Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így adnátok a gyereketeknek...

Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.

Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.

Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.

Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?

Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.

2023. febr. 12. 22:45
 31/97 anonim ***** válasza:
100%
Vegyetek meg ti, ha hisztizik az albiban marad, ti pedig ki adjatok. Akkor majd rajon hogy cseszte el
2023. febr. 13. 00:05
 32/97 anonim ***** válasza:
100%

Először is a lakáskasszát nem tudja tőzsdére vinni, ott le kell igazolni hogy hol van a pénz.

Másodszor meg tuti nem adnám oda neki a 20 év alatt ösdtegyűlt pénzt. Vennék egy lakást a mi nevünkre lakjon benne, ha nem felel meg akkor még kiadnám.

2023. febr. 13. 00:09
 33/97 anonim ***** válasza:
0%

31: Akkor csak 30-at tartanak meg, nagy ügy.

Nem csak Budapest van, nem írta a kérdező, hogy Budapesten laknak.

Én amúgy budapesti vagyok, belvárosi, 25-ért tökéletes tégla lakások vannak 1-2 főnek.

2023. febr. 13. 00:14
 34/97 anonim ***** válasza:
100%
Én sem írtam hogy csak Budapest van. De 25 ért lepukkant ócska lukak vannak csak. Tudom mert most vettem.
2023. febr. 13. 00:17
 35/97 anonim ***** válasza:
3%
35: Akkor vagy nem tudod használni a keresőt, vagy neked nem jó állapotú vagy felújított, ami az, vagy nem helyi, városi sztenderded van (négyszer akkora négyzetméter felel csak meg neked egy főre, mint az itteni sztenderd).
2023. febr. 13. 00:20
 36/97 anonim ***** válasza:
99%
Ti ehhez hülyék vagytok- mondta a lány, és ti még gondolkodtok, hogyan tovább... Mondd, hogy kamu. Kérlek.
2023. febr. 13. 00:24
 37/97 anonim ***** válasza:
11%

35: De ha egyszer az a magyar sztenderd. Az emberek 97%-ának nincs 25 M-nál több vagyona. Nem kell első lakásnál többre követelőzni, mint a felső 3%.

60 M-nál nagyobb vagyona kevesebb, mint 100 000 embernek van Magyarországon.

Pláne hogy 60 M-s nem felelne meg neki, hanem csak 120 M-s.

120 M-s vagyona kevesebb, mint 20 000 embernek van.

Az nem egy fős kezdőlakás, hanem 3 generációs a legdrágább helyeken is.

2023. febr. 13. 00:37
 38/97 anonim válasza:
100%

" Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva. "

Fél élet rá ment hogy össze jöjjön a 60 millió de majd a lányod barátja meg annak az ismerőse akarja kezelni a ti saját pénzeteket hagyjuk már... és még megkérdezed itt hogy mit kellene tennetek... Légyszi közöld már hogy csak vicc a kérdés.

2023. febr. 13. 00:51
 39/97 A kérdező kommentje:

Bő egy éve nézelődünk néha-néha az ingatlanpiacon. Mi lennénk a legboldogabbak, ha 25-30 millióért lehetne venni lakásokat (lakást, nem pedig egy galériás kis lyukat, már elnézést). Budapesten sajnos még lakásokért is elkérnek 100-120 milliókat, legjobb barátnőmék egy két hálószobás lakást adtak el ennyiért másfél éve.

Nem vicc a kérdés.

Nagyszülők (anyukámék) azt mondják, hogy hagyjuk, had gazdálkodjon vele a gyerek, a végén lehet, hogy jól is jár, vagy tanul a saját kárán. A férjem a haszonélvezetet fújja, én mellette hallgatom a lányt, hogy mi megint csak korlátozni akarjuk ezzel.

2023. febr. 13. 00:58
 40/97 A kérdező kommentje:

"Az nem egy fős kezdőlakás, hanem 3 generációs a legdrágább helyeken is."

Ne haragudj, de szerintem neked fogalmad sincs a mai ingatlanárakról, főleg nem Budapesten és a vonzáskörében, ha ezt a mondatot komolyan gondoltad...

2023. febr. 13. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!