, mire költitek, a barátjának semmi köze hozzá. Véleménye lehet, de a lányon keresztül követelőzni, hisztizni? Igen, meg lehet tőzsdén duplázni a pénzt és igen, drágák most az ingatlanok. De ez nem jelenti azt, hogy ti (ő) a tőzsdével jobban járnátok.

Feljebb már írták, hogy jegyezzetek be holtig tartó haszonélvezetet az ingatlanra. Nem (csak) bizalmatlanságból, hanem állítólag az ingatlanos trükközőket is jobban távol tartja.

2023. febr. 12. 23:20
 20/97 anonim ***** válasza:
98%
Ha annyira tuti ötletei vannak a srácnak, hát kockáztassa a saját pénzét.
2023. febr. 12. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!