Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Így adnátok a gyereketeknek...

Így adnátok a gyereketeknek pénzt lakásra?

Figyelt kérdés

Nem vagyunk milliomosok/milliárdosok, de sikerült egy lakás árát összegyűjtenünk a lányunknak.

Tavasszal diplomázik, kezdi az életet, úgy gondoltuk, ezzel segítenénk (most albérletben él). Ezt ő is tudja, 1-2 éve már téma ez. Viszont előállt azzal, hogy ő a pénzt kéri, mert a barátja mondta, hogy a tőzsdén ezt az összeget simán lehet duplázni is, felesleges most lakásra költeni, mikor sokkal többet ki lehet belőle hozni. Nekem ez szerencsejátéknak tűnik igazából, bár igaz, sosem foglalkoztam ezzel, nem értek a tőzsde működéséhez... De nem gondolom, hogy rizikómentes lenne.

Mint írtam, nem milliárdosok vagyunk, nem 2 hónap alatt lett ez a pénz összeszedve és esélyét sem látom, hogy újra sikerülne ez. Van ebben az összegben születése óta gyűjtött pénz, örökölt ingatlannak az ára, két lakáskassza. Nem akarjuk, hogy el legyen játszva.

Férjem ezek utána azon az elven van, hogyha lesz is vásárolva lakás, csak úgy, hogy a haszonélvezeti jogunk rajta lesz. Lányom tombol, hogy az a pénz neki lett szánva és hogy mi ezzel bekorlátozzuk, meg hogy mi ehhez hülyék vagyunk és a pénzt sokkal inkább megéri befektetni, meg nagyon nem mindegy, hogy 60 millióért nézhet lakást, vagy 120-ért... Mert hogy a barátja ennek már utánanézett, van is ismerőse, aki ezzel foglalkozik és tudna segíteni, meg hogy igenis rizikót kell vállalni a sikerért. Igen, viszont ha úszik a pénz, akkor felelősséget ki fog vállalni érte?

Nekem ez kicsit olyan, mint mikor anno az Avonhoz akartak beszervezni, hogy mennyire kevés munkával lehet meggazdagodni... 1-2 embernek sikerül, a többi meg csak próbálkozik és kapálózik.

2023. febr. 12. 22:45
 71/97 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Ha kicsit is értene a tőzsdéhez akkor tudná, hogy nem tesszük fel a leendő házat, sem a meglévőt. Azt tesszük ami "felesleges", ha elbukjuk sem okoz gondot. Aztán ha nyereséges akkor lehet tovább görgetni, ha bukás akkor meg nincs gáz.

Hozzáteszem azért mondatért, hogy nem mindegy 60 vagy 120 millióért nézhet házat: elmagyaráznám neki, hogy az sem mindegy, hogy 0ft-ért vagy 60milláért lesz háza. Sőt! Az tőzsdézzen akinek nem a lakhatása múlik ezen. Ha elbukja nincs ház 🤷🏼‍♀️.

2023. febr. 13. 11:54
 72/97 anonim ***** válasza:
100%
Megmondanám a lányomnak, hogy így tudtam volna segíteni, de már nem áll szándékomban sehogy. Ha ezek után megromlik a viszony, akkor az eddig is egy nagy nulla volt, csak várta az ajándékot.
2023. febr. 13. 12:05
 73/97 anonim ***** válasza:
100%
A nagyiék butaságot beszélnek. Ha elbukja a pénzt,akkor nem a saját kárán tanul, hanem a ti károtok lesz. És nem fog semmit tanulni belőle. A haszonélvezettel terhelt lakást is el tudja adni nyomott áron. pl. 60 millás lakást 35-40 millióért már el lehet adni haszonélvezettel terhelten is. A legjobb, ha a saját nevetekre vesztek lakást és ő ingyen lakhat benne. Vagy kiadhatja és a bérleti díj az övé lehet. Ha benő a feje lágya, illetékmentesen neki tudjátok ajándékozni, vagy majd megörökli. De óvatos lennék, amíg ez a sima modorú, kedves pasi mellette van.
2023. febr. 13. 12:19
 74/97 anonim ***** válasza:
100%

Ti miben "korlátozzátok" a lányotokat, amikor.neki eddig se volt semmije?

Ritka eset, hogy a gyakori népe ennyire egyöntetűen egyetértsen egy kérdésben. Mutasd meg neki a valaszokat. 🙂

2023. febr. 13. 12:25
 75/97 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem adnék neki pénzt. A lányotok elég naiv és hálátlan.
2023. febr. 13. 12:42
 76/97 anonim ***** válasza:
100%

A lány kedves barátja a saját kukacával verje a csalánt.

Nem vennék a nevére se lakást, mielőtt a srác kiénekli alóla. Saját nevemre vennék és lakhat benne.

A fiatalok többsége a sggét a földhöz csapkodná, ha kapna lakást. Csak 60 misi, ő 120-ért nézelődne? Hagyjuk már....

2023. febr. 13. 14:37
 77/97 anonim ***** válasza:
100%

Ha a lányotok barátja valóban értene a tőzsdéhez, akkor nem mondana olyat, hogy "ezt az összeget simán lehet duplázni is". Akkor figyelmeztetne, hogy a hozam és a kockázat egyenesen arányosak, és a hirtelen meggazdagodást ígérő befektetéseknél nagyobb esély van arra, hogy elbuksz mindent, mint arra, hogy nyersz rajta.

+ Az ilyen "szuperzsenikkel" általában ugyanaz a helyzet, mint anno az MLM-mániákusokkal: arról győzködnek, hogy ez-az milyen szuper, a világ minden pénzét megkeresik vele ők is, de a kérdésre, hogy akkor miért utaztatok tegnap ugyanazon a villamoson, valahogy már nem tudnak válaszolni.

2023. febr. 13. 17:33
 78/97 anonim ***** válasza:
100%

Ha odaadjátok a pénzt, én a helyetekben félnék, hogy az egész summa belemegy a tőzsdézésbe, és így - nagyon nagy valószínűséggel - odaveszik.

Egy szó mint száz: nem adnám oda. Erre nem.

2023. febr. 13. 18:04
 79/97 anonim ***** válasza:
100%
Nos, Kérdező, elég egyöntetűek a hozzászólások. Mit fogsz tenni?
2023. febr. 13. 18:13
 80/97 anonim ***** válasza:
86%

Nagyapám elitta egy-két ház árát a négy polgári - akkoriban talán így nevezték a középiskolát, én legalábbis így hallottam tőle, de ennek soha nem jártam utána - utántól az 1980-as évekbe,50egynéhány éves korában - akkoriban még ennyi idősen lazán el lehetett menni nyugdíjba, akkori reálértékben nézve összességében talán nem is nem is rossz pénzzel - bekövetkezett nyugdíjba vonulásáig.

Nos, a tőzsde is picit olyan, mint az ivás, mert viszi a pénzt, mint a csuda, hiszen a huszonakármennyi év alatt (2008-ban bekövetkezett haláláig) szerintem bőven milliókat ivott el, csak nem percek,órák alatt, hanem összességében évek során.

Nem, nem adnám neki.

Esetleg max. úgy vennék neki a nevére egy lakást, hogy 1. nem az egész az övé, hanem mondjuk fele az enyém, 2. a haszonélvezeti jogot meg egy az egyben magamra íratnám. Úgy akkor nem tudja - halálodig - elkalapálni. Utána meg - fizikailag a föld alólról, lélekben pedig a túlvilágról - már alighanem úgysem tudsz semmit sem tenni, cselekedni sem a fiadért, sem pedig a cselekedeteivel szemben.

2023. febr. 13. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!