Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?
Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.
Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.
Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.
Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?
Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.
41: Saját ingatlanok adásvételéből élek Budapesten, úgyhogy napi szinten tájékozva vagyok. Inkább tenálad lehet valami infóhiány, ha nem ingatlanos vagy és nem is adtál-vettél az elmúlt hetekben és nem is készülsz rá, ezért nem foglalkozol vele napi szinten, ki mennyiért adott el vagy vett.
Nekem 1-2 év sem maradt ki az elmúlt 19 évben, hogy ne kerestem volna lakást Budapesten.
42-es, hagyjuk szerintem. Nyilván akkor az elvárások nem ugyanazok nálunk egy lakással kapcsolatban.
A párjával amúgy eddig nem volt különösebb problémánk, velünk mindig udvarias, a lányommal együtt vannak lassan 2 éve, úgy tűnik, szeretik egymást. Nem tudom, hogyan beszéltek erről, így pálcát törni sem akarok rögtön felette. De meglepett ez minket is, persze.
"elkérnek 100-120 milliókat, legjobb barátnőmék egy két hálószobás lakást adtak el ennyiért másfél éve"
A hirdetésekben a vágyott árak vannak.
Amiket meg is vesznek, legtöbbször csak reggel 8-10-ig vannak fenn, mert 10-kor jön rá a vételi ajánlat, hogy holnap mennek az ügyvédhez szerződni és zsebből fizetik.
Ha egy hirdetést hónapokig tudsz nézegetni, akkor az min. 15-35%-kal több a reális árnál, és még ha kapott is árajánlatot, esze ágában sincs leengedni. Én 26 M környékén is látok beragadt felújított lakásokat a belvárosban.
100-120 az nagyon nagy intervallum, az "ennyiért" az most melyikre vonatkozik? Mennyiért kelt el a lakás, hol, hány nm?
2 hálószobás az lehet 100 nm is meg 50 nm is.
Attól, hogy neked nem lakás a 25 M-s lakás, attól még az emberek 97%-ának nincs akkora vagyona, és nem reális a te gondolkodásod sem ezen a területen, nemhogy a lányodé.
A ti lakásotok mennyit ér?
Ahhoz kéne legelőször mérni az értékeket.
De persze lehet dzsentriskedni is és kifolyatni a pénzt a kezedből.
Eszedbe ne jusson.
Haszonelvezetrel se. Úgy is el lehet adni a lakást, csak olcsóbban.
Te korlatozod? Mégis miben? Vicces. Tozsdezzek el a saját pénzüket.
Figyelj ha a sok válasz közül csak egyet akarsz kiemelni és egy életre megjegyezni ez a mondat legyen az:
Ha van 1 millió forint megtakarításod és azzal a reménnyel teszed fel tőzsdére, hogy megduplázd ne tedd.
Ha van feleslegben 1 millió forintod, amit nem félsz elveszíteni azt nyugodtan felteheted a tőzsdére, mert megduplázódhat.
Egy élet munkája kicsit sem esik a második kategóriába és fel ne tegyétek. Egy élet munkája nem tanuló pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!